London Stadium, 2020-12-05 18:30

West Ham - Manchester U

Inför: West Ham United - Manchester United

Inför: West Ham United - Manchester United

Efter en mycket svidande förlust på hemmaplan i Champions League, kommer nu nästa tuffa uppgift för The Red Devils. Nämligen West Ham på bortaplan. En ruskigt tuff uppgift då bortalaget ligger på femteplats i ligan och det helt rättvist.

Manchester United
Oj vilken tung kväll det var i ondagens Champions League... Trots en drös vassa chanser och där självaste El Matador chippade bollen i ribban förlorade hemmalaget med 1-2 efter ett RÖTT kort på Fred en dröplig situation framför mål. Vad sysslade Fred med den matchen och vad i hela... tänkte OGS? Frustrationen kunde kännas från varje tv-soffa där hemma. Hemskt. Men krävs det koncentration på allra högsta nivå, för spelschemat som väntar är inte att leka med.

Först ut väntar West Ham United på bortaplan inför 2000 ÅSKÅDARE! Ja, äntligen är det dags för lite publik att höras skråla längs långsidorna. Även om det inte är Manchester supportrar så är det jäkligt kul måste man säga. Uppgiften är i tuffaste lagret då West Ham har en fin form och känns alldeles solida bakåt. Det kommer bli en tuff nöt att knäcka för hemmalaget i rött. 

Manchester United verkar komma utan Marcus Rashford som har en axelskada och som byttes ut i onsdagens match mot PSG. I övrigt saknas fortsatt Luke Shaw på vänsterbacken och tveksamheter finns för det nya portugisiska vänsterbacken Telles. Förutom dessa bortfall ska truppen vara i stortsett fine. Det som blir spännande att se är om Manchester United kan studsa tillbaka från den tunga förlusten och på riktigt närma sig topp fyra i tabellen igen. 

Trolig formation 4-2-3-1: De GeaWan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Fred, Matic - Greenwood, Bruno, Martial - Cavani

West Ham United
Vem hade trott på förhand att londonlaget skulle ligga på en femteplats i tabellen efter 10 spelade omgångar och efter första omgågens resultat som skrevs 0-2 till Newcastle. Från rykten om att den forna Manchester United tränaren David Moyes tid i London skulle ta slut till att han nu sitter väldigt säkert i båten och har nominerats till månadens tränare i Premier League. 

West Ham kommer med tre raka segrar i bagaget med vinster mot Fulham, Sheffield United och senast Aston Villa. Kllubben har också lyckats stånga bra mot tungviktare som Man City med 1-1 och i Londonderbyt mot Spurs med 3-3. Utan tvekan går West Ham in i denna match med ett galet självförtroende, en ruggig defensiv och ett sprudlande kollektiv som sitter ihop och förtillfället älskar att spela fotboll. 

Med 17 poäng i ligan och med +6 i gjorda/insläppta kommer West Ham att hota påriktigt och även om det kanske dröjer lite innan The Hammers får se Michail Antonio tillbaka på plan igen, så kan nog den lysande fabianski rädda en straff eller två och ytterbacken Cresswell slå en assit till Tomas Souceks panna en gång eller annan.

Trolig formation 3 (5)-4-3: Fabianski - Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Coufal, Rise, Soucek, Masuaku - Bowen, Haller, Fornals

Tankar
Denna match kommer bli hyperintressant ur vilket perspiktiv man än tittar ur. För West Hams del ska det bli intressant att se hur lagets form fortsätter och om solskenet kan fortsätta trots ingen (just nu) utpräglad målskytt. Kan West Ham hålla nollan mot ett offensivt United? Kommer West Ham på allvar vara ett lag att lita på denna säsong? 

För Manchester Uniteds del ska det såklart bli intressant att se flera saker. Får Fred starta igen? Kommer Bruno få 90 minuter igen trots hård matchning? Kan man studsa tillbaka från förlusten mot PSG? Och när ska det egentligen lossna i det spelförande Manchester United? Spelet med kontringar har suttit länge men nu är det väl dags att få en glimt av hur spelet såg ut med till exempel en Paul Scholes på plan!?

Var?
London Stadium, Viaplay

När?
18.30

Tips: 1-1

andreas Kristensson@adde7892020-12-05 16:06:35
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham