Loan Watch - Juli

Loan Watch - Juli

Efter ett långt uppehåll är all fotboll igång återigen och detta innebär att Loan Watch gör sin comeback efter tre månaders frånvaro. Det finns en hel del att ta igen och listan med utlånade spelare har börjat minska då flera av de utlånade spelarna nu blivit köpta av samma lag. Dessa spelare är Kieran O`Hara, Cameron Borthwick-Jackson, Ethan Hamilton och Joel Pereira. Men flera stora namn finns fortfarande kvar att hålla koll på i slutändan av årets säsong.

Dean Henderson (Sheffield United): 32 matcher, 11 hållna nollor/ 28 insläppta mål
Henderson och Sheffield har haft det riktigt tufft sen ligan drog igång återigen. Man har förlorat två av tre matcher i ligan och åkte även ut ur FA-cupen efter en förlust mot Arsenal. Sheffield som annars varit årets överraskning där Henderson haft en nyckelroll i succén behöver snabbt hitta tillbaka för att kunna utmana om Europaplatserna. Henderson får i alla fall glädja sig med att varit en av de bästa spelarna i 0-0 matchen mot Aston Villa och de viktigt att han avslutar starkt för då är han definitivt med och konkurrerar med De Gea nästa säsong.
 
Chris Smalling (Roma): 30 matcher, 9 hållna nollor/ 37 insläppta mål
Roma har endast spelat två matcher efter uppehållet och där har man vunnit en och förlorat en. Smalling spelade 90 minuter i båda matcherna där han varken varit superbra eller dålig utan fått ett godkänt betyg i bägge matcherna. Förlusten var borta mot Milan där man föll med 2-0. Roma ligger för närvarande på en femte plats i tabellen men har sju poäng upp till Atalanta på en fjärde plats. Därför ser det ut att bli Europa League för Roma nästa säsong och det återstår att se om Smallings lån blir till en permanent övergång eller om han återvänder till United.
 
Marcos Rojo (Estudiantes): 1 match, 0 hålla nollor/ 2 insläppta mål
Den argentinska ligan fortsatte inte utan man har valt att avbryta årets säsong och utsett Boca Juniors till ligamästare. Detta innebär att Rojo återvänder till United men det känns troligt att en övergång till antingen Estudiantes igen eller ett annat lag i Primiera Division är nästa steg i Rojos karriär.
 
Alexis Sanchez (Inter): 19 matcher (11 inhopp), 3 mål/ 5 assister
Inter har inte forcerat på lika bra i ligan som innan corona men Sanchez har däremot fått sig ett lyft sen Serie A drog igång igen. Inter har spelat fem matcher hittills där Sanchez har startat två och fått hoppa in i resterande tre. På dessa framträdanden har Alexis gjort ett mål och tre assist där han i senaste matchen mot Brescia även blev utsedd till matchens lirare efter Inter vunnit med hela 6-0. Med tanke på att Uniteds offensiv börjat se väldigt bra ut den senaste tiden har jag fortfarande svårt att se en framtid för chilenaren i United men fortsätter han på detta vis ska man aldrig säga aldrig.
 
 

Erik Söderlund2020-07-02 16:31:23
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham