Old Trafford, 2021-05-13 21:15

Manchester U - Liverpool
2 - 4

Manchester United 2-4 Liverpool

Manchester United 2-4 Liverpool

Säsongens tredje möte dessa två lag emellan slutar i seger för Klopps lag. Trots en drömstart för United lyckas Liverpool vända och även om United inte är långt ifrån att leta sig tillbaka kan tillslut Salah sätta spiken i kistan på övertid.

Manchester United startelva: Henderson; Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw; McTominay, Fred; Rashford, Fernandes, Pogba; Cavani

Liverpool startelva: Allison; Alexander-Arnold, Phillips, Williams, Robertson; Thiago, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Jota



Summering
Matchen startar i ett högt tempo och det hinner hända en hel del redan första tio. Liverpool ropar på straff efter att bollen tagit på Baillys hand men domare Taylor friar och kort därefter slår Allison en för lös pass som Cavani kan snappa upp men stressar en aning och skjuter utanför. Men United skulle få ett nytt läge och ännu en gång är det en Liverpoolspelare som är huvudperson. Wan-Bissaka spelar in bollen till Fernandes som skjuter en yttersida där Phillips endast lyckas rensa in bollen i egen målbur. Ledning för United som startat matchen piggt med ett väldigt aggresivt presspel. 
Liverpool börjar jaga kvittering och får en straff dömd till sig efter att Bailly sparkat ner Phillips efter en hörna. Men efter att Taylor kollat med VAR så ser han att Bailly får en tå på bollen först och ändrar därmed sitt domslut. Liverpool fortsätter dock skapa mest konkreta chanser och får utdelning efter en halvtimmes spel. Efter ett nytt flipperspel på en hörna skjuter Phillips ett skott som Jota kan styra in i mål. 
Matchbilden fortsätter vara jämn och framförallt är det Pogba i hemmalaget som är närmst på att hota Allison men utan resultat. Istället kan Liverpool ta ledningen kort innan paus då den annars så iskalla Firmino nickar in en frispark från Alexander-Arnold. Uppförsbacke för United i halvtid trots den fina inledningen.

Nästan direkt i andra halvlek slår återigen Firmino till och kan utöka ledningen för gästerna. Ett bolltapp från Shaw leder till ett avslut från Alexander-Arnold där Henderson släpper en ganska så slarvig retur rätt ut till brassen som inte gör några misstag. Ännu större uppförsbacke för Solskjaer och co som nu behöver göra minst två mål för att ta sig med poäng. Matchen lugnar sig under en period tills Jota får ett drömläge att göra mål men stolpen är i vägen. United börjar pressa ner Pool en aning och det ger snabbt resultat. Ett fint anfall där Cavani serverar Rashford en djupledsboll och han rullar in en reducering till 3-2. Bästa chansen för kvittering dyker upp kort därefter när inhoppande Greenwood avslutar från nära håll men Phillips kan rensa med nöd och näppe på mållinjen. 
Mane kommer in för Liverpool och får ett friläge men Henderson kommer ut och får en fot på bollen när Mane försöker runda. United har svårt att pressa ner Liverpool och närmst kommer Fernandes med en frispark en bit över. Istället kan Salah säkra de tre poängen när får en friläge från halva plan och enkelt rullar in bollen i bortre. Tung kväll för United men tre livsviktiga poäng för Pool i jakten på Champions League.

Slutresultat: 2-4
Målskyttar: Fernandes, Rashford, Firmino x2, Jota, Salah
Bäst i United: Fernandes

Mina tankar
Det är alltid surt att torska mot Liverpool och så även idag även om det inte var mycket på spel för Uniteds del. Överlag tycker jag inte hemmalaget står för en dålig insats men man ser rätt tydligt vart det brister idag för att ta nästa steg. Till och börja med saknades Maguire något enormt som den ledare i backlinjen han blivit och även på defensiva fasta där det var hönsgård hos United varje gång man skulle försvara en hörna. Sen vet de flesta som följer Manchester United att man inte kommer utmana de största när Fred och McTominay spelar varje vecka. Fred står för en riktigt dålig insats idag och man ser även på McTominay hur stressigt det blir så fort Pool sätter en press på honom. En bollskicklig defensiv mittfältare bör vara prio ett i sommarens fönster.

Offensivt finns det bra perioder där Pogba och Fernandes står för nya bra insatser och även Rashford hittar en nivå högre denna match jämfört med de tidigare. Cavani får inte mycket att jobba med men så gott han kan i en tuff match. Henderson i målet står för flera bra aktioner men även några skakiga och De Gea som varit formstark kan eventuellt nu kanske tagit över förstaplatsen mellan stolparna. 

Nu avslutar United mot Fulham och Wolves i ligan innan man reser till Gdansk för att spela final i Europa League. Seger i dessa tre matcher så kan man ändå blicka tillbaka på säsongen med viss förtjusning.

GGMU

Erik Söderlund2021-05-14 00:11:29
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham