Loan Watch - Maj

Loan Watch - Maj

Ligasäsongerna är avslutade och därmed är det även dags för säsongsavslutning för Loan Watch. En säsong där många av de utlånande spelarna har stått för ganska bra prestationer och kan bli intressanta för nästa säsong.


Joel Pereira (Huddersfield Town): 2 matcher, 0 hållna nollor/ 11 insläppta mål
Detta lär vara den sista text som skrivs om Joel där han fortfarande tillhör Manchester United. Lär vara den tuffaste säsongen hittils för portugisen efter endast två spelade matcher på en hel säsong. Blir 25 år gammal i år och trots att han börjar bli äldre pratas det fortfarande att den främsta punkten till hans misslyckade seniorkarriär är att han är för ojämn och ”pojkig”. Huddersfield hade även dem en tuff säsong och slutade tillslut två platser ovanför strecket. Om det nu med största sannolikhet blir så att Pereira lämnar tackar vi för hans tid i klubben och hoppas han kan förädla sin potential någon annanstans.

Ethan Laird (MK Dons): 24 matcher ( 1 inhopp), 7 hållna nollor/ 36 insläppta mål
Högerbacken lär komma tillbaka med mycket självförtroende efter en mycket positiv sejour i League One. Det blev totalt 24 matcher och fyra assist för Laird som tyvärr utgick skadad i slutet av säsongen. Laird yttrade att han verkligen njöt utav sin tid hos MK Dons och blev en fanfavorit snabbt. Han eller Dalot bör få en plats i Uniteds trupp tills nästa höst för att utmana Wan-Bissaka. 

Diogo Dalot (AC Milan): 32 matcher (14 inhopp), 12 hållna nollor/ 30 insläppta mål
En säsong med båda toppar och dalar för den lovande portugisen. Fick främst befinna sig på bänken men stod för mycket inhopp och har överlag gett en ganska gott intryck hos supportrarna för Milan. Var delaktig i de fem sista matcherna där Milan plockade 15 av 15 poäng, höll nollan i alla och i och med det säkrade spel i Champions League tills nästa säsong. Dalot själv säger att han blivit en mer komplett spelare och att han framförallt utvecklat sina taktiska och defensiva egenskaper. Han säger även att han inte vet hur framtiden ser ut men om jag skulle gissa så lär han vara kvar i United och Laird får gå på ett nytt lån. 

James Garner (Nottingham Forest): 20 matcher (1 inhopp), 4 mål/ 0 assister
Även James Garner har tagit stora kliv framåt i sin utveckling denna säsong och spelade tillslut hela 40 matcher, 20 i Watford och 20 i Nottingham. Nätade i den sista matchen för säsongen och har plockat hem höga betyg i nästan alla matcher för Nottingham. Garner är en väldigt bollskicklig defensiv mittfältare som är duktig på att hämta boll och leverera vidare. Detta är en precis det United söker så det återstår att se om Garner kan fylla denna roll eller om han fortfarande har en bit kvar för att kunna spela på den högsta nivån. 

Andreas Pereira (Lazio): 34 matcher (29 inhopp), 1 mål/ 4 assister
För er som läst tidigare upplagor av dessa artiklar så vet ni att Pereiras tid i Lazio främst präglats av korta inhopp och så har det fortsatt även i avslutningen av Serie A säsongen. Pereira har varit frustrerad över den uteblivna speltiden vilket kunde synas i matchen mot Fiorentina där han lyckades dra på sig två gula efter endast 31 minuter på plan. Han har sagt i en intervju att det viktigaste för han nu är att få regelbunden speltid och troligtvis lär detta ske genom en försäljning. Den en gång så upphaussade Pereira har tyvärr inte nått upp till sin potential och lär må bäst i en liten mindre klubb. 

Jesse Lingard (West Ham): 16 matcher, 9 mål/ 4 assister
Utan tvekan den som lyckats bäst av alla spelare på listan. 13 poäng på 16 matcher är ett otroligt facit och har belönats av Southgate med en plats i Englands trupp till sommarens EM. Hade precis som West Ham en lite tyngre avslutning på säsongen  och det tillslut en sjätteplats för ”The Hammers” vilket är näst bäst av lagen från huvudstaden. Trots succén är det fortfarande oklart hur Lingards framtid ser ut och med både Fernandes och Van de Beek på samma position är konkurrensen tuff. Det ryktas lite om att Lingard kanske kommer ingå i en bytesaffär för Kane vilket hade varit en vinst för både United och Lingard i mitt tycke. Oavsett hur framtiden ser ut för Lingard förtjänar han allt de bästa och man glädjas verkligen med honom efter den tuffa tid han gick igenom.

Tahith Chong (Club Brügge): 9 matcher(3 inhopp), 1 mål/ 4 assister
Holländaren kommer tillbaka till United efter en ganska ojämn utlåning. Stod för en hel del poäng i både Werder Bremen och Brügge men kunde även stå för osynliga insatser. Även på ytterpositionen hos United är konkurrensen stenhård där Rasford, Greenwood, James, Diallo, Elanga och Pogba alla fått speltid i år. Med tanke på detta och att Chong endast har ett år kvar på kontraktet lär en försäljning från United vara troligt. Synd då Chong var en spelare som när han kom igenom såg mycket lovande ut men som även han har haft svårt att ta sista steget. 

Som avslut vill jag tacka alla er som tagit er tid att läsa Loan Watch denna säsong och önskar er varmt välkomna tillbaka tills nästa drar igång!

Erik Söderlund2021-05-31 22:50:43
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham