-

Inför: Stoke - Chelsea
Tuff bortamatch på Britannia Stadium för Chelsea.

Inför: Stoke - Chelsea

Chelsea hoppas kunna ta fjärde raka segern i Premier League och hänga på Arsenal i toppen av tabellen, för motståndet står den förre Chelsea-spelaren Mark Hughes Stoke på Britannia Stadium.

Efter en svängig veckoomgång som resulterade i en målrik uddamålsseger på bortaplan mot Sunderland så ställs Chelsea nu mot Stoke på Britannia Stadium. Det är fortsatt fyra poäng upp till serieledande Arsenal men vinner man i den här matchen så tar man fjärde raka segern i Premier League och den tidigare något tveksamma formkurvan ser ut att vara i en uppåtgående trend återigen.


Stoke

Efter många år under Tony Pulis så tränas numera Stoke City av den förre detta Chelsea-spelaren Mark Hughes. Man ligger för närvarande på en fjortonde plats i tabellen med fyra poäng ner till Fulham och Crystal Palace på nedflyttningsplats. Även om deras nya tränare försöker att förändra spelsättet så är Stoke fortfarande ett mycket starkt huvudlag och är alltid farliga vid inläggs- och inkastsituationer med många stora och starka spelare.

På skadefronten så finns tyske Robert Huth, också det en förre detta Chelsea-spelare. Utöver honom så har man inga nya skador på några spelare utan kan ställa upp med ett liknande lag som man gjort i de senaste omgångarna. De fem senaste matchernas resultat:

Stoke 0 - 0 Cardiff
Everton 4 - 0 Stoke
Stoke 2 - 0 Sunderland
Swansea 3 - 3 Stoke
Stoke 1 - 1 Southampton

Förväntad startelva (4-1-4-1): Begovic; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters; Whelan; Arnautovic, N'Zonzi, Adam, Assaidi; Crouch


Chelsea

Det har varit två svängiga matcher den senaste veckan för Chelsea. Först ett underläge tidigt i matchen mot Southampton som vändes till vinst efter en väldigt bra andrahalvlek, och i matchen mitt i veckan så låg man även där under borta mot Sunderland men lyckades gå hem med tre poäng efter en stark insats från Eden Hazard. Det har inte varit fläckfria insatser från laget från London men likväl viktiga segrar som gör att man ligger bra till i toppen av tabellen med fyra poäng upp till den absoluta toppen.

Lite oroväckande för matchen är att man släppte in mål på fasta situationer i matchen mot Sunderland, något som man inte ser särskilt ofta då Chelsea brukar vara väldigt starka på defensiva fasta situationer. Stokes signum är mål vid inläggssituationer och med spelare som Peter Crouch och Ryan Shawcross kan man förstå varför. Det gäller att Chelsea är diciplinerade defensivt och att offensiven med Juan Mata och Eden Hazard fortsätter att leverera.

Sedan tidigare så har man David Luiz skadad sedan tidigare, likaså Marko Van Ginkel som ser ut att vara borta ett bra tag till tyvärr. Skadorna på Samuel Eto'o och Oscar har läkt bra och båda två kan få spela i matchen men troligt är ändå att dessa inte spelar från start utan isåfall får hoppa in. De fem senaste matchernas resultat:

Sunderland 3 - 4 Chelsea
Chelsea 3 - 1 Southampton
Basel 1 - 0 Chelsea (Champions League)
West Ham 0 - 3 Chelsea
Chelsea 2 - 2 West Bromwich

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Lampard; Mata, Willian, Hazard; Demba Ba


Förutsättningar & matchbild

- Chelsea har 14 raka matcher mot Stoke utan förlust, senast var i april 1975.
- Stoke har endast tagit två poäng på sex matcher mot lag på den övre halvan den här säsongen.
- Deras starka huvudspelare till trots, Stoke har inte gjort något nickmål den här säsongen.
- Mark Hughes gjorde 123 matcher och 39 mål för Chelsea under sin karriär.
- Chelsea har två segrar fler och en förlust mindre än vad man hade vid denna tiden förra säsongen.
- Demba Ba har gjort fyra Premier League-mål mot Stoke i sin karriär.
- John Terry firar sin 33-årsdag på matchdagen.
- Chelsea har förkrossande plus-statistik på både Stoke och Mark Hughes inför matchen. Stoke har inte lyckats göra mål på de fyra senaste matcherna, och innan dess bara tre på sex matcher. Chelse har vunnit tio och kryssat i två av lagens senaste tolv möten, och Chelsea har vunnit tio av femton möten med lag tränade av Mark Hughes (10W, 3D, 2L).

Chelsea får gälla som favoriter i matchen mot ett Stoke som gått lite knackigt på sistone. Det är en tuff bortamatch och det är ett av de mest fysiskt starka lagen i ligan, men förhoppnigsvis kan fyrbackslinjen hålla tätt vid inläggssituationer samtidigt som offensiven producerar framåt. Eden Hazard gjorde en lysande insats senast och ser ut att vara i gott slag. Juan Mata verkar vara tillbaka i startelvan och i Oscars frånvaro så känns han given på högerkanten, den tredje platsen lär gå till Willian men inte helt otänkbart att Mourinho väljer en 4-3-3 och spelar med Ramires, Mikel och Lampard central.

- Matchstart är 16.00 och matchen sänds på Viaplay.
- Glöm inte Chelsea-tipset till matchen.

Simon Thellsson2013-12-06 19:11:29
Author

Fler artiklar om Chelsea