Estadio de la Cerámica, 2021-11-23 18:45

Villarreal - Manchester U

Inför: Villarreal - Manchester United

Inför: Villarreal - Manchester United

Efter en svettig, illavarslande och rent av dränerande vecka är det nu dags för den femte omgången av Champions League. Carricks mannar ska nu till den spanska östkusten för att säkra slutspel.

Manchester United: 
Efter helgens fiasko mot Watford fick Solskajer till slut kasta in handuken i ett numer haltande omklädningsrum. Michael Carrick kommer således att axla rollen som någon slags interim till en eventuell interimtränare, innan den permanenta anländer? - Ja, ni hör ju hur rörigt det är just nu i vårt älskade United, och pressen blir inte heller mindre när motståndarna heter Villarreal som på riktigt hotar om förstaplatsen i gruppen. 
 

Den femte omgången ger oss en gruppfinal där någon av oss kommer att vara slutspelsklara vid seger imorgon. Efter den senaste tidens motgångar och fiaskon är det således nu dags att på riktigt kavla upp ärmarna utan diskussion om att ''ta sig en ordentlig titt i spegeln''. Nu gäller det helt sonika att visa vem som ska ha förstaplatsen säkrad.

Manchester United kommer till Spanien med ett stukat självförtroende men med förhoppningar om stordåd i framtiden då namnen som nämns till tränarposten är allt från Pochettino och Luis Enrique till Zidane och Brendan Rodgers. Det får vi lägga åt sidan och se till hur vi faktiskt ska ta oss an matchen där flera spelare måste höja sina prestationer för att vi ska kunna hoppas om en någorlunda lång Champions Leaguesäsong.

Det vi vet är att  Greenwood dessvärre testades positivt för corona i helgen och därmed missar matchen mot Villarreal. Varken Pogba eller Varane kommer att komma till spel heller. Vad gäller Edinson Cavani så är han fortsatt ett frågetecken inför morgondagen liksom Luke Shaw som av allt att döma åkte på en hjärnskakning i lördags. 

Positivt inför matchen är att Rashford åter är spelbar och redo för 90 minuter, och att Donny, enligt min mening var den enda som stod för en någorlunda positiv andra halvlek mot Watford.

Min startelva (4-2-3-1): 
De Gea: Dalot, Bailly, Lindelöf, Telles: McTominay, Van De Beek: Rashford, Bruno, Sancho: Ronaldo

Motivering: 
Vi behöver ta oss an matchen med en tillit i vad vi kan åstadkomma och de skickligheter laget besitter. Jag hoppas att Carrick som tillfällig tränare, vågar kasta om i laget och ge direktiv om ett hårt presspel med en balanserad mittfältare som släpar för att ge Donny en lite friare roll. Jag kommer förmodligen framstå som en hädare, men jag vill se både Telles och Dalot i startelvan för att helt enkelt balansera upp defensiven och få in speed bredvid två relativt långsamma mittbackar. Framför allt då vi vet hur otroligt hotfulla Villarreals kontringar är. Donny är en spelare som vi alla vet har misshandlats men när han får chansen så har han förmågor som få i laget besitter, och jag vill utnyttja de så länge han bär tröjan. Han är en spelare med en otrolig högstanivå och den måste han själv få chansen att visa upp, vilket jag är övertygad om att han kommer göra. 

Villarreal: 
Spanjorerna som presterat fint i Champions League har fortsatt svårt att hitta rätt i LaLiga. Om än de är svårslagna så ligger de i skrivande stund på en futtig tolfteplats med endast tre segrar av tretton möjliga. Lättare blir det inte att försöka hitta rätt utan Gerard Moreno, skyttekungen som fortsatt är ur spel på grund av en avsliten hälsena. Ett annat orosmoln för Unai Emery är oklarheten i om Danjuma och Capoue är spelklara till morgondagens match. De båda missade nämligen helgens kryssmatch mot Celta Vigo i ligan. Ett stort avbräck som skulle vara till fördel för United då det som sätter skräck i mig är yrvädret Arnaut Danjuma. Holländaren presterar oerhört bra och kan, om han är redo för spel, sätta skräck i motståndarna när han viner fram som en conquistador på sin vänsterkant. 

Det blir ingen lätt match och Villarreal är kända för sitt tighta försvarsspel och att de är ett oerhört svårslaget lag, framför allt på hemmaplan. 

Trolig startelva (4-1-4-1):
Rulli: Foyth, Albiol, Torres, Pedraza: Iborra: Gomez, Parejo, Trigueros, Moreno: Dia

Tre snackisar inför matchen: 
1. 
Uniteds ickeförmåga att agera i rätt tid
Nu har Solskjaer fått lämna och som det ser ut just nu vill styrelsen ha Carrick som tillfällig tränare innan man landar en tillfällig tränare till en permanent tränare. Detta är helt obegripligt enligt min mening då man har haft två veckors landslagsuppehåll för att förbereda detta. Antingen har de kvar Carrick och löser en permanent tränare under vinteruppehållet, eller gå för en tränare direkt - som de dock borde gjort i ett tidigare skede då läget var oförändrat både i trupp och styrelserum. 

2. Kommer Donny äntligen få ordinarie speltid? 
Jag hoppas verkligen det. Jag har naivt trott att det skulle ske redan under Solskjaers ledning men gått bet varje gång. Nu är det så dags att han får sina starter så att vi kan få se den otroliga spelare vi vet att han är. Donny borde få, och förmodligen kommer få starta imorgon - det är jag säker på efter hans positiva inhopp mot Watford. 

3.  Tränarkarusellen 
Ja var ska vi börja egenligen. Nu vet vi att Manchester United kommer att få en ny tränare frågan är dock bara vem det kan tänkas bli. Enligt samstämmiga rapporter från England sägs Pochettino ligga etta på listan tätt följt av Rodgers och Ten Hag. Personligen hade ett drömscenario varit Van Der Saar i sportchefsrollen och Ten Hag som manager, då jag är en stor Ajaxvurmare och har en förkärlek till hans spelfilosofi. Idag kom det även rapporter som sade att Ten Hag är öppen för jobbet men ett hinder sägs vara hans brister i det engelska språket, vilket inte känns som direkt avgörande. Även Mauricio Pochettino sägs vara mer än villig att ta över rollen och under eftermiddagen skrev flera brittiska journalister att han är redo att ansluta redan till vinteruppehållet. Var vi landar i denna tränarkarusell får vi helt enkelt vänta och se.

Tips: 0-3, Ronaldo x2, Rashford

Arena, datum & matchstart: Estadio de la Ceramica (El Madrigal), 2021-11-23, 18:45
Turnering: Champions League
Stream: CMORE

GGMU!

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-11-22 17:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham