St Mary's Stadium, 2021-10-16 16:00

Southampton - Leeds United

Inför Southampton - West Ham
Månadens manager, kan han fortsätta på rätt spår?

Inför Southampton - West Ham

Idag är det extremt viktiga poäng som står på spel, vid förlust är det hela åtta poäng upp till West Ham och sjätteplatsen vid seger endast två. West Ham kommer till St Marys med gott självförtroende med endast en förlust på de fem senaste, två segrar, två kryss och en förlust. Det gnälls nog inte på formen hos hemmalaget heller då Southampton har tre segrar, ett kryss och en förlust på de fem senaste. Vädret till match säger ca 10 grader och lätt regn.

I Southampton så står fortfarande Gardos, Rodriguez, Davies, och nu även Targett på skadelistan, Charlie Austin kommer sannolikt vara med igen med start på bänken.
Jag tror att Long får starta även denna match på topp då hans snabbhet kan komma väl till pass idag, vad gäller mittfältet så tycker jag att Romeu borde starta efter senaste matchen men brittisk media verkar tro hårt på Clasie så det får vi lita på såhär tidigt på morgonen. I övrigt kommer nog laget formeras på samma sätt som mot Arsenal
Southampton måste spela betydligt bättre än mot Arsenal om vi ska vinna det här, visst vi höll nollan men dom hade några goda chanser att avgöra. Det defensiva mittfältet och bakåt var bra men det krävs ju betydligt mycket mer framåt då det saknades fantasi senast.
Sist vi mötte West Ham var i mellandagarna och då spelade Southampton väldigt bra i första halvlek men gick till vila med endast 1-0 då vi kanske borde avgjort matchen redan, i andra halvlek så var det som två andra lag och West Ham vände och vann med 2-1.

West Ham saknar Lanzini och Sakho, men får däremot tillbaks den farlige Andy Carroll. Dom har en god chans på Europaplatser i år vid vinst idag då man kan utöka marginalerna nedåt, dock har dom bara en seger på de sju senaste bortamatcherna så bortafacit är ju inte fantastiskt just nu. I övrigt är dom ju ett jobbigt lag att möta med flera hårt jobbande killar som inte ger bort nåt gratis. Av det jag sett av West Ham i de 4-5 matcher jag sett så är det speciellt Dimitri Payet vi måste hålla ögonen på då han har det mesta som behövs offensivt, en fantastisk spelare. Valencia på topp är riktigt farlig också och har vart inblandad i nästan alla mål West Ham gjort i år. Om Carroll blir inbytt så vet vi ju alla vad han är kapabel till, jag är en stor beundrare av Carroll men hoppas han går från dagens match med sorgsen blick.

Matchen idag tror jag kommer bestå av rätt så intensivt presspel från bägge lagen, men kan Southampton ta sig förbi första pressen så finns goda chanser då jag tycker att West Hams svagaste del är försvaret. Southampton får inte ge Payet för mycket ytor för då kommer han riva upp sår i försvaret. Jag önskar verkligen en seger idag då jag har några vänner som håller på West Ham och jag hoppas innerligt att min gode vän slaktarn inte får blåsa några bubblor efter matchen. 

Om Charlie Austin får speltid idag blir det hemmadebut.
Ronald Koemann blev månadens manager (ryktas nu till Liverpool ;)  )
Senaste fem mötena på St Marys har inget av lagen gjort mer än ett mål.

Jag tippar matchen 1-1
Matchen går att se live på viasat / bar kl 18,30

 

Johan Gustafsson2016-02-06 07:50:44
Author

Fler artiklar om Southampton