Loan Watch - April

Loan Watch - April

En av fotbollsvärldens mest kaosartade veckor har snart passerat och det ligger många frågetecken i luften. Men om det är något som är säkert är det att fotbollen kommer leva vidare och med det sagt är en ny upplaga av Loan Watch på sin tid. Följ med och läs om bland annat frälsaren Lingard i London.

Joel Pereira (Huddersfield Town): 2 matcher, 0 hållna nollor/ 11 insläppta mål
För er som följt  Loan Watch denna säsong, så vet ni att Pereira haft en tung säsong och fått väldigt skralt med speltid. Men så den 6 april så fick han sin andra chans denna säsong när Huddersfield reste till Carrow Road för att ta emot serieledarna Norwich City. Hur gick det då för Pereira och Huddersfield? Jo efter en halvlek så hade Pereira släppt fem! bollar bakom sig och ytterligare två till rullade in innan slutsignalen ljöd. Med andra ord så ökade inte direkt Pereiras chanser till mer speltid och det är mycket möjligt att det är den sista matchen portugisen får spela denna säsong då Championship. En säsong att glömma för både Pereira och Huddersfield men där man i alla fall säkrat nytt kontrakt för att leta ljusglimptar.

Ethan Laird (MK Dons): 22 matcher (1 inhopp), 6 hållna nollor/ 33 insläppta mål
Unge Laird fortsätter däremot att prestera i League One där MK Dons haft en bra månad. Laird har spelat i alla sex matcher som varit där han startat i fem och blivit inbytt i en. Av dessa sex så har MK Dons vunnit tre, kryssat en och förlorat två. Det var en väldigt glad Laird som United intervjuade för tre veckor sedan och han nämnde hur bra det känns att få vara skadefri under en längre period och att han även är positivt överraskad av den anfallsorienterade fotboll som MK Dons spelar under tränare Russell Martin. Kul att se Lairds framfart denna säsong och det skall bli spännande att se hur United tänker angående Laird inför nästa.

Diogo Dalot (AC Milan): 26 matcher (9 inhopp), 7 hållna nollor/ 29 insläppta mål
En annan högerback som kanske är lite mer intressant i dagsläget än Laird är Dalot nere i Milano. Dalot har börjat få mer förtroende hos tränare Pioli och startade två av fem matcher för Milan denna månad. Han gjorde även en kort inhopp mot Parma där han stod för en assist till Rafael Leaos 3-1 mål. Milan har börjat hitta formen igen efter det tunga uttåget mål United i Europa League och några mindre bra resultat i ligan. Dalots framtid är lite osäker då en utköpsklausul på 20 miljoner euro var med i låndedealen men i dagsläget sägs det att detta inte kommer utnyttjas. Även Napoli har ryktats vara intresserade av Dalot om varken Milan eller United vill behålla den offensive högerbacken. Utöver matcherna i Milan har Dalot även spelat tre matcher med Portugals U-21 landslag under månaden där Portugal tog 9 poäng av 9 möjliga.

James Garner (Nottingham Forest): 17 matcher (1 inhopp), 3 mål/ 0 assister
Garner har haft en lysande månad i Nottingham och ser allt mer ut som den stora talang han setts som tidigare. Han gjorde matchens enda mål mot Cardiff och passade även på att måla i matchen därefter där Nottinham slog QPR med 3-1. Matchen efter det tog ham emot bemärkelsen matchens spelare mot topplaget Bristol i en 0-0 match. Så ni hör ju att Garner lyser av självförtroende just nu och kanske är det just den spelaren vi behöver på dedär centrala mittfältet med sin blick och bollbehandling. Hur som haver är det kul att Garner verkligen bevisat denna säsong att han klarar sig bra även med de gamla gubbarna och jag hade gärna sett Garner få en ärlig chans nästa säsong i United.

Andreas Pereira (Lazio): 29 matcher (24 inhopp), 1 mål/ 4 assister
Hela brassens tid i Lazio denna säsong har präglats av inhopp sista tjugo och så har det även främst varit den senaste tiden likaså. Tre inhopp och en start på fem matcher denna månad är statistiken för Pereira och här han fått gokända betyg i de flesta matcher med varken mer eller mindre. I den tunga förlusten mot Napoli senast stod han dock för ett piggt inhopp och assisterade bland till målkungens Immobiles mål. Lazio har börjat rycka upp sig efter en tung säsong och är sju poäng bakom Juventus på tredje platsen och Champions League spel med sju matcher kvar. Framtiden för Pereira är fortsatt oviss och framtiden får utvisa vad som blir av den nu tjugofemåriga mittfältaren.

Jesse Lingard (West Ham): 11 matcher, 9 mål/ 3 assister
Ja denna saga i West Ham med Lingard bara forsätter där Moyes grabbar i allra högsta grad utmanar om en plats till det ärofyllda Champions League. Lingard har stått för osannolika 12 poäng på 11 matcher sen han anlände till West Ham och stod för ett av säsongens mål när han plocka upp bollen vid halvplan mot Wolves och sen på egen hand tagit sig hela vägen till offensivt straffområde innan han rullat in bollen bakom Rui Patricio. Matchen efter de gjorde han två nya baljor i toppmötet mot Leicester där West Ham tog tre tunga poäng innan man tungt förlorade mot Newcastle där Lingard dessutom drog på sig en skada efter att ha hunnit rulla in en straff. Det ryktas att Real Madrid och PSG nu är intresserade av engelsmannen och jag vet inte om man nånsin sett en sån oväntad explosion av en spelare på lån innan. Man unnar Lingard all denna framgång efter de tuffa år han gick igenom både sportsligt och personligt och framtiden ser minst sagt ljus ut för den sprallige offensive mittfältaren.

Tahith Chong (Club Brugge): 9 matcher (3 inhopp), 1 mål/ 4 assister
Brugge har spelat klart sin säsong och slutar upp som klara seriesegrare. En rolig känsla för Chong att vinna en ligatitel och där han står för ett rätt bra facit efter fem mål på nio matcher. Chong kommer alltså nu återvända till United och även om holländaren nog hade hoppats på ännu mer speltid så lär denna varit en nyttig säsong där Chong fått känna på A-lags fotbollen. Mycket talar nog för en utlåning även nästa säsong och hittar han ytterligare en till nivå i sitt spel då så lär vi se han i United tröjan igen en vacker dag.
 

Erik Söderlund2021-04-23 22:59:49
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham