Stamford Bridge, 2021-10-02 16:00

Chelsea - Southampton

Inför Swansea - Southampton
Får Steven Davies göra comeback efter skada idag?

Inför Swansea - Southampton

Det tuffa spelschemat fortsätter och idag väntar bortamatch mot ett Swansea som funnit självförtroendet efter sitt hittills lyckade tränarbyte. Southampton kommer till matchen i mycket god form med 4 segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna. Swansea har efter sitt tränarbyte lyft från botten och har nu 2 segrar, 2 kryss och en förlust på de fem senaste vilket är en klar förbättring då man innan dess endast hade 3 segrar på de 20 senaste tävlingsmatcherna. Vädret säger 6 grader och event

Swansea har som sagt gått starkt det senaste och Francesco Guidolin har fått fart på laget, dessutom har han en helt skadefri trupp att välja på idag. En spelare som verkligen hittat formen som vi får se upp med är Gylfi Sigurdsson som gjort 5 mål på de 6 senaste matcherna, han är dessutom riktigt vass på frisparkar så det bör vi undvika att dra på oss i farliga lägen.
Jag får även se min gamle favorit Jack Cork idag som jag alltid tyckte var bra när han fick spela i Southampton.


I Southampton saknas nu Victor Wanyama efter sitt onödiga röda kort senast som gav fem matchers avstängning, Rodriguez och Gardos är fortfarande skadade. Saints visade styrka senast genom att hålla undan och inte släppa till några målchanser trots man var kraftigt tillbakatryckta hela andra halvlek. Nu ska Davies och Targett vara skadefria och redo för spel. Jag tror att Koeman återgår till fyrbackslinje idag men det är en vild gissning, jag tänker att Koeman liksom jag är förtjust i Davies arbetskapacitet och gärna vill ha han på planen.


Forster kan hålla sin sjätte raka nolla om han håller tätt idag.
Swansea har endast gjort 10 mål under andra halvlek denna säsong.
Lika många mål, 10 st har Southamptonspelare gjort med huvudet denna säsong.
Southampton har endast vunnit en av sina sex senaste bortamatcher.


Matchen går väl på nån stream då viasat inte behagar visa den.

Jag tippar 0 - 2

 

Johan Gustafsson2016-02-13 08:38:00
Author

Fler artiklar om Southampton