Estádio do Dragão, 2020-12-01 21:00

Porto - Manchester C

Införrapport: City åker till Portugal
City kan spela utan press i Champions League

Införrapport: City åker till Portugal

Ett Manchester City som redan är klara för Champions Leagues åttondelsfinal i vår åker till Portugal utan någon större press på sig.

Näst sista matchen i Champions Leagues gruppspel står för dörren och ett City som vunnit fyra raka matcher är redan klara för avancemang. Medan det har gått trögt i Premier League har City hela tiden gjort jobbet i Champions League. Det har blivit segrar med 1-0 och 3-0 mot Olympiakos, 3-0 mot Marseille och 3-1 mot Porto.

I senaste matchen blev det seger med 5-0 hemma mot Burnley och det var då extra kul att de ifrågasatta spelarna levererade. Riyad Mahrez gjorde hattrick, Benjamin Mendy gjorde mål och John Stones agerade stabilt i en backlinje som höll nollan. Förhoppningen är att City ska kunna klättra i tabellen, ifrån den nuvarande tiondeplatsen.

I senaste matchen ställde City upp med följande manskap:
Ederson
Walker-Stones-Dias-Mendy
Rodrigo-Gundogan
Mahrez-De Bruyne-Torres
Jesus

Trots att City är klara för åttondelsfinal i Champions League har Pep Guardiola betonat att ett starkt lag kommer ställas på banan mot Porto. Den enda som är indisponibel och inte med i truppen som åkt till Portugal är Sergio Aguero, som fortsatt har bekymmer med ett skadat knä.

Porto är också klara för åttondelsfinal
Med två matcher kvar att spela är Porto också klara för åttondelsfinal. De har tagit nio poäng av tolv möjliga och har besegrat laget som de har under sig i tabellen, Marseille, två gånger. De har även tio mål bättre i målskillnad än det franska laget.

I den portugisiska ligan är Porto i skrivande stund sex poäng efter serieledande Sporting Lissabon. Laget ligger efter åtta spelade omgångar på tredje plats då Braga befinner sig mellan Sporting och Porto.

I helgens match vann Porto på bortaplan mot Santa Clara med 1-0. De ställde då upp med följande startelva:
Marchesin
Manafa-Mbemba-Sarr-Sanusi
Oliveira-Grujic-Otavio
Corona-Taremi-Diaz

Tisdagskvällens match sparkar igång klockan 21:00 och sänds på Viasat Hockey och Viaplay.

Oskar HanssonOrreHans2020-11-30 20:47:54
Author

Fler artiklar om Manchester C