Kalvin Phillips ansluter från Leeds

Kalvin Phillips ansluter från Leeds

Den engelska landslagsmannen Kalvin Phillips ersätter Fernandinho till kommande säsong.

Under en lång tid har det ryktats vara klart med Kalvin Phillips från Leeds United. Mittfältaren har nu skrivit på ett 6-års kontrakt med City efter att ha tillbringat hela sin tid i Leeds sedan 14-års ålder då han anslöt från den lokala klubben Wortley.

Det blev 234 matcher för Leeds och av dessa var 49 i form av spel i Premier Leauge. Under 2020 fick han göra debut i det engelska A-landslaget och sedan dess har varit bofast i landslaget.
Han kommer att bära tröja 4 vilket är ett stort nummer att fylla när det var Vincent Kompanys tröjnummer.

Helt klart är Kalvin en rejäl uppgradering i jämförelse med Ferna som inte riktigt hade speeden kvar i benen men han ska konkurrera med Citys kanske vitigaste spelare i form av Rodri vilket kan bli väldigt tufft. Men han är skolad av Bielsa som Guardiola har ett stort förtroende för, så vi hoppas att det blir succé.

Det som överaskar mest vid övergången är nog det låga priset för en engelsk landslagsspelare. De 45 miljonerna pund som spenderas kan jämföras med de 150 som West Ham kräver för Declan Rice eller värvningen av Grealish för den delen.

Kalvin skrev ett högklassigt avskedsbrev till sin lagkamrater och alla Leeds fans så det verkar vara en spelare med ett stort hjärta fyllt med passion för fotbollen.

Välkommen till City!

John Talbot2022-07-04 20:59:00
Author

Fler artiklar om Manchester C