Inför: West Ham United- Liverpool FC

Inför: West Ham United- Liverpool FC

West Ham United tar emot Liverpool på hemmaplan på lördag eftermiddag, med ambitionen att återvända till vinnande spår efter två raka förluster i Premier League.

Efter förra veckans totala haveri och en allmänt tung period för laget ligger West Ham för närvarande på åttonde plats i tabellen med fyra matcher kvar av säsongen 2023/24, och allt annat än tre poäng här kommer att vara ett hårt slag för deras chanser att kvalificera sig till Europaspel.

Jarrod Bowen, West Hams bästa målskytt, kommer att utvärderas inför mötet med Liverpool. Han spelade 90 minuter i West Hams UEFA Europa League-kvartsfinal mot Bayer Leverkusen, men missade sedan förra helgens förlust mot Crystal Palace. Såklart oerhört viktigt att Bowen blir spelklar. Försvararna Dinos Mavropanos och Nayef Aguerd missade också resan till Selhurst Park på grund av skador och ska undersökas av tränaren David Moyes och hans medicinska team innan matchen på lördag. Det är svårt efter förra veckans match att säga att försvarare behövs in. Behovet av Mavropanos och Aguerd är kritiskt inför matchen. Zouma i all ära med han behöver assistans i mittbacks-låset. 

För Liverpool ser det ut som om Joël Matip, Thiago Alcântara, Conor Bradley och Diogo Jota alla kommer att missa matchen på grund av skador. Liverpool åker till huvudstaden efter två förluster på tre ligamatcher, senast mot lokala rivalen Everton i onsdags, vilket har försvagat deras chanser att slå Arsenal och Manchester City i racet om ligatiteln. Liverpool ligger tre poäng bakom Arsenal i toppen av tabellen, och de siktar också på att ta full pott på London Stadium för att stärka sina chanser att vinna ligan, särskilt eftersom detta är Jürgen Klopps sista säsong som huvudtränare.

West Ham United är i behov av en seger för att hålla sina Europa-drömmar vid liv, medan Liverpool hoppas på en seger för att fortsätta pressa Arsenal och Manchester City i toppen av tabellen. Matchen på London Stadium kommer vara spännande, med båda lagen i behov av poäng för att nå sina respektive mål.

Come On You Irons!
 

Eric2024-04-26 20:32:00
Author

Fler artiklar om West Ham