Manchester United 2 – 0 Burnley
Eriksen gjorde sitt andra mål efter att ha blivit framspelad av Wan-Bissaka.

Manchester United 2 – 0 Burnley

Efter en lång väntan var den engelska fotbollen tillbaka, men framför allt Manchester United. Uniteds omstart blev en komfortabel tvåmålsvinst i Caraboa Cup mot topplaget i Championship och tog sig vidare till kvartsfinal.

Sammanfattning

Erik ten Hag valde att ställa fram en stark elva till mötet mot Burnley. Mest anmärkningsvärda var valet av mittback där Casemiro gick ner och blev mittbackspartner till Lindelöf. Burnley som hade en match i sig var mer sammanspelat än United som gjorde sin första match tillsammans på över sex veckor. Mållägena kom för United dock som tryckte på för ett ledningsmål med chanser för både Garnacho och Martial.

Efter att ha fått spelat ihop sig kom spelet mer naturligt för United. Först halvlek överlag saknade målchanser men båda lagen visade fina offensiva aktioner. Burnley utnyttjade Peacock-Farells fina passningsfötter och hade bra lösningar på United press. United skulle till slut öppna målskyttet efter att ha tagit över matchen. Efter att ha tålmodigt jobbat ut Burnleyförsvaret, står Bruno Fernandes för en hockeyassist när han hittat Aaron Wan-Bissaka som löpte på bortre ytan och spelar in den till Eriksen som fick göra sitt andra mål i årets säsong. Martial var nära att utöka ledningen i slutet av första halvlek men fick se sitt skott räddat av Peacock-Farells.

Burnley sparkade i gång andra halvlek och använde rappa Manuel Benson på offensiven som utmanade Malacia längs vänsterkanten. United skulle få en jättechans efter att just Malacia vann en duell mot Benson och Fernandes igen med en pass som öppnar upp Burnley försvaret. Rashford tar ner bollen och lägger fram den perfekt till McTominay men skotten skickade upp bollen till sittplats Z. Rashford skulle vara involverad igen och utökade Uniteds ledning efter en 70-meters lång räd med bollen och avslutade med ett distinkt avslut.

Rashford fortsatte att leka med Burnley försvaret och skapade chanser. Med tvåmålsledningen blev lite Uniteds backlinje lite väl naivt i vissa stunder och Burnley fick flera chanser för kvittering efter misstag från United. Ashley Barnes skulle få två stora chanser men brände båda. Efter att Unitedförsvaret vaknade till spelade man annars bekvämt ut resten av andra halvlek och tog sig vidare kvartsfinal i Caraboa Cup.


Manchester United (4-2-3-1): Dubravka – Wan-Bissaka (Shaw, 72´), Casemiro, Lindelöf, Malacia (Williams, 85´) – McTominay, Eriksen – Garnacho (Antony, 59´), Fernandes, Rashford (Fred, 85´) – Martial (Elanga, 72´)

Burnley (4-2-3-1): Peacock-Farell – Roberts, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen (Taylor, 90´) – Cullen, Cork (Egan-Riley, 90´) – Benson (Churlinov, 64´), Brownhill (Bastien, 90´) , Gudmundsson – Barnes (Twine, 83´)

Statistik: 
Resultat: 2 ­– 0
Målskyttar med assist: Eriksen (Wan-Bissaka), Rashford
Bollinnehav: 55 – 45
Avslut på mål: 6 – 1
Gula kort:  2 – 1

Bäst i United: Bruno Fernandes

Fem tankar om matchen

1. Ingen VM-bakfylla i truppen
Förutom Lisandro Martinez som högst troligt fortfarande firar sitt VM-guld, visade resten av spelarna som var i väg i Qatar inga tecken på trötthet med tanke på spelschemat. Fernandes löpte konstant, Rashford utmanade sina försvarare och Casemiro styrde från backlinjen. Det som var ett stort orosmoment inför turneringen, verkade inte vara så farlig som befarat. En orsak till det kan vara att nationer som hade många United spelare åkte ut hyfsat tidigt i turneringen. Med tanke på dagens prestation känns det betydligt mer betryggande framöver när det kommer till fitness i truppen.

2. Aaron Wan-Bissakas återuppståndelse
Högerbacken hade inte den bästa försäsongen eller några superprestationer senast i träningsmatcherna mot Cádiz CF eller Real Betis. Man har spekulerat länge att det är kanske dags för Wan-Bissaka att röra sig vidare från United. Idag bevisade högerbacken att han fortfarande håller och står för väldigt bra 70-minuter. Stabil i försvaret och en fin assist till Eriksen. Man fick se glimtar av den Aaron Wan-Bissaka man var van att se med sina glidtacklingar och överlappningar på högerkanten. Förhoppnings är detta något som han kan bygga på och vi får flera liknande prestationer av Wan-Bissaka.

3. Casemiro som mittback
Lite oväntat fick Casemiro starta som mittback bredvid Lindelöf. Brassen visade dock hur allsidig han är i sitt spel och han hade kunnat spela vänsterbacken om situationen krävde det. Med Casemiro får man ett snabbare spel då han slår den direkt. Den extra sekunden genom att han slår den direkt ger Lindelöf mer tid att läsa av spelet och hitta den rätta passen. Förutom ett misstag då han gav Barnes en jättechans gjorde han sitt jobb i försvaret.

4. Flödande offensiv
United bevisade mot Burnley att man kan skapa målchanser på flera olika sätt. Eriksens mål var nästan identiskt med den han gjorde mot Fulham. Först en boll bakom backlinjen, som sedan spelas in och Eriksen fyller på från mittfältet. Rashford står för en fantastik individuell prestation men får extra yta genom att Martial kommer med löpningen och drar på sig försvarare. Detta är något som vi har sett utvecklas under säsongen och detta visade man mot Burnley.

5. Perfekt omstart
Två mål och hållen nolla är en godkänd omstart på Uniteds säsong. Förutom vissa stunder av slarv som ledde fram till målchanser, var det en bekväm seger för United mot topplaget i Championship. Kändes allmänt som en rutinmässig vinst, vilket lär ge förtroende både till spelarna själva och Erik ten Hag inför Premier League matchen mot Nottingham Forest den 27 december.

GGMU

TV: Manchester United vidare i Ligacupen efter klassaktioner

Eric Länje2022-12-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham