Loan Watch - Augusti

Loan Watch - Augusti

I och med denna artikel blir det säsongsavslutning för Loan Watch. De flesta ligor är färdigspelade och de andra går mot sitt slut. Listan på utlånade spelare har minskat i takt med säsongens gång och nu har Solskjaer även bekräftat att Sanchez lån kommer bli en permanent övergång till Inter. Men vi skall ta en titt på hur säsongen sett ut för de spelare som fortfarande är aktuella för nästa säsong.

Dean Henderson (Sheffield United): 37 matcher, 13 hållna nollor/ 34 insläppta mål
Henderson har varit vital för Sheffields framgångar denna säsong och har varit en av ligans bästa målvakter. Han höll lika många nollor som våran egen målvakt De Gea och gjorde endast en mer räddning så om man kollar på den statistiken hade man kunnat påstå att hyllade Henderson och kritiserade De Gea egentligen hade en lika bra säsong men De Gea hade mer misstag som ledde till mål.
United kommer behöva fundera i sommar på om man vill satsa på Henderson eller ej för jag tror inte han vill vara reservmålvakt och där har vi redan en fullt duglig i form av Romero. Bland annat Chelsea ryktas dra i Henderson så Solskjaer och ledningen får fundera på hur man vill satsa där. Personligen så har jag alltid gillat De Gea mycket men det ser ut som just nu att Henderson kan bli nästa världsmålvakt och det är inte något man borde slänga bort. Vi får helt enkelt se vem som vaktar Uniteds mål nästa säsong men jag hade inte haft något emot om Henderson är den som blir vald.
 
Chris Smalling (Roma): 35 matcher (1 inhopp), 9 hållna nollor/ 43 insläppta mål
Både Smalling och Roma avslutade säsongen väldigt starkt. Man har vunnit sju av sina åtta senaste matcher där Smalling startat i fyra och hoppat in i en. Höga betyg har delats ut till Smalling i alla dessa matcher och engelsmannen har både gjort ett mål och en assist. Roma slutade till sist på en femte plats i Serie A och är även kvar i slutspelet i Europa League där de får ses som en av de största utmanarna till titeln. Trots att man nog ville knipa en av platserna till Champions League i ligan så ser framtiden ändå ganska ljus ut för Roma.
Trots att Smalling gjort en väldigt bra säsong i Roma lär vi nog inte se han i Uniteds tröja igen. Om United väljer att satsa på en ny mittback än Lindelöf och Maguire tror jag inte man har Smalling i åtanke och han konkurrerar nog inte ut någon i backlinjen ändå. Det mest troliga är att Roma väljer att köpa Smalling, annars har han nog en ett antal intresserade klubbar efter sig. Men det är kul att han lyckats hitta tillbaka till den formen som han visade upp under vissa perioder hos United och vi önskar han lycka vart han än hamnar.
 
Marcos Rojo (Estudiantes): 1 match, 0 hållna nollor/ 2 insläppta mål
Det finns egentligen inte så mycket att säga om Rojos säsong då han endast hann spela en match. Om den hårdföre mittbacken blir kvar i Argentina tills nästa säsong eller om han blir en rotationsspelare i United återstår att se. För min del spelar det inte så stor roll vart Rojo hamnar, han kan gärna få spela lite matcher i United här och där men känslan är ändå att hans tid i United är slut.
 
Detta var då allt för årets Loan Watch. Tack till er som tagit er tid att läsa och hoppas att vi syns till nästa säsong då nya namn kommer lånas ut!

Erik Söderlund2020-08-06 11:55:03
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham