Old Trafford, 2022-02-26 16:00

Manchester U - Watford
0 - 0

Manchester United 0-0 Watford

Manchester United 0-0 Watford

Tre viktiga poäng stod på spel när Watford kom till Old Trafford efter att både Spurs och Arsenal segrat i sina matcher. Men trots en bra insats från United slutar matchen 0-0 efter en mängd missade chanser.

Matchsummering:
Elanga fick chansen från start efter succén i Madrid i veckan och svensken tillsammans med framförallt Bruno och Ronaldo satte full fart från minut 1. Ronaldo sköt i stolpen efter tre minuter, Bruno missade friläge och Bruno missade återigen mål helt ensam efter ett fint inlägg från Pogba. Watford skapade inte ett ända läge och därför kändes ett mål för hemmalaget bara som en tidsfråga men när domaren blåste av för halvtid var det alltså fortfarande 0-0. 

United fortsätter styra matchbilden i andra halvlek men har en aning svårare att hitta fram till klara chanser. Watford skapar sitt första läge när Dennis får skjuta i straffområdet men avslutet är tamt. Elanga får ett bra läge när Pogba klackat fram bollen men återigen bränns ett bra läge. Sancho och Rashford kommer för att ge ytterligare tryck men utöver ett bra läge för Ronaldo framspelad av Bruno så lyckas Watford hålla undan och ta 1 pinne med sig. Otroligt frustrerande att titta på en sådan ineffektivitet som United visar upp idag när det är en match som skall vara död redan i halvtid och nu tappar man istället i jakten på fjärdeplatsen. 


Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Telles (Shaw 74’); Fred (Sancho 62’), Matic (Rashford 74’); Elanga, Fernandes, Pogba; Ronaldo

Watford: Foster; Ngakia (Kabasele 63’), Catchart, Samir, Kamara; Sissoko, Louza, Cleverly (Kucka 80’); Sarr, Dennis, King (Sema 63’)

Statistik: 
Resultat:
0-0
Bollinnehav(%): 67%-33%
Avslut: 22-10 
Avslut på mål: 3-2
Gula/röda kort: 0/0-0/0
Bäst i United: Anthony Elanga

 
1. Ineffektiviteten börjar bli en trend 

Försvaret har fått ta mycket skit i år och många gånger berättigad sådan men det har börjat störa mig allt mer hur Bruno går runt och gestikulerar till medspelare när han bränner två lägen som skall vara mål 100/100 gånger. Detsamma gäller även Ronaldo som har otroligt svårt att hitta nätet trots att hans lagkamrater gärna söker honom. Även Rashford och Sancho har bränt mycket denna säsong och i slutändan spelar det ingen roll hur försvaret spelar om man inte kan göra ett enda mål på de lägen man har idag. Där måste man verkligen hitta skärpan nu annars blir det inget Champions League nästa år. 


2. Lindelöfs och Varanes samarbete

Det känns rätt tydligt att Lindelöf och Varane är det bästa mittbacksparet man ställa på plan och dagens match var ett tecken på de. Lindelöf har varit väldigt imponerande den senaste tiden där man såg inte minst mot Leeds hur viktigt det kan vara att ha en spelskicklig mittback. Tillsammans med Varane tycker jag man kompletterar varandra mycket bra och Maguire borde inte tillhöra startelvan i detta nu. 

Lite förvånad själv över att självaste gegenpressens skapare Ragnick inte insett att Maguire är alldeles för seg för ett lag som vill vinna boll högt upp i plan och stå med hög linje. Därför hoppas jag verkligen att matchen idag som kanske var Uniteds bästa defensiva insats denna säsong blir en ögonöppnare för Ragnick.

3. Bredden i truppen 

Ragnick har roterat friskt sen han tog över och med tanke på att United ändå sitter på en väldigt bred trupp tycker jag det är bra att man utnyttjar den. Självklart är det bra om spelare får kontinuitet av att spela ihop men att truppen är glad och skadefri är nåt man inte skall underskatta heller. Till exempel Matic tycker jag står för en väldigt bra prestation idag där man till och med fick se glimtar av den gamle Matic i vissa moment när han driver förbi spelare. United har nästan två bra spelare på varje position och den konkurrensen är viktig att ha. 

4. Fortfarande mycket positivt att ta med från denna match 

Även om man inte lyckas ta alla 3 poäng står man dock för en mycket bra insats både offensivt men framförallt defensivt. Watford parkerade med elva gubbar i eget straffområde vid vissa tillfällen och såna typer av motstånd har United haft stora problem med innan. Idag lyckas man ändå skapa mer än tillräckligt för att vinna matchen och stänger dessutom ner watfords försök till att skapa något fullständigt. 

Även presspelet satt bättre i denna match och kombinationsspelet i den offensiva fyran fungerade fint vid flera lägen. Lyckas man nu sätta en backlinje och anfallet hittar skärpan kan man bygga vidare på detta.

5. United kliver in i en väldigt viktig del av säsongen nu

Uniteds fem nästa matcher är följande: City, Spurs, Atletico Madrid, Liverpool och Leicester. Fem väldigt tuffa matcher och då det inte är mycket kvar av säsongen och jakten på topp fyra är stenhård blir denna nästa månad direkt avgörande. Ralf har inte mött mycket högkvalitativt motstånd sen han tog över så personligen tycker jag det skall bli mycket intressant att se hur hans United klarar sig i dessa matcher. Framförallt blir matchen nästa söndag mot City intressant med tanke på hur utspelade United blev förra gången de möttes. Blir en bra match för att se om Ragnick lyckats föra United framåt sen han tog över från Solskjaer då det råder mycket delade meningar om det.

Erik Söderlund2022-02-26 21:26:34
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham