Loan Watch - Januari

Loan Watch - Januari

Vi har lämnat 2019 bakom oss men Loan Watch följer med oss in i det nya året där listan med utlånade spelare kanske fylls på. Smalling och Henderson fortsätter på samma sätt de lämnade förra året och Sanchez är äntligen tillbaka från sin långtidsskada. Detta och mer kan ni läsa i årets första upplaga av Loan Watch.

 Dean Henderson (Sheffield United): 22 matcher, 7 hållna nollor/ 19 insläppta mål
Både Henderson och Sheffield gjorde succé 2019 och har startat det nya året ganska starkt också. Man har slagit West Ham och Brighton där Henderson höll nollan i båda matcherna. Sen har man förlorat mot Liverpool och Manchester City med 2-0 i båda matcherna där Henderson ändå gjorde två ganska bra matcher. I lördags kryssade man mot Arsenal på Emirates i en match där Sheffield var det bättre laget och det mesta tyder på att succen fortsätter även detta år.
 
Kieran O`Hara (Burton Albion): 33 matcher, 11 hållna nollor/ 41 insläppta mål
O`Hara och hans Burton har haft en bra månad. Man har vunnit 5 av 7 matcher och ligger för närvarande på plats nummer åtta i League One. Med andra ord har man en väldigt stor chans att utmana om platserna till Championship då lagen 3-6 får kvala om en plats. O`Hara som är den med mest speltid för Burton i år blir viktig för att Burton ska uppnå det målet och det är bara att hoppas att irländaren kan hålla samma nivå.
 
Joel Pereira (Hearts): 18 matcher, 2 hållna nollor/ 31 insläppta mål
Det är ett väldigt mörkt läge för Hearts och man kan inte hitta mycket positivt i vare sig spel eller resultat. Pereira har i alla fall verkat ta den ordinarie platsen mellan stolparna men man har förlorat tre av fyra matcher denna månad och ligger just nu sist i tabellen. Pereira släppte in 7 mål på dessa 4 matcher vilket inte direkt är godkänt men samtidigt gjorde laget ett mål framåt vilket är väldigt underkämt. Det återstår 12 matcher av ligan och det krävs en omedelbar förbättring för annars kommer inte Hearts spela i högsta ligan nästa säsong.
 
Chris Smalling (Roma): 19 matcher, 7 hållna nollor/ 17 insläppta mål
Smalling har spelat fyra matcher denna månad där man vann två och förlorade två. Spelade en jämn match mot Juventus men man förlorade med 2–1 efter att bland annat Cristiano Ronaldo gjort ett mål. Smalling har blivit en publikfavorit hos Roma och risken att han köps loss är ganska stor. Startade igår när man slog Genoa med 3-1 på bortaplan.
 
Cameron Borthwick-Jackson 
Borthwick-Jackson är tillbaka i United efter sitt misslyckade lån hos Tranmere. Att det blir en ny utlåning är inte omöjligt annars är detta sista gången vänsterbackens namn är med i Loan Watch.

Ethan Hamilton (Bolton Wanderers): 20 matcher (1 inhopp), 1 mål/ 1 assist
Hamiltons lån i Southend avslutades efter att han blivit förpassad till bänken trots att han var en av de med mest speltid innan. Istället blev han utlånad till Bolton där han fått spela två av tre matcher. Bolton förlorade alla dessa tre och har nu tagit över platsen som jumbo av inget mindre än Hamiltons gamla lag Southend United. Resultaten fortsätter alltså gå emot Hamilton som får kriga på.
 
Alexis Sanchez (Inter): 6 matcher (3 inhopp), 2 mål/ 1 assist
Efter en lång tids skadefrånvaro är Sanchez äntligen tillbaka i Inter. Efter att få suttit kvar på bänken i två matcher fick han chansen från start mot Cagliari i cupen. Där fick han 69 minuter bredvid Lukaku som gjorde två mål. Senast fick han hoppa in efter 82 minuter när Inter spelade 1-1 mot Lecce. Chilenaren är inte i sin toppform än och det lär ta ett tag innan han är fullt återställd men hittar han tillbaka till den form som började visas innan han skadade sig kan han bli viktig i Inters väg mot Scudetton.
 
 
 

Erik Söderlund2020-01-20 20:34:16
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham