Manchester United 1 vs 1 Southampton
Ännu en frustrerande Premier League omgång för Ronaldo

Manchester United 1 vs 1 Southampton

Ett tredje raka 1-1 resultat och ännu en match som slutar i besvikelse för United. Om det var tufft att nå topp fyra innan, känns det som att man behöver bestiga Mount Everest i nuläget.

Sammanfattning:
Southampton sparkade i gång Ralf vs Ralph derbyt på Old Trafford. Matchen började med att United skulle få matchens första farliga chans efter fint spel av Paul Pogba och Jadon Sancho. Engelsmannen spelade fram Crisitiano Ronaldo som rundade Fraser Forster och skulle bara lägga in bollen. Träffen blir alldeles för svag och Southampton försvaret hann till bollen. Southampton vaknade till liv efter detta och får en chans efter kalabalik i United försvaret. Che Adams missade en nick precis framför målet som leder till en framspelning för James Ward-Prowse. Luke Shaw hann att blockera skottet och spelet vände direkt. På kontringen blev Sancho återigen involverad i en målchans men saknade kvalitén framför målet. Det märktes på fotbollen att det stod en tysk och österrikare på sidlinjen.

United skulle som tidigare matcher ta ledningen i första halvlek. Sancho som redan hade fått blodvittring skulle tillslut få utdelning. På en kontring startad av Bruno Fernandes med en boll bakom försvarslinjen fick Marcus Rashford ett helt grönt fält framför sig. Rashford hittade Sancho på bortre stolpen och yttern kunde peta in en välförtjänad ledning för United. Därefter fick gäster initiativet och ställde till med bekymmer. Stuart Armstrong fick bästa chansen när han försökte överlista David De gea med ett akrobatiskt avslut.

Till andra halvlek behövde United bevisa man kunde fullfölja jobbet. Men fall under trycket efter bara tre minuter. Mohamed Elyounoussi fick stå helt oberörd med bollen och hittade Che Adams som tog sig bakom försvaret och curlade in en kvittering. Försvarsproblemet uppstod genom en miss i kommunikationen mellan Diogo Dalot och Raphael Varane. Luke Shaw upphävde även försvaret och samma försvarsproblem uppstod som i tidigare matcher. Southampton sprudlade av självförtroende och De Ge fick stå emot Saints anfallet likt en ensam Gladiator. Det började byggas upp lite hopp för United som började skapa chanser. Både Cristiano Ronaldo och Dioga Dalot testade Fraser Forster. Båda målvakterna höll sig i alla fall varma i Manchester regnet.

Matchen avslutades som man tänkte sig att det skulle. Det var gnälligt, gruffigt, regnigt och oroligt rakt igenom. Maguire fortsatte med sina eskapader och såg klumpig ut men var nära att bli matchhjälte. Tyvärr gjorde Fraser Forster en superräddning på Maguires nick och det blev poängtapp igen på Old Trafford.

Manchester United (4-2-3-1): De gea, Dalot, Varane, Maguire, Shaw, Pogba, McTominay (Elanga, 75´) Rashford (Lingard 82´), Fernandes, Sancho, Ronaldo
 
Southampton (4-4-2): Forster, Walker-Peters, Bednarek (Stephens, 45´), Salisu, Perraud, Armstrong, Ward-Prowse, Romeu (Diallo, 94´), Elyounoussi (Livramento, 70´), Broja, Adams

Statistik:
Resultat: 1 – 1
Målskyttar med assist: Sancho (Rashford), Adams (Elyounoussi)
Bollinnehav: 52% vs 48%
Avslut: 12 vs 13
Avslut på mål: 8 vs 4
Hörnor: 1 vs 4
Gula/röda kort: 4 vs 0

Bäst i United: Sancho

Fem tankar om matchen

1: Samma gamla United
Tre raka matcher som slutar 1-1, som utspelar sig nästan identiskt. United spelar en bra första halvlek och tar ledningen. Men släpper in en tidig kvittering i andra halvlek och allt bara kollapsar efter det. Rangnick måste väl veta att lagen kommer ut med annan energi i andra halvlek och har ändrat upp sin taktik. Men försvaret ser alltid lika förvirrade ut, I alla matcher har det varit en dålig aktion som leder till målet. Middlesbrough blir undantaget med Watmores handboll. Mot Southampton var det samspelet mellan Dalot och Varane, samt Shaws position. Mot Burnley var det Maguires aktion och honom kommer vi tillbaka till senare. Det är uppenbarligen problem med mentaliteten i spelarna och en del av ansvaret ligger på Rangnick som måste övertyga spelarna.

2: Kommer vi klara topp fyra?
Det är ett riktigt getingbo om topp fyra platserna. United behöver alla poäng de kan ta och det börjar känns alltmer orealistiskt att United spelar Champions League nästa säsong. Speciellt med tanke på att spelschemat har varit lättare med tanke på vad som väntar. Första åttondelen mot Atletico Madrid följs upp med ligamatcher mot Manchester City, Tottenham och Liverpool. Dessa matcher kommer att bli direkt avgörande ifall det blir Champions League eller inte. Med tanke på formen som United har haft i februari är jag orolig och har inget större hopp om att vi går vidare eller tar poäng mot våra rivaler.

3: Iskalla Ronaldo och Bruno
Portugisiska duon har varit helt under isen de senaste tre matcherna. Allt som de gör på planen känns forcerat och tungt. Brunos passningar sitter inte och det blir istället spelvändningar för motståndarna. Ronaldo har fått chanser men inte tagit vara på dem. Missad straff mot Middlesbrough, brände två bra chanser mot Burnley och slarvade bort öppet mål mot Southampton. När de är i form kan United inte vara särskilt bra men ända ta viktiga poäng. Se bara Ronaldo i gruppspelet i Champions League. Men när det inte klickar blir det motsatt effekt. Det drar ner hela kollektivtet och United behöver portugiserna tillbaka i toppform. Mer än någonsin nu. 

4: Vad ska man göra med Maguire?
Han var med i eftersnacket efter Burnley och han är med i rubrikerna igen. Maguire var inte med i spelhändelsen som ledde fram till Adams kvittering. Däremot är han ett konstant orosmoment i försvaret. Broja skickade honom till kioskarna på Old Trafford där han köpte en steak pie. Allt är inte såklart perfekt i försvaret där allt måste förbättras. Jag sover dock bättre om nätterna ifall Maguire inte är med i startelvan. Jag blir förvånad om han väljs till spel mot Brighton nu när Lindelöf är tillgänglig. 

5: Sancho och Pogba ger hopp
För att avsluta med lite positivitet är det värt att lyfta fram två spelare. Sancho och Pogba har båda hittat rätt och börjat att producera. Pogba var på riktigt spelhumör och var involverad i det mesta. Sancho fick äntligen göra sitt första Premier League mål på Old Trafford. Med Ronaldos och Brunos frånvaro, har engelsmannen och fransmannen klivit in i strålkastljuset och ingivit lite hopp. United behöver att Pogba fortsätter spela med samma kreativitet och vilja. Det känns även att saker sker när Sancho får bollen och är vårt enda riktiga hot framåt i nuläget.

GGMU

 

Eric Länje2022-02-13 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham