inför: West Bromwich - Manchester United

inför: West Bromwich - Manchester United

På söndag 15:00 firar vi alla hjärtans dag med att besöka The Hawthorns för ligaspel mot West Bromwich. Uniteds fina vinterform har skakats om något och visst skulle sitta fint med en övertygande seger på söndag.

West Bromwich

Tuff säsong hittills för hemmalaget som återfinns näst sist i tabellen med enbart 12 vunna poäng. Manager Sam Allardyce står onekligen inför en utmaning att vända på denna historia.

På skadelistan hittar vi bara Grady Diangana och laget ska annars vara fulltaligt och redo.

När West Bromwich väl gör mål är det allt som oftast brassen Matheus Pereira som står för jobbet. Även Semi Ajayi, Kyle Bartley, Connor Gallagher och Callum Robinson har gjort ett par mål var, och detta får ju lyftas som något positivt.

Manchester United

Manchester United kommer från vinst och avancemang i FA-cupen där West Ham besegrades efter viss möda. Spelet såg dock både bra och lovande ut och ett extra utropstecken stod Scott McTominay för som gjorde matchens enda mål. Skotten har växt under säsongen och blir svår att hålla utanför startelvan nu när Paul Pogba är skadad.

Erik Bailly är fortfarande tveksam till spel och med det kommer Viktor Lindelöf och Harry Maguire fortsätta bilda mittbackspar. Som ytterbackar kan vi räkna med Aaron Wan-Bisakka och Luke Shaw. Den sistnämnde har minst sagt hittat formen och med Marcus Rashford framför sig har vi en vänsterkant av rang.

Längre fram i plan kommer Bruno Fernandes vara tillbaka i sin roll som dirigent och framför sig är både Rashford och Edinson Cavani självskrivna, medan sista positionen känns mer öppen. Kanske är det dags för Daniel James att få starta? Mason Greenwood har spelat mycket och Anthony Martial förtjänar tyvärr bara bänken.

Målvaktsfrågan är het i nuläget. När David de Gea kämpar med att hitta tillbaka till gammal fin form gör Dean Henderson bra ifrån sig när han väl får chansen. Och frågan är egentligen bara när skiftet sker. Kanske på söndag.

Lagen emellan har United vunnit de tre senaste matcherna. Dock bara med uddamålet. Ole-Gunnar Solskjaer ser nog gärna sina mannar vinna stort denna gång, också lite som ett steg i att hitta tillbaka till det flow vi nästan börjat vänja oss vid.

Möjlig startelva (4–3-3): Henderson - Wan-Bisakka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred, Fernandes - Rashford, Cavani, James

Tankar

På söndag har vi ett ypperligt tillfälle att enkelt inkassera tre poäng och samtidigt lyfta både spel och självförtroende. Är siktet att någorlunda hänga på Manchester City under våren är det bara att sätta fart och vinna. Defensivt behöver vår gode kapten ta sig i kragen och visa både form och ledarskap. I övrigt ser det som sagt ganska bra ut och det viktigaste just nu är att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Tips: 0-3 (Cavani x 2, Lindelöf)

Var? The Hawthornes
När? 14/2 - 15:00
Vad? Premier League
TV? Viaplay

Joel Åkerberg2021-02-12 18:26:22
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham