King Power Stadium, 2021-03-21 18:00

Leicester - Manchester U
3 - 1

Leicester City 3 - 1 Manchester United
Maguire och United har en del att fundera på

Leicester City 3 - 1 Manchester United

Ett tröttkört Manchester United orkade inte tända om efter Europa League-äventyret och föll rättvist efter tre mer eller mindre horribla individuella misstag.

En av de vanligaste fotbollsklyschorna som uttalas inför en cupmatch brukar i regel vara vikten av att få första målet. Manchester United har under säsongen lyckats hitta alla möjliga sätt att hamna i underläge. Frågan är om inte Freds frispelning fram till Iheanachos 1-0-mål tar priset som årets största bjudning? Möjligen i konkurrens med Alissons dubbla Rembrandts mot City.
Efter den blytunga inledningen hade United svårt att etablera något vettigt anfallsspel överhuvudtaget och Leicester såg ut att ha det mesta under kontroll. Kvitteringen kom därför aningen överraskande och var mest en produkt av individuell briljans signerat trion Pogba, van de Beek och Greenwood snarare än en spelmässig dominans.  
Inför den andra halvleken hoppades vi alla på en rejäl uppryckning men istället dröjde det bara sju minuter innan det var dags för nästa bjudning. Matic och Fred hamnade på nytt i rejäl osynk och det utnyttjade Tielemans skoningslöst när han oattackerad promenerade förbi unitedmittfältet och rullade in 2-1 bakom en överraskad Henderson.
Den återtagna hemmaledningen väckte Solskjaer som omedelbart beordrade fyra byten. Injektionen blev dock kortvarig när glödhete Iheanacho efter en tillfällig bortadominans släckte Uniteds Wembleydrömmar helt med sitt 3-1-mål. Denna gång var det McTominays tur att bjuda på ytorna. Tre misstag, tre insläppta mål och ännu en sumpad titelchans.   

Bäst i United: Mason Greenwood
 
Tankar:
Det syntes redan från första sparken att Leicester såg betydligt mer intresserat ut än bortalaget, som mest liknade en mix av jetlaggade Milanoresenärer och oprövade reserver. Oles rotationsexperiment blottade ojämnheten i truppen. Matic ser mer och mer ut att ha gjort sitt på toppnivå, Fred trivs uppenbarligen inte med någon annan än McTominay och Donny van de Beek står på nytt för en likblek insats. Visst, holländaren visar spelförståelse vid kvitteringen, men det ter sig allt mer svårbegripligt att identifiera vad han egentligen ska bidra med.
Men mest alarmerande är lagets oförmåga att agera konsekvent. Det fina kollektiva försvarsspelet mot Milan var som bortblåst och istället för ett kompakt lag föll försvaret gång på gång av rädsla för djupledshotande Vardy/Iheanacho. Det i kombination med hopplöst osynkade Matic och Fred gav hemmalaget chansen att äga mittfältet under stora delar av matchen. Lägg där till tre grova misstag och det blir svårt att vinna fotbollsmatcher. Nu väntar ett välbehövligt uppehåll innan vi svänger in på upploppet av säsongen.    

GGMU
 

Micke Martinsson2021-03-21 21:06:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham