Manchester United 1 - 3 Chelsea (FA Cup)

Chelsea vinner en tät och relativt händelsefattig match med 3-1. United har inte energin som krävs samtidigt som David de Gea igen står för ett par misstag. Bruno Fernandes känns som vår bästa spelare idag och verkar alltid hålla hög nivå.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka (Fosu-Mensah 79’), Lindelöf, Bailly (Martial 45+2’), Maguire, Williams - Fred (Pogba 55’), Matic - James (Greenwood 55’), Fernandes, Rashford (Ighalo 79’)

Chelsea: Caballero - Azpilicueta, Zouma, Rudiger - James, Jorginho, Kovacic (Loftus-Cheek 86’), Alonso - Willian (Hudson-Odoi 80’), Giroud (Abraham 80’), Mount (Pedro 90+1’)

Det är inledningsvis passivt och inte mycket händer. Vi ser kontrollerande försvarspel och det är försiktigt framåt från båda håll. Detta står sig ett tag innan Chelsea tar något av ett kommando och skapar ett par chanser. Reece James skjuter och David De Gea får sträcka ut. Cesar Azpilicueta skickar in ett inlägg från höger som Marcos Alonso nickar tätt över. United pressar bra men Chelsea är det klart bättre laget första 20 minuterna.

United första riktiga chans kommer i minut 32 när Fred fixar en frispark precis utanför straffområdet. Bruno Fernades tar hand om denna och Wilfredo Caballero tvingas till en skaplig räddning. Efterföljande hörna slås genialiskt av Fernades och Nemanja Matic får ett helt öppet läge men missar dessvärre bollen.

United jobbar sig in i matchen och det skapas ett par fina kombinationer. Allt som oftast är det Fernades som ligger bakom.

I minut 38 når Kurt Zouma högre än Eric Bailly i straffområdet och nickar tätt över. Det blir också ett hopslag och båda spelarna blir liggandes med smärta. Bara nån minut senare är det dags igen då Bailly och Harry Maguire skallar ihop. Värre utfall denna gången och Bailly tvingas byta och Maguire tejpas ihop. Ett långt break följer och Anthony Martial byts in istället för den gode Bailly. Detta innebär också att Ole-Gunnar Solskjaer övergår till en fyrbackslinje.

I sista tilläggsminuten kommer Azpilucueta runt på högerkanten och slår ett snyggt inlägg som stöts i mål av Oliver Giroud. Giroud är precis före Victor Lindelöf och David de Gea lyckas inte parera. 1-0 Chelsea.

Endast en minut hinner gå av andra halvlek när Chelsea utökar till 2-0. Brandon Williams skickar in bollen rakt i gapet till Mason Mount som skjuter hyfsat och på något vänster lyckas De Gea inte styra undan bollen. Om 1-0 var ett tveksam ingripande av spanjoren var 2-0 en rejäl tavla. Hursomhelst, Chelsea har kopplat greppet.

Ett par minuter senare slår Fernandes en härlig krossboll som Marcus Rashford tar med sig i steget. Avslutet med vänsterfoten dock en bit utanför.

Solskjaer byter och in kommer Paul Pogba och Mason Greenwood och ut går James och Fred. James står för en helt okej insats medan Fred inte alls varit delaktig.

Chelsea faller inte direkt tillbaka utan fortsätter spela bra fotboll. Mount kommer till avslut igen, dock en bit över. Kort därefter avslutar Giroud och De Gea får sträcka ut.

I minut 65 når Maguire högst vid en hörna men nicken går precis utanför Caballeros högra stolpe. Just där hade vi verkligen behövt en reducering.

Därefter känns det hela avslaget och inte mycket händer. Chelsea kontrollerar och United känns både trötta och fantasilösa.

Inte otippat är det Chelsea som skapar och ett nytt avslut från James tvingar De Gea att rädda igen. Bättre nu från spanjoren som spelat upp sig.

Då kommer spiken i kistan och 3-0 är ett faktum. Alonso spelar in bollen från vänster och i en duell mot Rudiger lyckas Maguire styra bollen i eget mål. Den här gången bakom men chanslös De Gea.

Med tio minuter kvar plus tilläggstid känns det hela uppgivet. Solskajer slänger in Odion Ighalo och Fosu-Mensah i hopp om att kunna skapa något. Även Chelsea gör ett par taktiska byten. Ett par minuter senare blir Martial fälld i straffområdet och helt korrekt blåser Mike Dean Straff. Fernandes gör inget misstag när han halvt hoppar och haft skjuter in 1-3. Ett tröstmål om inte annat.

Matchen spelas av och Chelsea vinner rättvist med 3-1.

Slutresultat: 1-3
Målskyttar: Giroud, Mount, Maguire (o.g.), Fernandes
Bäst i United: Bruno Fernandes

Tankar
Chelsea är idag det bättre laget från start till mål men det hade inte behövt innebära en så pass klar seger. Hade De Gea bara agerat på en normal nivå hade vi varit med i matchen och såldes kunnat bli starka i andra halvlek med vår bänk att tillgå. I stället hamnar spanjoren igen i fokus efter en usel insats. Jag har tidigare försvarat De Gea men nu börjar jag tveka. Nu har han tappat in för många bollar i för många viktiga lägen.

Om vi bortser de misstagen tycker jag mest bara att vi är slöa och trötta. Fred och Williams gör kanske inte sina bättre insatser men de har heller inte fått spela så mycket innan. Chelsea är något hungrigare och det är vad som fäller avgörandet.

Nu gäller det inte att gräva ner sig för djupt utan snabbt ställa om och ta sikte mot de två återstående matcherna i ligan. Därefter finns fortfarande chansen till en titel i Europaleague.