Loan Watch - Oktober

Loan Watch - Oktober

Fotbollen ute i Europa är i full rullning och sedan en månad tillbaka har det både kommit och lämnat spelare i United därav två av dessa är utlåningar. Både Diogo Dalot och Andreas Pereira följde med sålda Smalling till Italien där de skall spendera den kommande säsongen. Det är alltså nu sju spelare som vi skall ta en extra titt på i dessa artiklar och idag får ni den senaste tidens uppdatering.

 
Joel Pereira (Huddersfield Town): 0 matcher
Pereira har fortfarande inte fått debutera för Huddersfield utan Ben Hamer har hållit hårt för platsen mellan stolparna. Dessutom har Hamer fått höga betyg i de flesta matcher så Pereiras situation lär inte ändras i dagsläget. Huddersfield har vunnit tre av sina sex senaste matcher och ligger för närvarande på plats nummer 14 i Championship. För Pereiras del gäller det bara att fortsätta träna på och hoppas på en chans.

Matej Kovar (Swindon Town): 9 matcher, 0 hållna nollor/ 20 insläppta mål
Både Swindon och Kovar har haft en tuff månad. Man har förlorat sina fyra senaste och 20 insläppta på nio matcher är nog inget som Kovar kommer vara allt för nöjd med. Men trots detta verkar Swindon ha en fortsatt stor tro på den tjeckiska målvakten då tränare Richie Wellens bland annat sagt att han tror Kovar kommer bli en världsmålvakt om några år. Lovande ord och vi får hoppas att Kovar och Swindon kan höja sig framöver.

Diogo Dalot ( AC Milan): 1 match, 0 hållna nollor/ 1 insläppt mål
 Den portugisiske högerbacken blev till slut klar för en utlåning till Zlatans Milan. De som sett Dalot spela vet att han besitter en stor talang och med kontinuerlig speltid kan han förhoppningsvis ta nästa steg. Dalot fanns med i startelvan senast, när Milan åkte till Celtic Park och vann med 3-1. Dalot fick bra betyg av flera tidningar och då den andra högerbacken Calabria varit lite kritiserad tidigare fick den goda chanser för Dalot till mer speltid. Milan har inlett säsongen på bästa sätt med fyra vinster på fyra matcher och toppar därmed Serie A. Detta kan nog bli en mycket rolig säsong för Dalot om Milan fortsätter såhär.

Dylan Levitt (Charlton Athletic): 4 matcher, 0 mål/ 0 assister
Innermittfältaren har fått starta tre av fem matcher denna månad, där han blivit utbytt i alla tre. League One är en fysisk liga och därför har tränare Lee Bowyer varit tydlig med att han behöver användas i rätt typ av matcher där man behöver en mer kreativ spelare vilket Levitt är. Trots att Levitt troligtvis hade velat göra ännu bättre ifrån sig än vad han hittills gör har Bowyer varit tydlig med att han tror på honom. Charlton har startat säsongen rätt bra och ligger just nu på en åttonde plats.

James Garner (Watford FC): 5 matcher (1 inhopp), 0 mål/ 0 assister
Garner har tagit en ordinarie plats på mittfältet hos Watford. På dessa matcher har han varken varit superbra eller dålig om man kollar till betygen utan han har varit godkänd genom alla men inte mer. Läser man däremot var fansen säger så skall han ha imponerat stort under den senaste tiden i ett Watford som ligger på tredje plats. Ett hittills lyckat lån för Garner och han kan bli ett väldigt spännande namn för United om han fortsätter utvecklas.

Andreas Pereira ( Lazio): 1 match (1 inhopp), 0 mål/ 0 assister
Detta är nu den tredje utlåningen för Andreas Pereira. Brassen ansågs en gång som en supertalang och efter det lyckades lånet i Valencia var förhoppningarna stora inför förra årets säsong. Dessvärre var det många bleka insatser från Pereira och den nu 24 år gamla mittfältaren blev därför utlånad till Lazio. Där har han hittills fått göra ett sent inhopp så det går inte att bedöma honom ännu. Jag har inte mycket tro till nån succé från Pereira men han får gärna överraska mig.


Tahith Chong (Werder Bremen): 8 matcher (6 inhopp), 3 mål/ 0 assister
Chong fortsätter göra det bra i Bundesliga när han får chansen. Dessvärre får han oftast göra väldigt sena inhopp och då är det svårt att visa upp sig. Den snabbe yttern fick starta mot St.Pauli i cupen och då gjorde han två mål. Werder Bremen som förra året slutade i botten, ligger i år på en sjätte plats efter fem omgångar. Därav är det tuff konkurrens för Chong mot en startelva som gjort det bra men fortsätter han leverera när chansen ges borde han starta så småningom.



 

Erik Söderlund2020-10-25 22:47:44
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham