Manchester United 0 - 0 Chelsea

Manchester United 0 - 0 Chelsea

Det blev en mållös historia när Chelsea gästade ett regnigt Old Trafford under lördagskvällen.

Solskjaer valde att ställa upp med samma startelva som slog Newcastle för en vecka sedan. Alex Telles som gjorde en fin debut mot PSG fanns inte med i truppen. Skadad? Cavani fick göra debut med den mytomspunna sjuan på ryggen, även fast den numera inte känns lite mytomspunnen, och var nära att göra mål med sin första bolltouch.

 Över 90 minuter känns 0-0 som ett ganska rättvist resultat. United var laget som under andra halvleken vågade trycka på och man kom även till ett par bra målchanser. Den bästa var Rashfords skott strax utanför straffområden i den 89:e minuten, som Mendy vackert sträckte sig och tog intill stolproten. Även under den första halvleken var det Rashford som stod för den farligaste målchansen tio minuter före paus men stoppades även då av Chelsea-keepern som under kvällen höll sin tredje nolla för sin nya klubb.

Sett till den kvalitet båda lag besitter offensivt var det en besvikelse att se hur försiktigt båda lagen antog sig matchen. Rädslan att tappa poäng var större än att vinna dem. Van de Beek har fortfarande inte fått chansen från start i ligaspelet och i dag blev det inte ens ett inhopp. Undrar vad det beror på. Jag hoppas det här var sista gången James fick chansen från start, det finns för mycket potential från andra delar i truppen som går till spillo.

Viktigt för försvarslinjen och firma Lindelöf-Maguire att få hålla en nolla. En av få positiva saker att ta med sig från kvällens möte. Det ska bli intressant och se hur Ole fortsätter att formera laget. Att ha Pogba, Cavani, Greenwood och Van de Beek på bänken kan ju inte hålla på lång sikt?

Det täta spelschemat fortsätter och på onsdag är det dags för Champions League igen. RB Leipzig kommer på besök till Old Trafford. Vi tar med oss nollan och hoppas på mer offensivt i planen tills dess!

Victor Enberg2020-10-24 20:36:55
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham