Vicarage Road, 2021-10-16 13:30

Watford - Liverpool

Inför Swansea – Crystal Palace

Inför Swansea – Crystal Palace

Ett Swansea med gryende form får besök av Crystal Palace på lördagen.

De senaste tre matcherna har det blivit 7 poäng på, och det var ytterst nära att det kunde varit nio. Laget har också spelat bra och det känns som en nytändning i laget. Till helgens match är de flesta spelarna tillgängliga även om Ki är tveksam till spel då han gick ut skadad i tisdags. Inlånade Fer är en möjlig ersättare.
 
Nya tränare Guidolin verkar föredra ett 4-3-1-2-system vilket gör att en trolig elva är:
Fabianski
Naughton-Williams-Fernandez-Taylor
Fer-Britton-Cork
Sigurdsson
Ayew-Paloschi

 
Paloschi är kanske inte helt redo för en start, men hans 45+ minuter I förra matchen var riktigt bra. Att starta med nya italienaren kan därför kanske vara en bra idé och att han ersätts i slutet av matchen av Gomis som nog är sugen på att visa vad han kan för Guidolin.
 
Crystal Palaces form är för nuvarande riktigt dålig, fem raka förluster har det blivit. Tack vare att man tidigare spelat betydligt bättre så ligger man ändå fem poäng före Swansea på 31 poäng.
 
En vinst skulle vara riktigt viktig för Swansea då man bör plocka så mycket poäng som möjligt nu då säsongen avslutas med många möten mot topplagen. Samtidigt kan man inte komma undan med känslan av att Crystal Palace någon gång måste vinna igen, och att det mycket väl kan hända imorgon.

Anders Persson2016-02-05 09:36:36
Author

Fler artiklar om Swansea