Jesse Lingard på lån till West Ham

Jesse Lingard på lån till West Ham

Den engelska mittfältaren går på lån till London laget säsongen ut. Hittills har Lingard inga minuter i årets Premier League för Manchester United och kan förhoppningsvis få speltid på lånet i West Ham

Lingard har inte fått några spelminuter i ligan än. Ett lån till Sheffield United har det ryktas rikligt om men det blev istället östra London. Med bara några inhopp i FA-cupen och ligacupen verkar West Ham ett bra ställe för Warrington födde produkten att bege sig till.

Lånet kommer att bli Lingards femte under sin tid i Manchester United. Det dröjde framtill 2015/16 säsongen för Lingard att börja få regelbundna minuter för Manchester United och alla minns hans dröm volley för att sent vinna FA-cupen. Ett kärt minne bland många supportar. 

Hans bästa säsong kom i 2017/18 när han hade åtta mål på tio matcher. Tyvärr har inte akademin spelaren lyckas nå upp till samma nivå och ett lån har varit nära länge. Det blev tydligast när Amad Diallo fick en plats i 22-mannar truppen före Lingard. På 210 matcher har det blivit 28 gjorda mål i 28-åringens karriär. En siffra som alla Manchester United supportar hoppas blir högre efter lånet. 



 

Eric Länje2021-01-29 23:01:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham