Anfield, 2022-02-19 16:00

Liverpool - Norwich

Inför Swansea – Tottenham

Inför Swansea – Tottenham

Ett Swansea i usel form får på söndagen besök av Tottenham som i sin tur visar fin form.

Efter att ha startat säsongen strålande har Swanseas senaste omgångar i ligan varit mindre roliga. Förvisso fick man en poäng mot Everton, men noll poäng på de två matcherna mot Watford och Southampton är inte tillräckligt bra. Dessutom har man bara mäktat med ett mål de senaste tre ligamatcherna, och det målet kom dessutom på straff.
 
Det krävs alltså en rejäl uppryckning av Swansea och vissa offensiva spelare kanske bör bänkas. Problemet är att det inte finns så mycket bättre ersättare längst fram. En trolig elva är:
Fabianski
Naughton Williams Fernandez Taylor
Cork Ki
Ayew Shelvey Montero
Gomis

 
Gomis och Ayew kanske skulle behöva en bänkning, men de är också de som är de bästa offensiva krafterna. Sigurdsson är långt från fjolårsformen, och Shelvey känns som en bra ersättare som offensiv mittfältare.
 
Tottenhams formkurva är motsatsen till Swanseas, efter ett par mindre bra resultat har man tre raka vinster i ligan där senaste resultatet (4-1 mot Manchester City) kanske är det mest imponerande. Tack vare de senaste vinsterna har man klättrat uppåt i tabellen och är för nuvarande på sjätte plats, fyra poäng efter ledande Manchester United. Ett avbräck för laget är att nyförvärvet Son antagligen inte kan spela mot Swansea, i övrigt ska de spelarna som demolerade City vara tillgängliga för spel.
 
Med tanke på lagens former känns det som att något annat än en Tottenhamvinst skulle vara ytterst förvånande. Det finns två små hopp för Swanseafans, det ena är att Tottenham spelar ute i Europa på torsdagen, vilket kan påverka lagets insats på söndagen, och det andra är att alla formkurvor någon gång måste vända.

Anders Persson2015-10-02 07:22:00
Author

Fler artiklar om Swansea