Tottenham Hotspur Stadium, 2021-10-30 18:30

Tottenham - Manchester U

Inför: Tottenham - Manchester United
Lyckas Manchester United resa sig efter förlusten mot Liverpool?

Inför: Tottenham - Manchester United

Det är två lag i kris som drabbar samman på Tottenham Hotspur Stadium. Manchester United ska försöka resa sig från stjärnsmällen mot Liverpool och Ole Gunnar Solskjaer får ytterligare en livlina att rädda sitt jobb som Unitedtränare. Dock är det inte mycket som talar för att norrmannen ska vända den negativa trenden.

Manchester United:
I söndags upplevde Manchester United en av de tyngsta dagarna i klubbens historia när Liverpool kom till Old Trafford och fullständigt krossade “ The Red Devils”. Därför har snacket i veckan föga förvånade handlat om Ole Gunnar Solskjaers var eller icke vara. Det har ryktats om att Antonio Conte ska vara överens med Manchester United men i skrivande stund sitter norrmannen fortfarande kvar på tränarbänken. Men tiden börjar rinna ut för Solskjaer och nu gäller det att göra ett sista försöka att sparka liv i den här säsongen med vinst mot Spurs imorgon.

Rapporter från England gör gällande att Solskjaer kommer få de tre kommande matcherna på sig att försöka vända den negativa trenden. Men frågan är om normannen verkligen behåller jobbet vid ytterligare en förlust på lördag? Supportrar har inte bara riktat kritik mot tränaren utan även mot klubbledning och spelartrupp. Manchester United befinner sig på den absoluta botten just nu som fotbollsklubb och det finns inga tydliga tecken på att det kommer vända under den närmsta tiden.

Det finns dock en del positivt att hämta från Solskjaers presskonferens. Bland annat att Raphael Varane ska vara frisk från sin skada som han ådrog sig under landslagsuppehållet. Det kan vara välbehövligt med tanke på hur bedrövligt försvaret såg ut mot Liverpool. Även Anthony Martial ska vara på väg tillbaka från skada och har tränat med laget. 

 Min Startelva (4-2-3-1):  De Gea- Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Telles- Van De Beek, Mctominay- Greenwood, Fernandes, Rashford- Ronaldo


Motivering:
Efter insatsen senast borde det ske en rejäl rotation i startelvan enligt mig. Shaw och Maguire är två spelare varit formsvaga den senaste tiden och därför anser jag att de borde petas. Med Varane tillbaka bör han gå in före Maguire. Jag tycker att fransmannen och Lindelöf hade ett intressant samarbete innan Varane blev skadad, förhoppningsvis kan duon bygga vidare på det. Telles har länge fått agera backup till Shaw och nu är ett utmärkt läge att ge honom chansen. I och med att Paul Pogba är avstängd så måste United ha lite offensiv kvalité på det centrala mittfältet och den enda mittfältaren som kan bidra med det heter Donny Van De Beek. Det har blivit dags för Solskjaer att svälja stoltheten och starta holländaren. Visst, man kan argumentera ett elvan blir för offensivt balanserad mot ett kontringsstarkt Spurs men det finns uppenbara luckor i londonlagets defensiv något United kan utnyttja med en offensiv elva. De fyra offensiva pjäserna är de bästa vi har i dagsläget, jag hade gärna velat få in Edinson Cavani i den här elvan men då hade det varit på Ronaldos bekostnad. Så uruguayanen får agera supersub.

Tottenham
Likt Solskjaer är Tottenhams tränare Nuno Espirito Santo en pressad man. Londonlaget har efter en stark inledning på säsongen dalat i tabellen och i den senaste ligamatchen åkte Spurs på en tung 1-0 förlust mot londonrivalen West Ham. Spurs placerar sig strax ovanför United i tabellen och behöver även de ta tre poäng i lördagens match för hänga med övriga topplag. Dock fick Nuno och Spurs lite andrum när man lyckades slå ut Burnley ur ligacupen i veckan. Det är i stort sett en skadefri trupp som Nuno har till sitt förfogande. Brian Gil är osäker till spel och Ryan Sessegnon är fortsatt skadad.
Trolig Startelva(4-2-3-1): Lloris, Emerson, Romero, Dier, Reguilon- Skipp, Hojbjerg - Moura, Ndombele, Son - Kane


Tre snackisar inför matchen:
Vilken typ av reaktion får vi se?
Det var som sagt en extremt tung förlust i söndags och det har varit en jobbig vecka att vara Manchester United supporter. Jag och många mig trodde att det var dödsstöten för Ole Gunnar Solskjaers tid som Manchester United tränare, men nu tyder allt på att det är han som leder laget mot Tottenham imorgon. Och frågan hur laget reagerar på detta? Antingen kommer Manchester United ut som ett helt nytt lag på Tottenham Hotspur Stadium och visar att det fortfarande finns hopp under Solskjaer, eller så fortsätter mardrömmen. Om jag får vara lite negativ tror jag tyvärr på det senare. Jag tror Ole har tagit det här laget så långt han kan. Vill vi rädda säsongen måste United få in en ny tränare  som kommer in med en tydlig spelidé och gjuta nytt mod i spelartruppen. Jag hoppas såklart att Solskjaer motbevisar mig och fullständigt krossar Tottenham imorgon, men jag har svårt att se det ske.

Hur hanterar försvaret firma Son och Kane?
En av nycklarna för United överhuvudtaget ska ta poäng i den här matchen bygger på att vårt försvar höjer sig och lyckas hantera Heung Min Son och Harry Kane. Backlinjen har stundtals sett katastrofal ut de senaste matcherna det måste till en förändring. Kanske kan Varane som är tillbaka från skada styra upp försvaret?

Jag har redan nämnt att jag vill se en del ändringar i försvars leden, men ska vi nu starta med Maguire och Shaw i backlinjen måste båda höja sig ett par nivåer. Även om Kane och Son varit formsvaga den här säsongen vet vi alla om vilken kvalité duon besitter. Jag tror att de har möjlighet att straffa United rejält om vi fortsätter se lika skakiga ut i backlinjen. Lyckas vi däremot hindra Kane och Son ifrån att ta sig till målchanser har vi god chans att ta tre poäng.  

Får vi se en rejäl rotation i startelvan?
En av många saker som Solskjaer har kritiserats för är norrmannens laguttagningar.  Efter fiaskot är det dags att Ole markerar tydligt och ruskar om i elvan. Vissa spelares insatser mot Liverpool var oacceptabla och den tydliga markeringen är att bänka vissa spelare för att visa att de måste höja sig för att starta i Manchester United. Frågan är om norrmannen vågar göra det? Jag är tveksam. United har en bred trupp framförallt offensivt och har möjlighet att rotera på dessa positioner. Spelare som Cavani, Sancho, Van De Beek och Telles är inte mycket sämre än de som startade mot Liverpool. Dags att ge dem chansen tycker jag.


Tips: 2-2 ( Ronaldo, Greenwood, Kane X2)
Arena, datum och matchstart: Tottenham Hotspur Stadium - 30/10, 18.30
Turnering:  Premier League - omgång 10 
Stream: V sport premium eller Viaplay
GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-10-30 00:32:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham