-

Inför Sunderland - Chelsea
Demba Ba fick göra mål senast och kan förhoppningsvis bygga på det i den här matchen!

Inför Sunderland - Chelsea

Det är två lag från tabellens båda ändar som ställs emot varandra i en av höstens få veckoomgångar i Premier League. Sunderland, näst sist i tabellen och som bara vunnit 2 av 13 matcher i ligan, ska försöka hindra serietvåan Chelsea från att befästa andraplatsen och närma sig Arsenal i toppen.

Är det något lag som Chelsea haft ytterst få problem med under de senaste åren, så är det Sunderland. På de tio senaste ligamötena har londonlaget lyckats vinna nio, vara samtliga fem på onsdagens spelplats, Stadium of Light. Under dessa tio möten har även målen flödat, då 43 mål har gjorts. 30 av dessa från The Blues.

Sunderland

Efter åtta poäng på 13 matcher har Sunderland allt annat än övertygat den här säsongen. Sex av poängen har hämtats på hemmaplan, 
där man besegrat Newcastle i det stora derbyt, samt självaste Manchester City. Med en målskillnad på 8-24 är man sämst i ligan, och det blir en riktig utmaning för ligans sämsta försvar att ställas mot Chelseas anfall på onsdag.

Den senaste matchen blev mållös då man gästade Aston Villa, och dessförrinnan besegrades man av Stoke med 2-0, även då på bortaplan.
Följande manskap startade på Villa Park: Mannone, Bardsley, Dossena, Ki, Brown, Seb, Gardner, Fletcher, O'Shea, Giaccherini, Borini.

Chelsea

Efter debacklet mot Basel och ett underläge efter 13 sekunder mot Soton, gjorde Chelsea en av de bästa halvlekarna denna säsong när man med tre mål vände på steken efter pausvilan. Hela laget visade genomgående prov på en hög intensitet och vilja vilket till slut gav resultat.

Mourinho har varierat flitigt med spelarmaterialet hittills, vilket är av stor förståelse med tanke på det späckade spelschemat. 
Detta är inget som lär förändras då Chelsea ska spela åtta matcher under december, varav sex i ligaspelet. 
 
Etoo skadade sig senast och missar matchen, i övrigt så är Marco van Ginkel sedan tidigare långtidsskadad.
Möjlig startelva i en 4-2-3-1-uppställning: Cech – Bertrand, Cahill, Terry, Cole – Lampard, Mikel – Shurrle, Mata, De Bruyne – Ba

Tips och matchbild

Med tanke på att Sunderlands försvar underpresterat och att Chelsea har för vana att göra många mål på Stadium of Light så tror jag att Chelsea kan få en behaglig kväll om bara effektiviteten finns där.
Så länge matchen är mållös lär hemmalaget vara väldigt defensivt kompakta och det gäller då för Chelsea kvicka och finurliga anfallsriktade spelare att använda sig av sina styrkor. 
Mitt tips är att Chelsea tar en 3-1-seger där Ba stänker dit två och Lampard sätter en straff. 

Matchen startar 20.45 på onsdag och sänds i Viasat Xtra PL 1.

Glöm inte CHELSEATIPSET!

Filip Bergenbladfilip@chelseasweden.com2013-12-03 22:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea