Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36 (Nr 452)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36 (Nr 452)

Uppehåll för landslagsspel = öken. Men lördagspanelen kämpar på med AC och Nigge vid tangentborden. COYB!

Då var det landslagsuppehåll. Ovanligt många spelare iväg på uppdrag, inte mindre än elva stycken om jag räknar rätt; och då är ju ändå Burns och Broadhead skadade. Men är det bra eller dåligt att ha så många spelare borta? Hur ska det gå med att spela ihop truppen? Hur störd/orolig är du över situationen?
AC:

Det är ju som alltid risky business med dessa landslagsuppehåll, men jag är av uppfattningen att boosten/nyttan att bli uttagen måste få överväga risken. Visst behöver vi spela ihop laget men det ges möjlighet till lätt återhämtning och sammansvetsning av kvarvarande. Gissningsvis drygas träningarna ut med ytterligare några U-spelare vilket måste vara en enorm boost för dessa. Vi håller tummarna att landslagsspelarna inte kommer tillbaka till behandlingsbordet.

Nigge:
Varje säsong återkommer vi, med rätta, till denna frågeställning och varje gång är det mest frustrerande att det inte är någon match i eftermiddag kl 16. Nu är vi ändå i en lite annan situation än tidigare säsonger då det är så pass många fler som är iväg. Givetvis är det lätt att tänka på skaderisken, men jag drar det gamla kortet att skadad kan man bli på träning också. Värre då att många av de nya är iväg med tanke på just det där med att spela ihop truppen. Nåja, förhoppningsvis kommer de tillbaka i stärkt sinne och form av starka insatser mot Azerbajdzjan, Oman, Cypern, Etiopien, Österrike m fl. 
 
Vad tycker du om starten i Premier League? Bättre, sämre eller som väntat? Och vad tror du nu om fortsättningen? Har starten fått dig att ändra uppfattning om hur det ska gå för oss?
Nigge:

Överlag får jag nog säga som väntat, dvs att det skulle bli stryk i de två inledande matcherna och att vi skulle ha poängchans i den tredje mot Fulham. Själva spelet tycker jag har varit bättre än förväntat och det känns lovande inför fortsatt spel framöver. Jag tror att vi har en bra chans att klara oss kvar, men det kommer att bli fruktansvärt tufft. Vi får hoppas att flowet från de två tidigare säsongerna fortsätter finnas med oss.

AC:
Fulham-matchen hade såklart gärna fått sluta med en seger, men jag tänker att vi trots allt startat som förväntat (i ligan). Missräkningen kom i cupen. Om vi tittar lite framåt så är där en nyckelmatch mot Southampton den 21 september och därefter även några ”överkomliga” motståndare. Jag har inte ändrat uppfattning utan satsar på att vi landar in runt 16-17 plats. Det räcker gott i år.
 
Vilken ser du som vår starkaste startelva just nu?
AC:

Svår fråga, då där är ju några positioner som är mer ”öppna”, men med Burns skadad så blir det trots allt Muric – Tuanzebe, Woolfenden, Greaves, Davis – Morsey, Philips – Ogbene, Szmodics, Hutchinson – Delap. Inga krusiduller alltså, utan precis som vi startade senast.

Nigge:
Med utgångspunkt från ACs uppställning så är det inte många platser jag vill byta spelare på. Vi får se hur Muric går i de närmaste matcherna, förhoppningsvis bra, men om han darrar vill jag att Walton får chansen igen. Sen hade det ju varit roligt att se Jens Cajuste från start, men då blir det förmodligen på bekostnad av Phillips. Nån gång i september tror jag vi får se Jens från start och vi kommer att behöva blanda upp startelvan från gång till gång. Så länge kör vi på ACs spår.
 

Niklas Nygårds2024-09-07 09:54:33
Author

Fler artiklar om Ipswich