London Stadium, 2021-09-19 15:00

West Ham - Manchester U

Inför: West Ham - Manchester United
Manchester United får chans till revansch mot West Ham efter tisdagens chockförlust mot Young Boys.

Inför: West Ham - Manchester United

Efter Manchester Uniteds fiaskostart i tisdagens Champions League-premiär mot Young Boys väntar nu formstarka, och hittills obesegrade, West Ham på bortaplan. Ett lag som dock blir utan sin formstarka anfallsstjärna Michail Antonio, på grund av avstängning.

Manchester United:
Fiaskostart var det ja. Manchester Uniteds Champions League-premiär i tisdags i form av munsbiten Young Boys lämnade istället en minst sagt besviken och bitter eftersmak. Wan-Bissakas röda kort efter en dryg halvtimme mynnade så småningom ut i ett blytungt insläppt och matchavgörande mål i matchens 95:e minut. Och efter att första omgången i Champions League hade spelats färdigt var Manchester Uniteds jumboplats i grupp F ett faktum.

Men trots bakslaget i Schweiz och en vecka fylld med besvikna känslor ska vi inte glömma det faktum att Manchester United faktiskt leder Premier League för tillfället. Efter fyra spelade omgångar har man samlat ihop 10 poäng och en målskillnad på +8, vilket är Uniteds näst-bästa start sedan säsongen 2011/12. Och med hemvändaren Cristiano Ronaldo i laget, som gjort tre mål på sina två första matcher sedan återkomsten, får vi inte låta tisdagens förlust ta över allt för mycket.

Solskjaer kunde under torsdagens presskonferens bekräfta att Edinson Cavanis skada fortsatt lämnar honom otillgänglig inför söndagens match. I övrigt var det glädjande att se bilder på hur Marcus Rashford nu är tillbaka i träning med laget, efter sin axeloperation i början av augusti. Dock kommer helgens match för tidigt för Rashfords del. Scott McTominay är likaså tillbaka i träning efter en ljumskoperation, men även där hintade Solskjaer om att skotten nog behöver ett antal träningspass i benen innan han är redo att konkurrera igen.

Min startelva (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Matic, Pogba - Greenwood, Fernandes, Sancho - Ronaldo

Motivering:
Startelvan börjar nu kännas mer och mer självskriven. De Gea med ovanstående backlinje är givna. Pogba, Bruno, Greenwood och Ronaldo likaså. De två som dock inte känns riktigt lika gjutna i elvan är således Jadon Sancho och Nemanja Matic.

Sanchos första tid i United har minst sagt skuggats över av Ronaldos återkomst, och den unge engelsmannen har verkligen inte hittat sin toppform ännu. Men för mig är han given i den här startelvan och ska fortsatt definitivt starta fotbollsmatcher för Manchester United. Han behöver, precis som många andra, en inkörningsperiod och måste spelas så ofta det bara går. Vi vet alla vilken otrolig höjd han besitter, och för att nå dit måste han bara få tid och förtroende.

Nemanja Matic passar i mitt tycke perfekt mot ett lag som West Ham. Dels i sin defensiva utgångsposition för att täcka upp ytan mellan mittfält och backlinje - något som behövs för att komplettera Paul Pogbas offensiv. Men i Matic får man även en lång, tung och robust spelare. West Ham har ett gäng riktigt stora bjässar i form av Soucek, Zouma, Dawson och Ogbonna, och är därmed fullständigt livsfarliga på fasta situationer. Här behövs således en spelare som Matic, och det är anledningen till att jag väljer honom före en mindre spelare som t.ex. Fred (som därutöver varit usel i Premier League-inledningen).

West Ham:
West Ham kommer senast från en 2-0 vinst i sin Europa League-premiär borta mot Dinamo Zagreb i torsdags. Efter fyra spelade matcher i Premier League har man fått ihop hela 8 poäng, och är därmed obesegrade. Man har dessutom gjort 10 mål på dessa fyra matcher - bara Manchester City är bättre på den fronten.

En stor faktor till denna målfest är anfallaren Michail Antonio, som gjort fyra mål och tre assist på ligans fyra inledande matcher. Den jamaicanska forwarden blev dessutom utsedd till Premier Leagues Player of the Month i augusti efter sin sanslösa poängproduktion. Antonio är dock, glädjande nog för United, avstängd till söndagens match efter att ha dragit på sig två gula kort borta mot Southampton förra veckan. Jag skulle gissa att det blir ukrainaren Andriy Yarmolenko som ersätter som spjutspets för ”The Hammers”.

Noterbart från torsdagens Europa League-drabbning var att West Hams nyförvärv Kurt Zouma fick göra debut för klubben. Den franska mittbacken imponerade stort, och kanske får han ligadebutera för London-klubben redan på söndag. Tränare David Moyes kunde efter torsdagens match även bekräfta att West Hams mittfältstrollkarl Saïd Benrahma fått en smäll mot knät under sitt inhopp. Det är oklart hur illa smällen tog och återstår helt enkelt att se om den algeriska mittfältaren, som varit briljant i Premier League hittills, startar matchen mot Manchester United.

Trolig startelva (4-2-3-1): Fabianski - Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell - Soucek, Rice - Bowen, Benrahma, Fornals - Yarmolenko

Tre snackisar inför matchen:
1. Kan Manchester United studsa tillbaka?
Tisdagens oväntade förlust mot Young Boys kom lite som en chock för oss Manchester United-supportrar. Vi har alla svävat på moln sedan Cristiano Ronaldos återkomst, men plötsligt var det som om vi landade på marken igen och fick en reality check. Och kanske var det precis vad vi, och spelarna, behövde. Ronaldo kommer inte kunna göra jobbet själv, utan det krävs att de andra i laget fortfarande presterar och inte ger bort ansvaret. Det ska bli intressant att se hur spelarna studsar tillbaka mot ett formstarkt West Ham.

Ole Gunnar Solskjaer blev dessutom väldigt kritiserad efter tisdagens match på grund av hans taktiska drag och matchplan efter det röda kortet. Cristiano Ronaldo och Bruno Fernandes byttes ut vid ställningen 1-1, och Manchester United dukade mer eller mindre upp för Young Boys att trycka in ett vinstmål. Det ska därför även bli mycket intressant att se Solskjaers taktiska approach inför söndagens match. Jag förväntar mig ett hungrigt United som pressar West Ham direkt, och som definitivt bara har vinst i sikte. Och jag förväntar mig, till skillnad från tisdagens match, att det nu blir vi som ger motståndaren en reality check.

2. Ett West Ham utan Michail Antonio
Det går inte att undvika det faktum att Michail Antonio själv har burit hela West Ham på sina välbyggda axlar såhär långt. Jamaicanen har varit direkt inblandad i 70% av West Hams mål hittills i ligan, och i torsdagens Europa League-match kunde han retfullt peta in ännu ett mål.

Som sagt är Antonio avstängd inför söndagens drabbning mot United, något som utan tvekan kommer att påverka West Hams anfallsspel - frågan är bara hur mycket. Saknas dessutom Saïd Benrahma tror jag att West Hams kreativitet framåt kan synas ordentligt på söndag. Kan ”The Hammers” prestera i Antonios frånvaro, eller kommer deras offensiv fallera totalt? Det ska bli mycket intressant att få svar på.

3. Det första riktiga testet för Cristiano Ronaldo
Den förlorade sonen är hemma, som chefsredaktör Gustav Kulle vackert skrev, och har redan satt avtryck. På två matcher har portugisen gjort tre mål, och det ryktas om att återkomstmatchen mot Newcastle för en vecka sedan var Premier Leagues mest sedda någonsin. Nu väntar Ronaldos tredje match sedan comebacken, och på ett sätt även det första riktiga testet för honom. West Ham är i bra form, och är ett betydligt tuffare motstånd än både Newcastle och Young Boys.

Den overkliga sagan om Cristiano Ronaldos återkomst bara fortsätter att skrivas, och jag är väldigt spänd på att få läsa nästa kapitel.

Tips: 0-1 (Sancho)
Arena, datum och matchstart: London Stadium - 19/9, 15.00
Turnering: Premier League - Omgång 5
Stream: V Sport Premium & Viaplay

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2021-09-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham