Loan Watch - Mars

Loan Watch - Mars

I dessa krisande tider när Coronan härjar fritt och all fotboll har blivit eller lär bli tvingsnedlagt har det blivit dags för nästa koll på de utlånade spelarna. Det är möjligt att detta blir den sista för ett tag då det är väldigt oklart om det kommer spelas någon fotboll under de kommande månaderna. Men här har ni i alla fall mars månads upplaga av Loan Watch

Dean Henderson (Sheffield United): 29 matcher, 10 hållna nollor/ 23 insläppta mål
Sheffield är för tillfället det laget i England som har den näst längsta förlustfria sviten, efter Manchester United, med sex matcher utan förlust. Den senaste månaden spelade laget tre matcher varav två var i Premier League och en i FA-cupen. I ligan kryssade man mot Brighton och slog Norwich där Henderson i den senare matchen återigen blev utvald till matchens lirare efter en ny hållen nolla. Man slog även ut Reading i FA-cupen då man vann med 2-1 borta på Madjeski Stadium.
 
Kieran O`Hara (Burton Albion): 41 matcher, 12 hållna nollor/ 54 insläppta mål
Det har varit en mycket händelserik månad för den unge irländaren. Han började med att dra på sig en mindre skada i förlusten mot Ipswich där Burton förlorade med 4-1 och blev utbytt precis innan halvtid. Men O`Hara var tillbaka mellan stolparna mot Southend där de till slut vann med 3-2. Men det mest bisarra händer i nästa match mot Peterborough då O`Hara gör en Suarez och biter en spelare vid en hörna! Detta har lett till sex matchers avstängning för O`Hara och vi får hoppas att detta var en engångshändelse.
 
Joel Pereira (Hearts): 20 matcher, 3 hållna nollor/ 36 insläppta mål
Pereira har blivit förpassad till bänken och fick inte spela i någon av Hearts fem matcher. Det hjälper inte portugisen att Hearts tagit poäng i fyra av dessa fem matcher och bland annat slagit Gerrards Rangers. En tuff period för den tidigare så lovande Pereira och med tanke på Hearts positiva form lär den inte sluta inom den närmaste tiden.
 
Chris Smalling(Roma):
28 matcher, 9 hållna nollor/ 34 insläppta mål
Efter en lite tuffare månad innan har Smalling börjat hitta tillbaka till den fina form han haft under större delen av säsongen. Startade i alla Romas fem matcher där man slagit ut Gent från Europa League och vunnit två av tre matcher i Serie A. Man skulle spelat mot Sevilla igår kväll men den matchen blev uppskjuten och även hela Serie A är för nuvarande inställd efter corona-viruset. Vi får hoppas att Smalling håller sig frisk och bibehåller sin fina form när allt dras igång igen.
 
Marcos Rojo (Estudiantes):
1 match, 0 hållna nollor/ 2 insläppta mål
Rojo fick debutera för Estudiantes hemma mot Defensa y Justicia där man förlorade med 2-1 trots att Rojo assisterade till ett mål. Dessvärre har Rojo efter det dragit på sig en skada efter det och missat alla matcher men är nu tillbaka i full träning för Estudiantes.
 
Cameron Borthwick-Jackson (Oldham): 6 matcher, 2 hållna nollor/ 11 insläppta mål
Vänsterbacken har tagit en någorlunda fast startplats i Oldham och assisterade bland annat till ett mål i 5-0 segern mot Newport. Var även med och kryssade mot Forest Green och även i förlusten mot Crawley med 3-0. Oldham ligger på plats nummer 19 i League Two och det återstår att se om Borthwick-Jackson kan vara med rädda kvar Oldham.
 
Ethan Hamilton (Bolton Wanderers): 30 matcher, 2 mål/ 2 assister
Tuff månad för Bolton och Hamilton då de inte vann en enda av sex matcher. Hamilton startade i fem och gjorde mål senast i 2-2 matchen mot O`Haras Burton Albion. Bolton ligger sist med stor marginal till säkerhet men det är kul att se att Hamilton börjar ta för och producera poäng.
 
Alexis Sanchez (Inter):
14 matcher (8 inhopp), 2 mål/ 2 assister
Sanchez fick starta två matcher och hoppa in i de andra två för Inter denna månad. Båda starterna kom mot Ludogorets Razgrad i Europa League där Inter vann både hemma och borta. Sanchez fick höga betyg i båda matcherna men gjorde inga poäng. De två inhoppen kom i förluster mot Lazio och Juventus och Inter är nu på en tredje plats med åtta poäng upp till Lazio och nio till serieledande Juventus. Det ser med andra ord inte ut att bli någon Scudetto för Sanchez i år utan de får se till att knipa en av Champions League platserna istället.

Erik Söderlund2020-03-13 20:54:39
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham