Old Trafford, 2023-05-13 16:00

Manchester U - Wolves
2 - 0

Manchester United 2 - 0 Wolverhampton
Martial inledde målskyttet i 2-0 seger mot Wolverhampton

Manchester United 2 - 0 Wolverhampton

United tar tre viktiga poäng i 2-0 seger över Wolverhampton. En seger som aldrig riktigt var hotan även om anda målet kom först på tilläggstid, då Garnacho tackade för det nya kontraktet och vackert placera in bollen via stolpe bakom en chanslös Daniel Bentley i Wolverhampton målet.


Sammanfattning:
Efter en liten avvaktande inledning på matchen så får United ett jätteläge att ta ledningen när Antony får ett gratis läge. Men istället för att passa till Martial, som hade fått ett friläge, så tar han ett eget avslut tätt utanför. Annars en ganska tempofattig start på matchen. Ett Wolves som krymper ytor så fort United får ett ordnat anfallspel och ett United som inte får upp något bolltempo. Antony får även United andra chans i matchen då han från nära håll bara ska nicka in bollen i mål men på nått konstigt sätt lyckas nicka över. Men sen i matchminut 32 kommer ändå 1-0 till United. Bruno hittar fram till Antony som denna gång passar in till en fristående Martial som enkelt kan rulla in United första mål. Det är United som har chanserna i en annars ganska jämn första halvlek på Old Trafford.

Andra halvlek börjar som första med att Antony får ett läge i offensivt straffområde. Skottet täcks denna gång ut till hörna. United fortsätter komma till chanser men saknar skärpan framför målet och bollen vill inte in är känslan. Även Wolves får ett fint läge på en omställning men De Gea kommer ut och stör tillräckligt mycket för att chansen ska rinna ut i sanden. Är också enda riktiga chansen som Wolves mäktar med under andra halvleken. En halvlek som United har bra koll på och kan punktera på tilläggstiden genom Garnacho som efter en framspelning från Bruno inte gör några misstag i avslutet.  Resultatet skrivs till 2-0.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane (Maguire In 81`), Shaw - Casemiro, Eriksen (Fred In 81`) - Sancho (Garnacho In 82`), Fernandes, Antony - Martial (Weghorst In 69`)

Wolverhampton (4-4-2): Bentley - Semedo, Dawson, Kilman, Toti (Bueno In 62`) - Matheus Nunes, Neves, Lemina (Traore In 75`), Neto (Hwang In 45`)- Cunha (Podence In 61`) , Costa (Jimenez In 78`)

Statistik:
Målskyttar (assist):  Martial (Antony) Garnacho (Fernandes)
Gula kort: 3-2
Bollinnehav (%): 48 - 52 
Avslut (på mål):  27 (9) - 5 (0)
Hörnor: 11 - 7

Bäst i United: Varane

5 tankar om matchen:

1. Varane tillbaka i startelvan
Varane var tillbaka i startelvan redan denna match och gör det väldigt bra enligt mig. Visst slår han bort några bollar i början av matchen. Men efter den lite skakiga inledningen sätter han inte foten fel en enda gång under matchen. Står rätt på varje inlägg som Wolves kommer till. Bryter även många försökt till genomskärare av Wolves. Tycker även han fungerar bra med Lindelöf och de har bra kontroll på Wolves spelare så länge Varane är på planen. Utbytt mot Maguire i 81`minuten. Wolves kommer till fem avslutslägen under hela matchen och inget skott på mål.

Tycker Varane är bäst på planen idag och det är väldigt skönt att ha tillbaka honom nu inför slutfasen.

2. Missade målchanser.
Som jag var inne på i införrapporten så skrev jag att vi kommer skapa många målchanser (27 st) och att vi måste börja ta vara på de chanserna i större utsträckning än vad vi gjort under säsongen.

Hur gick det då? Som det gjort tidigare under säsongen. Vi skapar som sagt hela 27 målchanser och har 9 skott på mål men bara 2 mål. Klart det är godkänt med en 2-0 vinst men att vi inte kan punktera en match tidigare än vad vi gör i den här matchen är ändå ett oros moment. Antony, som för övrigt gör en bra match, har flest chanser. I vissa av de tar han helt fel beslut och i vissa har han bara lite otur att han inte får in en boll i nätet. Men det är inte bara Antony som missar i denna match. Bruno har ett par avslut där han skjuter högt över målet.
Skillnaden ser vi sedan när Garnacho får sin enda chans efter hans inhopp. Ett fruktansvärt välplacerat skott som sitter stolpe in. I honom har vi verkligen en världsspelare inom 5 år. Det vågar jag sätta mycket pengar på.

3. Våran sextonde hållna nolla för säsongen.
Vi fortsätter att hålla nollor på hemmaplan. Detta var den fjärde hemmamatchen i rad vi inte släpper in något mål i Premier League. Det är självklart en styrka. Detta vår även våran sextonde hållna nolla för hela säsongen. Vi står just nu på 41 insläppta mål i ligan. Bäst är City och Newcastle på 31 insläppta mål. Sen ska vi komma ihåg att vi har 3 matcher med många insläppta. Alla på bortaplan, Brentford 4-0, City 6-3 och Liverpool 7-0. Bara det är 17 insläppta mål på tre matcher. Så överlag tycker jag vi gör en riktigt bra säsong så här långt i våran defensiv. Kan vi jobba bort dessa storförluster samtidigt som vi börjar ta vara på alla målchanser vi skapar så tror jag nästa år kan komma att bli ett riktigt roligt år som United-supporter.

4.  Bra byten av Erik ten Hag
Jag har kritiserat Erik ten Hag i vissa matcher då jag tycker han har gjort lite för sena byten. Idag tycker jag han får till det riktigt bra. Första bytet som görs är Weghorst som ersätter Martial. Jag var väl inte allt förnöjd med detta byte även om Martial var osynlig långa stunder så har han ändå en näsa för mål när han får bollen i straffområdet. Men samtidigt får vi in en anfallare som springer på precis allt och pressa så mycket han kan. Att han inte gör mål är vi vana vid nu, han får även ett jätteläge att avgöra matchen när han på en hörna får stå helt fri i boxen men nickar över.

Nästa byte är in med Fred, Maguire och Garnacho. Dessa byten kommer när Wolverhampton ändå haft lite mer spel på offensiv planhalva och tryckt tillbaka oss lite. Utan att skapa några riktig bra chanser. Att vi då får in Fred som verkligen har dagen då han är som en spindel och bara suger åt sig alla bollar på mitten gör att vi tar tillbaka kommandot i matchen. Maguire kommer in istället för Varane som precis kommit tillbaka från skada. Stabil insatts av våran kapten sista tio minutrarna. Blir aldrig satt på direkta prov men gör det han ska. Garnacho in istället för Sancho ger oss en spelare som är livsfarlig i omställningsspelet. Är även Garnacho som punkterar matchen efter en snabb omställning.

5.  Upploppet kvar nu
Återstår 4 matcher på säsonger för oss nu. 3 stycken i ligan och sen FA-cup finalen mot stadsrivalerna Manchester City. I ligan återstår nu Bournemouth borta härnäst, efter det Chelsea och Fulham hemma. Vi behöver förmodligen två vinster för att säkra CL spel nästa säsong. Om nu inte Liverpool tappar poäng i någon av deras matcher. Jag tror vi redan nu kan räkna in CL spel nästa år tack vara vinsten idag.

Om vi sen hoppar till matchen mot City så kan det vara så att City spelar för att vinna en trippel i den matchen. För precis som vi gjorde säsongen 98/99 så har City chansen på ligan, CL och FA-cupen. Då är det skönt att vi har det i egna händer att stoppa City från den bedriften.

Så det är fortfarande lite för tidigt att utvärdera denna säsong tycker jag. Men om man får drömma lite så blir CL platsen klar och sen vinner vi även FA-cupen. Om detta händer så är det bara konstatera att det varit en succé säsong. Blir det bara CL platsen så är det en bra säsong. Skulle vi mot förmodan missa CL och förlora FA-cup finalen så tycker jag det fortfarande är en OK säsong sett till förutsättningarna inför säsongen. Men det skulle vara ett väldigt surt slut för oss. Men det kommer inte hända. Nu avslutar vi ligan snyggt och så tar vi hem vår andra titel för året när vi slår City.

Vad har ni för känsla inför resterande matcher? kommentera gärna nedanför.

GGMU

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-05-14 07:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham