St Mary's Stadium, 2020-11-29 15:00

Southampton - Manchester U

Inför: Southampton – Manchester United

Inför: Southampton – Manchester United

En tuff bortamatch väntar Manchester United som åker söderut och tar sig an Southampton. Efter en tuff start på ligasäsongen verkar United nu ha fått upp farten något och kan vid seger haka på kampen om topplaceringarna.

Förra säsongen blev det kryss både hemma och borta när dessa två lagen möttes, 2-2 på Old Trafford och 1-1 på St Mary’s när Daniel James gick på vatten i början av säsongen och dundrade in en stenhård vrist i krysset. Historiskt är detta ett möte som United har klart övertag i men på senare år har det ofta varit jämna matcher som avgjorts med uddamålet, om vi har fått se en vinnare vill säga.

Manchester United

Efter den katastrofala starten på ligan på hemmaplan kom äntligen första segern på Old Trafford mot West Brom förra helgen. Det var väl inte den mest sprakande matchen vi fått se och till slut krävdes det både en och två straffar innan Bruno Fernandes kunde få Sam Johnstone att abdikera. I Champions League kom United tillbaka till vinnande vägar igen när Istanbul Basaksehir avfärdades ganska bekvämt med 4-1. För första gången fick vi se Edinson Cavani från start, tillsammans med både Rashford och Martial dessutom. Vi fick även se Donny van de Beek i en lite mer tillbakadragen mittfältsroll, något som holländaren skötte på ett fint sätt.

Som ni kan se på startelvan härunder så är det ingen Pogba med idag heller, inte heller någon Martial. Även McTominay dras med en skada, men det innebär istället att vi för första gången får se van de Beek från start i ligan i något som verkar vara en diamant på mitten. Spännande.

Bekräftad elva: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles – Matic, van de Beek, Fred, Fernandes – Greenwood, Rashford

Southampton

Efter den där monumentala förlusten mot Leicester för dryga året sedan har Ralph Hasenhüttl fått ordentlig ordning på Southampton och de parkerar för tillfället på en femteplats i ligan. Efter en lite tuff inledning på säsongen har man nu sju raka ligamatcher utan förlust, vara fem är vinster. Senast blev det 1-1 mot Wolves när Theo Walcott gjorde sitt första mål för klubben på hur länge som helst. Dessförinnan blev det vinster mot Newcastle, Aston Villa och Everton.

Framför allt på hemmaplan är det ett lag som kräver respekt. Tre segrar och en förlust, där de enda insläppta målen kom mot Tottenham i 5-2 förlusten. Sen har det varit tre raka 2-0 segrar, så det blir något för United att bita i.
Danny Ings är skadad men framåt finns nu istället nämnda Walcott och den farliga Che Adams. Sen finns ju som alltid James Ward-Prowse att se upp med, och då främst hans högerfot. Så håll in benen kring eget straffområde säger jag.

Bekräftad elva: McCarthy – Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Djenepo – Walcott, Adams

Mina tankar

Med tanke på att det inte är något lag som går helt rent så som Liverpool gjorde förra säsongen är det mer öppet i toppen av ligan än jag kanske trodde på förhand. Med det inte sagt att jag tror att United kommer vara med och slåss om ligatiteln när vi närmar oss sommaren nästa år, men att vi ska kunna vara med topp fyra känns fullt nåbart. Och det måste väl ses som något man förväntar sig.
Vinst idag och sedan vinst i hängmatchen så skulle vi faktiskt bara vara två poäng bakom Liverpool till exempel.

Detta förutsätter så klart att vi vinner våra matcher, men Southampton borta är inte bara tre poäng ner i väskan utan att verkligen göra jobbet. Det jag hoppas få se är ett United som går ut med det självförtroende man gjort i CL, att verkligen ta matchen till sina motståndare.
Ska bli spännande att se United spela med en diamant på mitten igen, något jag tror kan fungera ännu bättre nu när Telles finns att tillgå på ena kanten. Matic ger lite balans och Fred har ju varit ett riktigt rivjärn nu på slutet.

Också intressant att Lindelöf är spelklar och då går in i elva. Det är ju inget snack om vilka Ole Gunnar ser som sina främsta mittbackar. Vet att många United-supportrar ser mycket potential i Tuanzebe, det gör jag också, men för tillfället är jag på Ole Gunnars linje att Victor och Harry är de självklara valen. Idag hade kanske det ändå varit läge att vila Victor, Tuanzebe är ju avstängd mot PSG i veckan om jag förstått saker korrekt. Men jag litar på Uniteds medicinska avdelning och hoppas Victor håller båda matcherna.

Som ni ser i mitt tips tänker jag att United ska kunna vinna idag, men det kommer inte bli någon enkel match. Men ska vi hänga på uppåt i tabellen behöver vi tre poäng och få in kontinuitet i prestationer.

Tips: 1-2 (Rashford, Fernandes)

Vad: Premier League
Var: St Mary’s Stadium
När: Lördag 29/11, 15.00
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-11-29 14:17:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham