Inför West Ham-Manchester United: Ångest, ångest, ångest

Inför West Ham-Manchester United: Ångest, ångest, ångest

Det är inte två lag med mycket självförtroende som ställs emot varandra på London Stadium på söndag. Snarare tävlar de i vem som har mest ångest. Och vilken tränare som ska få behålla sitt jobb längst.

För första gången på ett tag spirade optimismen inför derbyt mot Tottenham förra helgen. Men trots ett landslagsuppehåll, där Lopetegui fått andas ut lite och fortsätta jobba på sin filosofi, så blev det platt fall. Igen.

Stubinen blir bara kortare och kortare, och enligt uppgifter från flera trovärdiga källor blir de nästkommande tre matcherna innan landslagsuppehållet i november avgörande för huruvida spanjoren ska få behålla sitt jobb eller inte. Dessutom står hans ersättare vid dörren och är redo att kliva in om det blir aktuellt. 

Först ut är en hemmamatch mot ett ångestfyllt lag. Manchester United. Senast kommer de från ytterligare ett kryss i Europa League, mot Jose Mourinhos Fenerbahce. Det återstår att se ifall de kommer till söndagens möte med fortsatt hängande läpp, eller med revanschlust. 

För West Hams del börjar det bli akut. Poängen måste börja komma nu, oavsett hur det ser ut. Uppgiften på förhand är överkomlig, men West Ham har under flera år haft det erkänt svårt emot “The Red Devils”. 

På skadelistan står fortsatt Niclas Fullkrüg, tråkigt nog. Det vrider sig verkligen i magen när man ser Samu Omorodion spruta in mål för Porto, och inte minst när man ser vilket virke Aston Villas Jhon Durán är gjord av. Samtidigt som anfallaren vi valde att satsa på sitter kvar i rehabrummet, och står på noll gjorda mål den här säsongen. 

Dessutom missar Mohammed Kudus minst tre matcher, efter sitt utbrott senast. Det kan dessutom bli fler, om FA väljer att straffa honom ytterligare. Visst, ett enormt tungt tapp på en av våra bästa spelare. Men är det något som är positivt med det hela, så är det väl att det äntligen öppnar sig en lucka för kanske den mest spännande spelaren i hela truppen, Crysencio Summerville. Förhoppningsvis blir den enes död (nåja) den andres bröd, och att nederländaren tar den efterlängtade chansen. 

Jag tror att det kommer att bli en fartfylld match, mellan två lag som inte har råd att gå på sparlågor. Jag tror snarare att det kan bli en målrik match, med tanke på att det är två lag som har det rejält kämpigt taktiskt och luckor lär öppna sig. 

Förhoppningsvis, både för oss och för Julen Lopetegui, så går West Ham vinnande ur det hela. För om det inte blir så, så vågar jag knappt tänka på hur reaktionen hos fansen kommer att bli. 


 

Kasper Ljungström2024-10-26 14:06:00
Author

Fler artiklar om West Ham