Inför Wolves - Manchester United

Inför Wolves - Manchester United

I FA-cupens tredje runda åker Manchester United till Wolverhampton för att studsa tillbaka från plumpen mot Arsenal senast i ligan.

Manchester United

Allt verkade ju så bra. Spelet såg bättre ut, Paul Pogba var tillbaka från sin skada och firma Rashford/Martial fortsatte leverera. Efter besöket på Emirates såg det helt plötsligt inte lika roligt ut. Arteta såg till att låsa Rashford och Martial vilket resulterade i det ack så statiska anfallsspel som man har haft för vana att se United prestera tidigare under säsongen. 

Nu snackar vi alltså FA-cup och Wolves. Vi kan nog räkna med viss rotation i startelvan efter den senaste tidens hårda matchande. Personligen ser jag gärna att man roterar ganska rejält - vilket kommer synas i “min startelva”. Med tanke på hur tajt det ändå är i ligan så bör den prioriteras och flera bärande spelare kan behöva vila.

Matchstart är 18:31. Den extra minuten är för att uppmana fans till att ta sig en funderare över sin egen och sina nära och käras mentala hälsa - något som vi alla kanske borde göra lite oftare.
Min startelva: Romero;Williams,Tuanzebe,Rojo,Dalot;Garner,Matic;James,Gomes,Chong;Greenwood

Wolves

Efter den imponerande vinsten mot Manchester City har Wolves två raka förluster i bagaget. Man har ett spännande lag där spelare som Ruben Neves, Joao Mouthino, Raul Jimenez och Adama Traore sticker ut. Traore är för övrigt nominerad till månadens spelare i PL och hans avundsvärda fysik kan knappast ha undgått de som är aktiva på sociala medier. Hurvida Nuno Espírito Santo (vilket läckert namn) kommer mönstra sin bästa elva eller ej låter jag vara osagt men vi kan nog räkna med viss rotation då Wolves liksom United har spelat i Europa League i höst.

Mina tankar

Jag tycker verkligen inte att vi ska vaska några turneringar vi ställer upp i. FA-cupen kommer alltid ha ett speciellt ställe i mitt hjärta och finalen på Wembley är stor. MEN - ligan och en fjärdeplats som sämst är prioritet ett. Truppen är tunn redan från början och med alla skador blir det inte lättare. Låt ungtupparna visa vad de kan med viss uppbackning av mer meriterade spelare.

Tips: 1-2

Molineux - 4/1 18:31
FA-Cupen
TV - Eurosport

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-01-03 17:58:43
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham