London Stadium, 2024-10-27 15:00

West Ham - Manchester U

Inför: West Ham - Manchester United

Inför: West Ham - Manchester United

På söndagen vankas det bortamatch för Erik ten Hags mannar i den östra delen av London. Efter ett tråkigt kryss borta mot Fenerbahce ligger den nederländska tränaren åter risigt till.

Manchester United:
Det är ett formsvagt United som återförenas med Wan Bissaka på söndagseftermiddagen - spelet säsongen 24/25 har varit allt ifrån solklart. Enbart sju gjorda mål på åtta spelade matcher är alldeles för dåligt för ett lag med så pass höga standards som Man United. Trots att man köpt en ny striker så är avsluten och spelet i sista tredjedelen under all kritik. För att strö extra salt i såren saknas Kobbie Mainoo inför morgondagens match, en spelare som jag tror hade varit fundamental i denna match. Positivt är i alla fall att hans tillfälliga ersättare Eriksen ser målsugen ut, vilket vi såg senast mot Fenerbahce.


Min startelva (4-2-3-1) Onana - Mazraoui, De Ligt, Martinez, Amass - Eriksen, Ugarte - Diallo, Fernandes, Garnacho - Hojlund

Motivering:
Även denna säsongen har Manchester United fallit offer för stora skadeproblem och inför morgondagens match saknas ett flertal viktiga spelare såsom underbarnet Kobbie Mainoo och Harry Maguire - som stått för en förvånansvärt stabil säsongsinledning. Försvarslinjen jag vill se är annorlunda än vad vi är vana att se, med en spelare som sticker ut - Harry Amass. Jag vill se honom på vänsterbackspositionen eftersom Diogo Dalot, med sin svajiga säsongsinledning, inte sett bekväm ut på den ovana vänsterbacksplatsen. Den lovande talangen Amass bör därför få sin chans.
Mittbacksparet är givet - Lisandro ”Licha” Martinez gör det mycket bättre som mittback än vänsterback och De Ligt har levererat stabila prestationer på senare tid. Mazraoui fick spela som tia förra matchen, vilket nog inte fanns i någons tanke innan matchen. Han gjorde det inte dåligt, men det märktes att han är ytterback och på den positionen har han gjort det bra hela säsongen. På mittfältet behövs det balans mot West Ham, vilket Ugarte och Eriksen skulle bidra med. Jag vill även se Diallo från start, trots vistelsen i frysboxen den senaste tiden.

West Ham:
Hammers har haft en lika dålig (om inte sämre) inledning på säsongen än United. Kommer senast ifrån en 1-4 förlust borta mot Tottenham. Värt att notera från den matchen är att stjärnan Mohammed Kudus blev utvisad och får alltså inte spela imorgon. En spelare som Uniteds backlinje bör hålla koll på är Summerville - som höll toppklass i förra årets Championship, då i Leeds. Trots att han inte har imponerat på samma sätt denna säsongen, vet man aldrig om det är mot just United det lossnar för honom. Vore väl typiskt United?
Spelare som däremot redan har bevisat sig som klasspelare i Premier League och kommer utgöra hot för United är tveklöst Jarrod Bowen, Paqueta och Antonio.EM:s målspruta Nicolas Füllkrug är skadad inför imorgon och därför lär den rutinerade Antonio kliva in i startelvan.

Trolig startelva: 4-2-3-1: Areola - Wan-Bissaka, Tobido, Kilman, Emerson - Rodriguez, Alvarez - Bowen, Paqueta, Summerville - Antonio


Tre snackisar inför matchen:

Ett kärt återseende
Aaron Wan-Bissaka lämnade United i somras och ska nu återförenas med sina forna kompisar från Manchester. Jag vet att många unitedfans tyckte  annorlunda, men jag tyckte om ”AWB” väldigt väldigt mycket som fotbollspelare. Det finns spelare som är otroligt duktiga på en specifik grej och i Aaron fall är det glidtacklingar. Ett tag fanns det nog ingen på hela planeten som kunde utföra en glidtackling lika perfekt som han kunde. Trots denna utmärkta egenskap hade han sina svagheter, han var oberäknelig, tveksam i anfallspelet och kunde ta konstiga beslut. Jag tycker ändå att United borde ha behållt honom i laget, åtminstone jag saknar honom. Jag tycker oavsett det ska bli väldigt kul att se ”spindelmannen” spela mot United och jag hoppas de tillresta Man Unitedfansen ger honom en varm applåd.

En speciell tränarduell
Erik ten Hag och Julen Lopetegui är två av de tränare med lägst odds att få sparken enligt de brittiska bettingbolagen. ”El Sackico” har spridits på sociala medier och det är två tränare som onekligen ligger risigt till som möts imorgon. Vad det kommer innebära för matchbilden återstår att se, men jag tror det kommer leda till en väldigt öppen match  där båda lagen kommer gå för att vinna. Det lär bli anfall efter anfall med stora ytor på planen som konsekvens. Detta behöver United utnyttja och en Bruno Fernandes tillbaka i form hade inte skadat. Vi vet alla att han kan slå otroliga långbollar när han väl vill.

Bruno, skärp dig.
Och för att ta vid där jag avslutade i den senaste rubriken vill jag prata om Bruno Fernandes. Kapten Bruno har varit allt annat än i form denna säsongen, med två röda kort som bottennotering. Jag älskar Bruno som fotbollspelare, men att vara kapten i Englands största fotbollsklubb kommer med ett stort ansvar. Jag är säker på att om Bruno börjar prestera, kämpa ännu hårdare och vara mer av en sportslig förebild på plan så kommer spelare ta efter och resultaten kommer också bli bättre.

Tips: 1-2 Målskyttar: West Ham: Crysencio Summerville Manchester United:  Rasmus Hojlund x2

Arena, datum och matchstart: London Stadium, 27/10 15:00                                                       
Turnering: Premier League omgång 9
Stream: Viaplay

Vad tror ni om matchen? Vilken spelare kommer frälsa Manchester United, om någon? Skriv din åsikt i kommentarsfältet men kom ihåg att hålla en god ton!

GGMU
 


 

Elliot Kedbäck2024-10-26 14:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U