Stade Pierre-Mauroy, 2022-03-16 21:00

Lille - Chelsea

Lille vs Chelsea

Lille vs Chelsea

Blev det med flyg, tåg, buss eller i en minibuss med Tuchel bakom ratten, oavsett färdmedel så är Chelsea på plats i Frankrike för att möta Lille i returen av åttondelsfinalen i Champions League under onsdagskvällen. Chelsea har med sig en 2-0 ledning från matchen som spelades för tre veckor sedan.

Historia:
Det har hunnit passera drygt tre veckor sedan Chelsea vann den första åttondelsmatchen hemma på the Bridge med 2-0 mot det franska klubblaget Lille.

Vill du läsa mer om lagens Cuphistoria rekommenderar jag att ni läser införrapporten som släpptes inför åttondelsfinal 1:2.
                      Läs den HÄR!

Chelsea:
För Chelsea som klubb har det varit händelserika veckor sedan åttondelsfinalen 1:2 mot Lille spelades.

Dessa händelser har inte haft någon synbar inverkan på herrlagets prestationer ute på planen då de är obesegrade i samtliga matcher (förlust på straffar räknas inte) de spelat sedan den 22 februari.

Chelsea har hunnit med hela fem matcher sedan lagen möttes i februari. Ligacupfinalen där de föll efter straffdramat mot Liverpool, FA Cupen där de besegrade Luton med 3-2 och tre vinster i Premier League – 4-0 mot Burnley, 3-1 borta mot Norwich och 1-0 mot Newcastle hemma på the Bridge.

En spelare som är i toppform är Kai Havertz. Tysken har gjort mål i de tre senaste matcherna och visat att han tar startplatsen före den tilltänkta nian Lukaku som får nöja sig med en plats på bänken. 
22-åringen gjorde även mål i första mötet med Lille och har verkligen börjat hitta en kontinuitet i spelet. Han har tidigare avgjort de stora matcherna för Chelsea, men nu kommer målen på löpande band och faktum är att han är den spelare som gjort flest mål för Chelsea sedan Tuchel tog över. 
Havertz säger sig även villig att betala för eventuella resekostnader framöver då han vill spela till varje pris, om det blir lön till Tuchel som chafför eller annat får vi väl se. Men Chelsea verkar i alla fall fortsatt kunna spela sina bortamatcher.

Läget i laget:
Tuchel meddelade på dagens presskonferens att Callum Hudson-Odoi och Reece James går en kamp mot klockan och det är osäkert om de finns med mot Lille. Hudson-Odoi har fortfarande har problem med hälsenan/vaden och James har muskulära problem i sitt andra ben, båda fanns med på träningen inför avresan till Lille.

Cesar Azpilicueta, som missade den senaste matchen på grund av magkramper, ska enligt Tuchel vara tillbaka och redo att starta matchen mot Lille.

Ben Chilwell är sedan tidigare borta resten av säsongen efter att han genomgått en korsbandsoperation.


Möjlig startelva(3-4-3): Mendy; Christensen, Silva, Rudiger; Azpilicueta, Kovacic, Kante, Alonso; Mount, Ziyech, Havertz


Lille:
Jocelyn Gourvennec lag har trotsat oddsen förut när de tog sig vidare från gruppspelet, kan de göra det igen?
Sen det förra mötet har Lille hunnit spela tre ligamatcher där de vunnit två – 4-0 mot Clermont och 1-0 mot Lyon – och kommer närmast från 0-0 mot St. Etienne.

Enligt deras hemsida ska deras supportrar på arenan och runt om i landet lyfta laget fram till en kvartsfinal.

En annan faktor som kan hjälpa Lille att störa Chelsea är nyförvärvet Hatem Ben Arfa, den lilla dribblern som hämtades in i januari från Bordeaux. Ni kanske minns hur han kunde dominera matcher under sin tid i Newcastle, och är han på sådant humör kan han avgöra matchen på egen hand. Tyvärr – för hans egen del – kan dalarna också vara ganska djupa, så vi får väl se vilket humör han kommer till matchen med nu när han är tillbaka på allvar efter en tids skada.

Värt att nämna är att vi kan få en svensk på planen då Gabriel Gudmundsson gick till Lille från Groningen inför säsongen. Halmstadkillen har haft det tufft att slå sig in i startelvan, men har funnits med i den de senaste tre matcherna.

Läget i laget:
Renato Sanches missar matchen på grund av en muskelskada. Portugisen som slog igenom med dunder och brak som tonåring hade det sedan lite trögt efter att han flyttat till Bayern München, men har återfunnit sin höga nivå och var starkt bidragande till Lilles ligatitel förra säsongen. Ett hårt slag för fransmännen att klara sig utan.

Möjlig startelva (4-3-3): Jardim; Celik, Fonte, Botman, Djalo; Onana, Xeka, Andre; Ben Arfa, David, Bamba

Förväntad matchbild:

Denna säsong är inte mål på bortaplan mer värda, detta medför att vid lika resultat vid fulltid går matchen först till förlängning och där efter straffar om det behövs.

Detta gör att det är Lille som måste ligga på och skapa farliga lägen där de kan få in minst två bollar för att inte åka ur Champions League. Ett tidigt mål från Lille och det är ”Game on”.
Chelsea kan fokusera på det som de är bäst på och har gjort så många gånger förut, ligga rätt i defensiven och nolla sina motståndare.

Det gör att undertecknad tror att det kommer bli en match där hemmalaget ligger på för en reducering och senare en kvittering. Det i sin tur kan öppna upp för kontringar och jag tror att Chelsea gör 1-0 på just en sådan möjlighet.

Mitt tips: 0-1

Domare: Davide Massa, Italien
VAR: Massimiliano Irrati, Italien

Matchen spelas onsdagen den 16 mars.
Avspark kl. 21.00Stade Pierre-Mauroy
Matchen visas på Cmore

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-03-15 18:46:14
Author

Fler artiklar om Chelsea