2017-09-30 16:00

Stoke - Southampton

Inför Stoke - Southampton

Saints drar norrut för att ta sig an the Potters.

Läget i laget.
Efter att ha sett Saints spela bra mot ett stabilt Man United finns en optimistisk känsla i kroppen inför dagens match. Pellegrino har inga nya skadebekymmer att ta hänsyn till och laget verkar hitta allt bättre in i Pellegrinos spelidé. Det ska bli spännande att se om Long får fortsatt förtroende och om en halkande Redmond får fortsatt förtroende på en av kanterna. På tal om formationer har Pellegrino hintat om att testa andra formationer under säsongen. Den 4-2-3-1-uppställning som i huvudsak har gällt hittills kan mycket väl få ge plats för en 3-4-2-1-variant. Det känns lite som årets mode jämfört med förra årets mode. Trebackslinjen har fått en pånyttfödelse i och med det sätt som Chelsea förra året vann ligan. Pellegrino har varit tydlig med att en trebackslinje, eller för den delen två anfallare, inte per automatik generear fler mål utan det handlar mer om hur man spelar som lag.

Startelva
I målet hittar vi fortsatt Forster och jag tror att vi fortsätter med en fyrbackslinje bestående av Bertrand, Hoedt, Yoshida och Cedric. På det defensiva mittfältet känns Romeu och Lemina redan självskrivna och fram för dessa herrar hoppas jag på Boufal, Davis och Tadic. På topp ser vi nog Shane Long.

Personligen hoppas jag på Davis och Long, då vårt spel ofta ser bättre ut med deras uppoffrande stil. Boufal får gå före Redmond med motiveringen att Stoke har stora skadebekymmer i backlinjen och hans aviga stil kan då vara ett än större hot än mot ett organiserat, samspelt fösvar.

Förra året
0-0 på St Marys och 0-1 på BET365. Således har vi revansh att utkräva i år.

Tips
Saints vinner med 2-1 efter mål av Long och Gabbiadini.

COYS

Emanuel Bentelid2017-09-30 10:00:38
Author

Fler artiklar om Southampton