Molineux Stadium, 2022-12-31 13:30

Wolves - Manchester U

Inför: Wolverhampton  – Manchester United
Växlar Antony upp mot Wolverhampton?

Inför: Wolverhampton – Manchester United

Innan vi går in i 2023 ska Manchester United försöka avsluta 2022 på bästa sätt när man gästar Wolverhampton. Med endast en poäng upp till fjärdeplatsen har “The Red Devils” möjlighet att avsluta året på Champions League-plats om alla resultat går Uniteds väg.

Manchester United:
Två raka segrar efter VM-uppehållet gör att Manchester United kommer in till årets sista match i rejäl medvind. I och med Tottenhams poängtapp mot Brentford (matchen slutade 2-2), har Erik Ten Hags mannar endast en poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen. 
Nu väntar Wolverhampton på bortaplan, vilket av historiken att döma kommer att bli en tajt och målsnål match. I de sju senaste mötena mellan lagen är det bara en match där det gjorts fler än två mål (Uniteds 2-1 vinst på bortaplan i maj 2021). Faktum är att Wolves även var Uniteds första match 2022. Den slutade dock med en 1-0 förlust hemma på Old Trafford efter att Joao Moutinho avgjort. Samma möte får nu avsluta 2022 för Uniteds del, men låt oss hoppas på ett något bättre resultat den här gången.

Det finns fortfarande en del skadeproblematik i United-truppen. Scott McTominay och Victor Lindelöf missade matchen mot Nottingham på grund av sjukdom och statusen på duon är i dagsläget oklar. Även Diogo Dalot har haft problem med en skada och jag svårt och se att går in från start mot Wolves. Harry Maguire var tillbaka från sjukdom och kunde göra ett kortare inhopp i tisdagens match. Om United-kaptenen är redo för 90 minuter återstår att se. Lisandro Martinez har varit iväg och firat VM-guldet med Argentina, men ska ha tränat med laget sedan i onsdags. 

Det finns en del defensiva problem för ten Hag att handskas med och frågan är om han fortsätter med samma backlinje som senast eller om han får tillbaka några spelare från sjukstugan.

Min Startelva (4-2-3-1): De gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Eriksen, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Martial

Motivering: 
Min startelva ser i stort sett lika ut som den gjort de senaste två matcherna och det såklart enkelt att förstå varför. Spelet har sett riktigt bra ut och man ska inte ändra på ett vinnande koncept. Men två ändringar vill jag ändå se att Ten Hag gör inför matchen mot Wolves. Om Harry Maguire är redo för 90 minuter ska han starta. Visst, Shaw och Casemiro har inte gjort bort sig på mittbackspostionen men med ett starkt VM i ryggen kanske Maguire kan bära med sig formen till United och motbevisa tvivlarna. Lisandro Martinez är såklart given bredvid Varane men jag tror inte han är redo att kliva in från start efter ett långt VM.

På högerytterpositionen känns det rätt öppet mellan Antony och Garnacho. Den förstnämnda imponerade inte mot Nottingham och i dagsläget känns Garnacho hetare.  

Wolverhampton
Nye tränaren Julien Lopetegui har fått en kanonstart i Wolverhampton. Två raka segrar mot Gillingham i ligacupen och Everton i ligan. Trots det är
Wolves fortfarande fast förankrad under nedflyttningsstrecket och har en poäng upp till nyss nämnda Everton på sjuttondeplatsen.
Wolves stora problem den här säsongen har varit målskyttet. Laget har gjort minst mål i hela Premier League, 10 stycken och offensiva spelare som Diego Costa, Adams Traore och Raul Jimenez har haft svårt med poängproduktionen. Kan Lopetegui få fart på offensiven tror jag Wolves inte kommer behöva oroa sig för nedflyttning.
 
Yttern Pedro Neto, högerbacken Jonny och mittfältaren Boubacar Traore finns på skadelistan för Wolves del.

Trolig startelva (4-3-3): Sá - Semedo, Collins, Kilman, Bueno - Nunes, Neves, Moutinho - Hwang, Costa, Podence

Tre snackisar inför matchen:
1. En målsnål match att vänta?
Trots att Wolverhampton gått tungt den här säsongen, så har man i  varit hyfsat stabila defensivt sett till den position man ligger på i tabellen (25 mål insläppta). Matcherna mellan Wolves och United har de senaste säsongerna varit tajta och målsnåla, något jag varit inne på tidigare. Mycket talar för att hemmalaget kommer att försöka stänga igen butiken även på lördag. Därför blir det viktigt att United-offensiven fortsätter att leverera som de har gjort den senaste två matcherna. Lyckas Wolves sätta defensiven kan det bli en frustrerande afton på Molineux för Manchester United.

2. Har ten Hag fått bitarna på plats?
Visst, Nottingham och Burnley är inga större värdemätare men det är svårt att inte vara optimistisk efter två hyfsat komfortabla segrar. Trots en tuff start på säsongen har ten Hag verkligen börjat få ordning på Manchester United. Han har lyckats sätta en tydlig spelidé och de flesta positioner i startelvan känns självklara i dagsläget. Innan säsongen var jag inställd på att detta skulle bli en tuff säsong och att mycket skulle handla om att ge ten Hag tid och tålamod. Men nederländaren har på relativt kort tid fått fart på United och det känns verkligen som ”The Red Devils” är på rätt väg.  Det är kul att titta Manchester United igen och det känns som att spelarna njuter när de spelar fotboll. Det är en känsla man har saknat de senaste åren. Förhoppningvis fortsätter ”The Red Devils” i samma positiva anda mot Wolverhampton och tar tre trygga poäng.

3. Kan Antony växla upp?
Han värvades för drygt en miljard kronor från Ajax och hittills har det varit lite upp och ner från Antonys sida. Kurvan pekade spikrakt uppåt när brassen gjorde tre mål på sin tre första matcher, men efter det har formen avtagit. Brassen har stått för en del riktigt svaga prestationer och de två matcherna efter VM-uppehållet har tyvärr varit i samma mönster. Jag vill absolut inte döma ut Antony än men jag trodde det skulle se betydligt bättre ut än vad det gör. Vill brassen gör själ för prislappen är det dags att börja växla upp. Gärna redan mot Wolverhampton.
 
Tips: 0-2 Målskyttar: Martial, Garnacho
Arena, datum och matchstart: Molineux Stadium, 31/12, 13.30
Turnering:  Premier League omgång 18
Stream: Viaplay, V sport premium

Vad tror ni om matchen? Kan Antony hitta tillbaka till formen? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.

GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-12-30 17:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham