London Stadium, 2021-08-23 21:00

West Ham - Leicester

Inför Southampton - Liverpool
Kan Pellé bygga vidare på senaste matchens målsuccé?

Inför Southampton - Liverpool

Nu närmar sig slutet på säsongen och just detta är ju en viktig match om vi ska hålla Liverpool bakom oss i tabellen. Sist lagen möttes i ligan blev det 2-2 men det som gäller idag är att ta revansch för den pinsamma 1-6 förlusten i Ligacupen i december. Vädret utlovar uppehåll och 5-8 grader.

Southampton kommer äntligen till match med i princip skadefri trupp då endast Florin Gardos är skadad. Wanyamas avstängning är avklarad och jag tror han får starta direkt, även Fonte är tillbaks idag. Jag hoppas min favorit Jay Rodriguez får en bänkplats idag och några minuters speltid. I dagens lag  tror jag backlinjen blir ungefär som vanligt och att Soares kommer åter, Clasie och Wanyama får nog vara städgummor. Mané är en annan jag hoppas får starta idag då han skulle behöva vända på sin formkurva, jag tror han får spela offensivt mittfält ihop med Long och Davies. Ensam på topp blir Pellé kan jag tro.
Det är dags att hitta tillbaks dit vi var innan Chelsea matchen, ett grymt försvarsspel och där tycker jag Wanyama är viktig bara han inte gör något onödigt och dumt.
Framåt visade Pellé fin fjolårsform senast, han är ju stor och jobbig att möta så han är väldigt viktig när han är i form. I övrigt framåt tycker jag det sett lite fantasilöst ut så det vill jag Mané löser nu.

Liverpool, eller lilla Southampton kommer till match med två tunga tapp då Firminio är skadad och Milner avstängd.
Liverpool är i fin form för tillfället och är obesegrade i 8 matcher alla cuper inräknade. Vi kommer få se flera bekanta ansikten på plan idag då dom har visat en stor kärlek till Southampton de senaste åren och gett oss väldigt mycket pengar för flera spelare, dock saknar jag  Clyne i den rödvita dressen. återstår att se vilka de kommer köpa i sommar. 
Man ser ett piggare lag sen Klopp kom in och får han bara handplocka några spelare till sitt system så kommer dom bli farliga kommande år. Dock har han flera spelare som inte passar in i systemet i min mening t.ex Lallana, en som däremot gynnas av detta höga presspel är Lovren. 
Van Dijk och Fonte kommer få det svettigt mot Sturridge idag för han är en fantastisk anfallare, dessutom ligger Coutinho strax bakom och oroar.

Liverpool har tagit fler poäng borta än hemma.
Håller Forster nollan är han den som snabbast nånsin kommit upp i 20 nollor(hittills 19 på 40 matcher)
Liverpool har vunnit de tre senaste mötena på St:Marys och gjort totalt 11 mål
Southampton har fortfarande gjort flest nickmål i ligan!

Idag visas matchen på tv och Southampton vinner med 4-0
 

Johan Gustafsson2016-03-20 10:24:04
Author

Fler artiklar om Southampton