Craven Cottage, 2021-03-19 21:00

Fulham - Leeds United

Leeds usla Londonsvit får gärna förlängas mot Fulham

Leeds usla Londonsvit får gärna förlängas mot Fulham

Kan Fulham utnyttja Leeds formsvacka och förlänga gästernas vinstfria svit i London? Tre poäng är det enda som gäller när Fulham fortsätter slåss i kampen om överlevnad i Premier League.

Leeds och Fulham tog sig upp tillsammans med West Bromwich från Championship till den här säsongen. Lagens resa i Premier League har därefter varit väldigt olika. Kvällens gäster har aldrig varit inblandade i nedflyttningsstriden medan Fulham varit med från start.

Mötet mellan lagen i den andra omgången av säsongen slutade med en 4-3 seger till Leeds, vars lag är mer eller mindre oförändrat sedan dess. Samma sak går inte att säga om Fulham. Av de som förväntas bilda försvar ikväll är det bara Alphonse Areola och Kenny Tete som spelade matchen på Elland Road. Mittbackarna då var Michael Hector och Dennis Odoi. Fyra insläppta mål.

Ikväll är det istället Aina, Andersen och Tosin som förväntas bilda backlinje med Robinson eller Kenny Tete. En försvarslinje som är väsensskild från den Fulham inledde säsongen med. Därav har jag svårt att se hur Leeds återigen ska lyckas göra fyra mål bakom Areola.

Leeds usla Londonfacit

På sina 16 senaste försök har Leeds inte lyckats vinna i London. Den senaste segern i huvudstaden kom i december 2017 när laget slog Queens Park Rangers på Loftus Road. Ett märkligt facit men med tanke på att flera spelare i den nuvarande A-lagstruppen varit hos Leeds i flera år, lever “Londonspöket” förhoppningsvis kvar i huvudet hos spelarna som ikväll ställs mot Fulham. 

Fulhams trupp

Nästan alla spelare är tillgängliga. Bobby Decordova-Reid ser däremot ut att bli frånvarande fram till efter landslagsuppehållet. Jamaicanen fick en smäll mot Liverpool och förväntas inte komma till spel mot Leeds. Annars är det Tom Cairney vars knä fortfarande inte är bra. På sin presskonferens inför kvällens match berättade Scott Parker att lagkaptenen kommer få ett flertal injektioner i knät för att få ordning på smärtan han upplever. Det är fortfarande högst osäkert om vi kommer få se Cairney på en fotbollsplan något mer den här säsongen.

Tre poäng är det enda som gäller. Leeds är ett bra lag men det här är en av de bättre chanserna Fulham har att ta en segern innan säsongen är slut. Och som vi behöver en vinst.

Matchstart: 21:00


 

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2021-03-19 13:45:00
Author

Fler artiklar om Fulham