Manchester United 2 - 1 LASK Linz

Matchen blev precis som förutspått - trött. Det syntes att det redan var avgjort på förhand och att inget av lagen gick för fullt. Efter att det österrikiska laget tagit ledningen i den andra halvleken vände United på steken efter mål av Lingard och Martial.

Något överraskande var det faktiskt LASK som inledde piggast. De hade inte så mycket av bollen men de stack upp ett antal gånger och kom till några halvchanser. Bland annat hade de en nick i ribban. För hemmalagets del såg det nästan ut som att de fick för mycket tid med bollen. Oskärpa och slarv präglade stora delar av den första halvleken. Jag vet inte hur många gånger de spelade sig fram till bra lägen men där den sista passningen slarvades bort. Om skärpan funnits där hade det kunnat vara stora siffror redan i paus. Men ställningen var fortsatt 0–0 efter 45 spelade minuter. Riktigt avslagen tillställning.

Den andra halvleken var spelmässigt inte bättre än den första. Men den skulle åtminstone innehålla några mål. Efter tio minuters spel i den andra halvleken tog gästerna mycket vackert ledningen. En hörna nickades undan och drygt fem meter utanför straffområdet mötte Philipp Wiesingers bredsida bollen som letade sig in i det bortre krysset. Men det resultatet skulle inte stå sig länge. Knappt två minuter senare rann Jesse Lingard igenom efter en misslyckad och offsidefälla och placerade in kvitteringsmålet. Två mål på de senaste två matcherna för Lingard, det var längesen det hände senast.

Resten av matchen var ingen höjdare. United kom till mängder av halvchanser men som sagt, skärpan var inte där. Martial kom in med fem minuter kvar att spela och med den formen han har haft den här säsongen kom det inte som någon överraskning att han skulle avgöra. Med två minuter kvar sköt han 2–1 efter en fin passning av Mata. Det skulle också visa sig bli slutresultatet.

Mina Tankar
En helt avslagen match. På riktigt en av de tråkigare matcher jag sett under mitt 25-åriga liv. Det syntes lång väg att den här matchen var betydelselös. Nonchalant, slarvigt och i stora stunder ganska värdelöst. Men det slutade i en seger och avancemang efter totalt 7–1 så jag klagar inte. Men det hade varit kul att få se Ole våga spela mer ynglingar. Varför byta in Pogba och Martial? Varför inte spela Mengi, Garner och Laird från start? Det är där mina tankar är just nu. Nu väntar Köpenhamn i en kvartsfinal på måndag vilket inte heller det känns särskilt spännande. Men det är trots allt en kvartsfinal i Europa.

Det blir bara skönare och skönare för varje dag att vi säkrade spel i Champions League via ligaspelet.