Månadsrapport av ungdomslagen

Månadsrapport av ungdomslagen

Neil Woods U23-lag och Neil Ryans U18-lag blandade och gav föregående månad. En seger och en förlust för respektive ungdomslag. U18 toppar den norra divisionen fortsatt. Samtidigt huserar U23 på en sjunde plats, sju poäng efter serieledaren Blackburn.

Föregående månad bjöd på blandade resultat. Glädjande tar vi med oss att nyförvärvet Amad Diallo gjorde debut i U23 mot Liverpool. Där blev det storslam och två mål för ivorianen, där höjdpunkten var en vacker panenkastraff som säkrade slutresultatet 3-6. Tre poäng bärgades således från Merseyside. Ett annat relativt nytt namn som det skrevs om även förra månaden är Facundo Pellistri. Uruguayanen gick dock i slutet på januarifönstret till den spanska klubben Deportivo Alaves på ett lån som sträcker sig säsongen ut. Syftet, enligt tränare Solskjaer, är att ge den frejdige talangen mer A-lagsrutin innan han plockas in permanent i A-truppen. Detsamma gäller även Teden Mengi som gick på lån till Derby County. Båda dessa herrar var under januari med och spelade för U23-laget. 

Det har även skett en del andra förändringar som kan komma att påverka ungdomslagen, främst U23. Utöver Pellistri och Mengis bortfall så har även Marcos Rojo lämnat permanent för Boca Juniors samt Jesse Lingard som gått på lån till West Ham. Även i fallet Lingard gäller lånet säsongen ut. 

Sammanfattningsvis så blandade och gav ungdomslagen i seriespelet. Vi tar däremot med oss de segrar som bärgades i  två målrika matcher. U18 tog tag i matchen direkt mot ett svagt Blackburn, men lyckades på något sätt ändå bjuda in Lancashirelaget i matchen innan slutresultatet skrevs till 3-4. U23 bjöd däremot på storkross i derbyt mot Liverpool. Amad Diallo gjorde sina första mål för de röda djävlarna och Joe Hugill fortsätter briljera och satte fyra baljor bakom rivalerna. Detta innebär att U18 fortsatt huserar på första plats i tabellen. U23 är kvar i mittenregionen i en annars jämn tabell.

Matchsummering U18 Januari 2021:
23/1 Blackburn 3 - 4 Manchester United
30/1 Burnley 1 - 0 Manchester United

Matchsummering U23 Januari 2021:
18/1 Leicester 4 - 2 Manchester United
30/1 Liverpool 3 - 6 Manchester United


UNDER- 18S GROUP NORTH


Framstående prestationer:
Två matcher spelades i Group North. Den ena resulterade i en sur uddamålsförlust mot Burnley och den andra i en rafflande tillställning som resulterade i uddamålsseger mot Blackburn. Som jag skrev förra månaden så är ett namn att hålla koll på i detta lag 17-åriga Charlie McNeill. I bortasegern mot Blackburn stod han för ytterligare två mål vilket innebär att han nu gjort åtta mål på 10 matcher den här säsongen. En vass forward med ett gott öga för mål alltså. 

Noteras bör även att Charlie Savage, Robbie Savages son fanns med i målprotokollet mot Blackburn. Något som får mitt hjärta att klappa lite extra då det alltid är roligt att se positiva prestationer från gamla spelares barn. Låt oss se om det kan växa till något mer än Robbie Savage själv lyckades med i just United. 

UNDER- 23S PREMIER LEAGUE 2 DIVISION ONE


Framstående prestationer: 
Med två matcher i ryggsäcken under januari så är det inte utan överdrift att säga att de två spelare som främst bör lyftas är Joe Hugill och Amad Diallo. Britten Hugill fortsätter att ösa in mål och står nu noterad för 14 mål på 15 matcher för båda ungdomslagen. Detta efter att ha stått för fyra mål (!) i matchen mot Liverpool. Fler starka insatser från 17-åringen alltså, något som får det att bubbla till lite extra hos mig. Kan vi ha att göra med nästa stora supertalang i Joe Hugill? Jag vill tro det. 

Allas vår Anthony Elanga spelade endast en match men hann under denna göra två mål, något som förmodligen stärker aktierna ännu mer i den fortsatta träningen med A-laget. 

Hannibal Mejbri visar fortsatt vilken enorm talang han är. Hans teknik och briljans har bidragit med tre mål och fem assist den här säsongen. Utan tvekan en av de viktigaste kuggarna i U23. 

Amad Diallo kom in under januarifönstret (i en övergång som var klar sedan i somras) och visade framfötterna direkt. Han blev direkt uttagen i U23 och visade varför United valt att spendera stora pengar på honom. Med ett mål i öppet spel och en oerhört vacker panenkastraff, som får mig att minnas Tottis straff mot Holland i EM 2000, var ivorianen högst delaktig i storsegern mot Liverpool. Solskjaer har varit tydlig med att Diallo är värvad för att vara en
A-lagsspelare. Men vi lär nog få se fler insatser av honom i U23 innan han plockas upp permanent. Han behöver bibehålla den fina form han bär med sig från tiden i Serie A för att på ett effektivt sätt anpassa sig till den nya brittiska spelmodellen han ska infinna sig i. En formtopp, som av det jag såg, inte verkade vara allt för långt borta.


A-lagsspelare som spelat i ungdomslagen Januari 2021: 
Marcos Rojo - lämnat för Boca Juniors
Teden Mengi - gick på lån till Derby County
Facundo Pellistri - gick på lån till Deportivo Alaves

Framtidsnamn för A-laget? 

  • Förra månaden skrev jag om Arnau Puigmal. En spelare som jag vidhåller är en riktig guldklimp som United lyckades hämta från Spanien. Han stack inte ut nämnvärt under januari men jag vidhåller fortsatt vikten av honom i ungdomslaget. Den talang han besitter är stor och i längden kan vi verkligen ha att göra med en blivande A-lagsspelare. Fokus bör då ligga på att hantera honom varsamt så att vi inte får likande fall som setts där spanska spelare kommer fram för att sedan vilja flytta tillbaka till Spanien. (Jag tänker på bland annat Eric Garcia i Manchester City) 
  • En annan guldklimp har vi i Joe Hugill. Han besitter stora kvaliteter och förmågor i sitt fina passningsspel, teknik och avsluten. Det är inte utan att man förundras över att han påminner lite om Wayne Rooney. Kan Hugill förvaltas korrekt så tror jag att vi inom ett par år kan ha en egen produkt i A-laget som är av framstående betydelse.
  • Hannibal Mejbri, fransmannen som värvades från Monacos akademi 2019 är nog en av de talangfullaste akademispelare jag sett de senaste åren i United. Även efter att Diallo kom in så har de två funnit varandra och briljerar med sina överlapp, väggspel och fina framspelningar. Mejbri besitter en oerhört stor begåvning i fötterna, kvick och snabbtänkt med en bländande teknik. I mitt tycke vore det ytterst märkligt om inte Mejbri är en A-lagsspelare inom en relativt snar framtid. Här har vi kanske den största guldklimpen av dem alla, tillsammans med Diallo.
  • Amad Diallo. Egentligen känns det inte som att jag behöver utveckla speciellt mycket. Han är värvad för att vara en A-lagsspelare. De insatserna han visat upp i de två matcher han medverkat i håller sanslöst hög nivå. Han kommer vi att se i A-truppen redan den här säsongen.

Kommande matcher U18:
6/2 Sunderland - Manchester United
13/2 Manchester United - Manchester City
27/2 Manchester United - Derby 

Kommande matcher U23: 
5/2 Manchester United - Blacburn
12/2 Manchester United - Arsenal
22/2 Everton - Manchester United
28/2 Southampton - Manchester United

Matcherna visas på www.manutd.com

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-02-05 16:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham