Estadio de la Cerámica, 2021-05-26 21:00

Villarreal - Manchester U

Inför: Villareal - Manchester United

Inför: Villareal - Manchester United

Säsongens sista match för United stundar och det är inte mindre än en final. En vinnare i Europa League skall koras och det är antingen Manchester United eller Villareal som kan åka hem med trofén. En match som kan kan få en ganska stor betydelse i om detta blev en ganska lyckad säsong eller om det återigen avslutas med fiasko för de röda djävularna.

Manchester United
Årets viktigaste match är bara två dagar bort då United ska göra upp mot Villareal i finalen av den så otroligt åtråvärda turneringen Europa League host host. Skämt åsido så är detta för både Solskjaer och United en möjlighet som verkligen kan ge luft under vingarna för fortsättningen. Både laget och Ole har fått mycket kritik i att vika ner sig när det gäller så här har man nu en chans att i alla fall slå tillbaka de kritikerna för ett tag.

Efter en liten formdipp med två förluster och ett kryss avslutade man den engelska ligasäsongen med en vinst mot Wolves. Solskjaer valde att rotera friskt och vi svenskar kunde bland annat glädjas åt att Elanga gjorde sitt första seniormål. Vinsten betyder även att man gick utan en enda förlust på bortaplan under hela säsongen vilket man ändå får säga är väldigt starkt. 

Efter trupprotationen bör det vara många pigga ben inför matchen vilket kan bli väldigt nyttigt då spelare som Fernandes och Rashford matchats hårt och mattats av en aning under säsongens gång. Maguire och Martial kommer ej delta i finalen där den förstnämnde blir ett stort tapp vilket synts i de matcher man vart utan sin kapten nu. 

Förväntad startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Fernandes, Pogba; Cavani


Villareal
Spanjorerna under styre av mannen som myntade citatet ”Good Ebening” under sin tid i Arsenal slog ut sin gamla klubb i semifinalen och kommer Villareal bjuda på svårt motstånd. Emery som redan vunnit Europa League två gånger som tränare för Sevilla har med andra ord redan ett bra facit i turneringen och man har ej torskat enda match hittills i år. 

Ligaspelet i Spanien som även den avslutades i helgen efter en dramatisk sista omgång blev lite av ett fiasko däremot för Villareal som slutade på en sjunde plats och missar därmed spel ute i Europa om man nu inte vinner mot United. Därmed lär det vara ett supertaggat Villareal som ställer upp i Gdansk och man har även en ganska spännande trupp. Spelare som Dani Parejo, Paco Alcacer och Raul Albiol är spelare som spelat på hög nivå i många år. Men det finns ett namn som sticker ut inte minst om man kollar statistiken och det är anfallaren Gerard Moreno. Med 23 mål denna säsong har han gjort nästan 50% av Villareals mål och är det stora hotet. Håller man honom ur målprotokollet är mycket vunnet. 

Skadefronten hos Villareal är också relativt lugn där Spurs backen Foyth som är på lån kommer missa och även Chukuwueze är osäker vilket hade varit ett tyngre tapp. Annars är det fritt att välja för Emery.

Förväntad startelva: Rulli; Mario Gaspar, Raul Albiol, Pau Torres, Pedraza; Pino, Parejo, Coquelin, Trigueros; Moreno, Alcacer

Mina tankar
Säsongens sista match och dramatiken är på hög nivå. Champions League har varit säkrat sedan länge men en titel är alltid en titel och Europa League är inte något man bara joggar sig till, fråga Spurs och Arsenal ;)Chanserna till bucklan är i mina ögon goda och med den offensiva kraft som finns i laget och som dessutom är utvilad nu, bör det skapas en hel del offensivt. 

Men det finns även en ovisshet inom defensiven i och med Maguires frånvaro och även psyket på dessa spelare. För faktum är att man ofta fallit ganska platt när det står som mest på spel, allra tydligaste minnet denna säsong är Leipzig borta i Champions League som ledde till att vi nu har chans på Europa League. Backparet med Lindelöf och Bailly har sett minst sagt svajigt ut innan och det kan mycket väl bli en nervkittlande batalj vi får bevittna. Förhoppningsvis kan United dra det längsta strået och blicka tillbaka på en säsong där man tagit ett klart kliv framåt från tidigare innan spelarna gör sig redo för EM. 

Tips: 1-3
Målskyttar: Moreno, Cavani x2, Fernandes

Var: Gdansk, Polen
När: 21:00
Hur: Kanal 9, Discovery

GGMU!

Erik Söderlund2021-05-24 23:12:04
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham