St. Mary's Stadium, 2022-08-27 13:30

Southampton - Manchester U

Inför: Southampton – Manchester United
Jadon Sancho gjorde mål i mötet på Old Trafford i våras. Blir han målskytt i lördagens match?

Inför: Southampton – Manchester United

Tidig lördagsmatch väntar för Manchester United när man reser till den engelska sydkusten. ten Hags mannar ska försöka bygga vidare på segern mot Liverpool och förhoppningsvis får vi se ett brasilianskt nyförvärv debutera.

Manchester United:
Efter den otroligt sköna segern mot Liverpool i måndags väntar ett möte mot Southampton för Manchester United. Förhoppningsvis kan ”The Red Devils” fortsätta att rida på den positiva vågen och ta andra raka vinsten och säsongens första bortavinst. 

Med två förluster och en vinst på de tre inledande matcherna är det svårt att vet var man har Manchester United. Var prestationen mot Liverpool en indikation på att ten Hag börjar få bitarna på plats eller var det en engångsföreteelse?  United kommer förmodligen bli tvingade att föra spelet och äga mycket boll, samtidigt som Southampton kommer vilja anfalla på kontringar. ”The Red Devils” har haft svårt att vinna mot lag man på pappret är favoriter mot och det är ett problem som måste lösas om United vill vara med i någon form av toppstrid.

De två senaste mötena mot Southampton har slutat 1-1 och med den statistiken finns det en viss rädsla att det kommer bli ett nytt kryss mellan de båda. Låt oss hoppas att så inte blir fallet utan att United startar matchen på högsta växel och utmanövrerar Southampton. 

Statusen på Victor Lindelöf och Facundo Pellistri är fortsatt oklar men i övrigt bör det vara en relativt skadefri trupp som reser till Saint Mary´s på lördag. Anthony Elanga blev utbytt i paus mot Liverpool, men det bytet ska enbart har skett på grund av taktiska anledningar enligt Uniteds hemsida. 

Min Startelva (4-3-3): De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - Casemiro, Eriksen, Fernandes - Sancho, Martial, Rashford

Motivering:
Elvan jag vill se är identisk från matchen mot Liverpool, bortsett från två förändringar. Casemiro går rakt in i startelvan och Martial ersätter Elanga. Den förstnämnda bör ge ett ordentligt lyft på Uniteds mittfält och kommer förmodligen frigöra Eriksen och Bruno på ett bättre sätt. Även om Elanga gjorde en stark prestation mot Liverpool tycker jag att Martials inhopp var väldigt lovande. Jag är spänd på att se den offensiva trion bestående av Sancho, Martial och Rashford. Det är svårt att få in Cristiano Ronaldos plats i den här ekvationen men jag anser att United fungerar bättre som lag när portugisen inte är med. Dessutom tror jag att ovannämnda trion har ett betydligt bättre samspel på plan.

Defensiven hoppas jag förblir intakt. Nyförvärven Martinez och Malacia stod för imponerande prestationer senast och bör få fortsatt förtroende. Varane är Uniteds bästa mittback och bör vara given. Den positionen det finns mest tveksamheter kring är högerbacksplatsen men personligen håller jag Dalot högre än Wan-Bissaka.

Southampton
Sydkustlaget har inlett årets säsong med en förlust, en oavgjord och en vinst. Senaste matchen mot Leicester stod man för en stark prestation när Southampton lyckades vända ett 1-0 underläge till seger 2-1, efter dubbla mål av Che Adams. Engelsmannen skulle även näta två gånger i tisdagens match, när ”Saints” avancerade i ligacupen mot Cambridge. 

Fasta situationer är en styrka hos Southampton då man har en av Premier Leagues bästa fötter i James Ward-Prowse. Det gäller att ha koll på markeringspelet för United-defensiven, annars kan man bli straffade.

Skadeläget för Ralf Hasenhüttls mannar är gynnsamt. Ytterbacken Romain Perraud är tillbaka från skada. Däremot är den talangfulle ytterbacken Tino Livramento långtidsskadad.

Trolig startelva (4-2-3-1): Bazunu - Walker-Peters, Bella-Kotchap, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Lavia - Aribo, Elyounoussi, Armstrong - Adams

Tre snackisar inför matchen:

1. Hur mycket betydde segern mot Liverpool?
Det jag tar med mig mest från måndagens match var laginsatsen. Det var länge sedan Manchester United gjorde en så stark kollektiv prestation. Spelarna kämpade verkligen för varandra och för klubbmärket. Har ten Hag äntligen lyckats ena spelartruppen? Förhoppningsvis. Vinsten måste ha givit en rejäl boost för lagmoralen och nu gäller det att hitta en kontinuitet i prestationerna. Det kommer förmodligen bli en annan matchbild mot Southampton, något jag redan varit inne på och det ska bli intressant hur ten Hags mannar hanterar det. Var insatsen mot Liverpool exakt det som behövdes för att få fart på säsongen eller faller man tillbaka i gamla hjulspår? Svaret får vi lördag 13.30.

2. Kommer Casemiro visa klass direkt?
Manchester Uniteds senaste nyförvärv introducerades för hemmapubliken i måndagens match. Brassen har tränat med laget under veckan och bör vara redo att starta mot Southampton. Frågan är om han direkt kommer att visa den enorma kvalitet han besitter. Casemiro bör vara i någorlunda matchform. Mittfältaren har spelat en hel försäsong i Real Madrid och medverkat i en tävlingsmatch (Uefa Supercupen mot Frankfurt). Således bör det inte finnas några anledningar för ten Hag att inte ta ut brassen. Jag tror att Casemiro kommer förbättra Uniteds mittfält direkt om han startar. Han kommer inge ett helt annat lugn till mittfältet och förmodligen avlasta backlinjen med sina defensiva egenskaper.

Det finns vissa tvivel om brassen kommer att passa in i ten Hags spelstil. Men jag tror inte det kommer att vara något problem. Han har fysiken för att klara av premier league och han är spelartypen som United har saknat. Jag tror vi kommer få se ett betydligt mer balanserat Manchester United på lördag om Casemiro startar.

3. Ketchupeffekt för Marcus Rashford?
En spelare som diskuterats flitigt bland Unitedsupportrar är Marcus Rashford. En del hävdar att han inte är tillräckligt bra för Manchester United medan andra väntar tålmodigt på att det ska lyfta. United-produkten är en älskvärd person, men de senaste säsongerna har han inte levererat på plan. Mot Liverpool stod Rashford för en prestation från fornstora dagar och blev målskytt. Förhoppningsvis var det exakt vad som behövdes för att det ska lossna för engelsmannen. Rashford kommer ha en nyckelroll i ten Hags Manchester United och det är dags för honom att växla upp nu. Jag tror att detta blir lyftet för Rashford och att han på nytt kommer finnas med i målprotokollet mot Southampton.

Tips: 2-0 (Rashford, Fernandes)
Arena, datum och matchstart: St Mary's Stadium - 27/8, 13.30
Turnering:  Premier League - Omgång 4
Stream: Viaplay, V sport premium

Vad är era tankar inför matchen? diskutera gärna kommetarsfältet

GGMU

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-08-26 13:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham