Emirates Stadium, 2022-04-09 16:00

Arsenal - Brighton

Inför Southampton - Everton
Pelle nätatde i premiären mot Newcastle och det är viktigt för Saints att Pelle fortsätter att leverera.

Inför Southampton - Everton

En tuff hemmamatch väntar Southampton denna helg då Everton kommer på besök.

Dags för hemmapremiär säsongen 2015/2016 och det är Everton som kommer på besök denna helg. Det är ett St.Marys med lapp på luckan som väntar bortalaget och väderprognosen visar mulet väder så detta har alla förutsättningar att bli en kanonmatch. Saints ska spinna vidare på förra helgens resultat
 2-2 borta mot Newcastle och det är enligt Ronald Koeman ett taggat Saints som kommer ta sig an Everton denna helg.

Den mest positiva från förra helgen är att både från Graziano Pelle och Shane Long hittade nätmaskorna och ska Saints upprepa fjorlårets placering måste dessa herrar leverera. Jay Rodriguez var också en ljuspunkt för Southampton då han återvände till startelvan efter mer än ett år på sidlinjen. Annars var inte Ronald Koeman alls nöjd med Newcastlematchen och Koeman tyckte Saints slarvarde för mycket och speciellt första halvlek var under all kritik.
Everton började även dom säsongen med ett kryss och det var hemma mot Watford så det är alltså två lag som jagar första trepoängaren som möts denna helg.

Saints kommer sakna nyförvärven Jordie Clasie och Caulker denna helg. Clasie spelade med U21 i veckan mot Man City och Clasie fick en smäll på ena fotleden och kommer vara borta 2-3 veckor. Caulker har bihåleinflamation och räknas vara tillbaka mot Midjylland i Euro League kommande vecka. Det blir alltså för Saints att lita på mittbacksparet Fonte/Yoshida även denna helg. Koeman pratar vidare om att Saints ska signa ytterligare en mittback men det verkar svårt att få tag i rätt spelare och tiden fram tills transferfönstret stänger går rätt fort så hoppas det händer något på den fronten nästa vecka. En spelare som dock anslutit till truppen denna veckan är Oriel Romeu som skrev på ett tre-års kontrakt med Saints. Saints betalade enligt rykten £5m för spelare till Chelsea. Då Clasie är skadad blir jag inte alls förvånad om Romeu startar mot Everton denna helg.

Everton har haft frågetecken för flera spelare bla. Gerard Deulofeu, Muhamed Besic, Aiden McGeady och Kevin Mirallas men det verkar som alla dessa spelare är fit for fight igen och väntas kunna åka med bussen ner till sydkusten.

En snackis gällande Everton är ju Chelseas intresse i backen John Stones och jag måste ge massor av Cred till Roberto Martinez som helt enkelt säger Not for Sale och han menar det. OK nu är inte fönstret stängt än men skönt att se en manager som inte bara rullar runt och visar strupen när storlagen kommer viftandes med sina checkhäften.

Matchen då? Tror på en öppen och välspelad match mellan två lag som gillar att spela offensiv och bra fotboll. Jag hoppas och tror att hemmaplan kommer avgöra och Tim Howard kommer få vittja nätet två gånger och matchen kommer alltså sluta 2-0 till Saints.

Glöm inte bort att det är tidigt kick-off.  Redan 13.45 startar matchen och kan förstås ses på Viasat/Viaplay.
 

Patrik Stenberg2015-08-14 12:52:14
Author

Fler artiklar om Southampton