Officiellt: Jesús Gaméz klar för Newcastle
Gaméz på St James' Park.

Officiellt: Jesús Gaméz klar för Newcastle

Newcastles fjärde sommarvärvning är fullbordad i form av Jesús Gaméz från Atletico Madrid.

Jesús Gaméz har ryktats flitigt till Tyneside de senaste dagarna och nu står det också klart att den 31-åriga spanjoren blir klubbens fjärde sommarvärvning. Gaméz som spelade 14 matcher för Simeone i Atletico Madrid förra säsongen hoppas nu kunna hjälpa The Magpies upp till det engelska finrummet igen: "We have an exciting project here, to bring Newcastle back to where it belongs, in the Premier League, and I am very happy to be a part of that."

Newcastle har haft det skralt på ytterbackspositionerna och när Janmaat förra säsongen skadade sig så hade Newcastle ingen naturlig ersättare på högerbackspositionen, då Anita fick gå ner på den platsen. Troligen kommer Gaméz vara antingen förstaval eller konkurrera om att vara förstaval på högerbackspositionen, med Daryl Janmaat som möjligen är på väg bort från Newcastle.

Gaméz beskrivs som en solid och resolut back, som kan spela både till höger och till vänster. Ingen stjärna i Atletico Madrid, men en toppspelare i en liga som Championship. Han är högerfotad men gjorde det bra när han fick spela som vänsterback förra säsongen under Simeone. Han kan även spela mittback och ge den positionen en erfarenhetsinjektion när det väl behövs.

Newcastle värvar nästan aldrig spelare som är över 30 år, men Rafa tänker värva det spelarmaterialet som han tror att han kan vinna Championship med, och Gaméz är en sådan förstärkning. Gaméz-värvningen är ett kvitto på hur stor skillnad det är på Newcastle nu efter Rafa kontra innan han kom till Newcastle. För något år sedan hade Newcastle aldrig värvat en solid 31-åring som bevisligen är ett säkert kort, men som på samma gång inte är en spelare man kommer tjäna pengar på.

Varmt välkommen till Tyneside och Newcastle, Jesús Gaméz!

Linus Skoglund2016-07-08 12:45:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies