2020-06-24 19:00

Manchester U - Sheffield U
3 - 0

Manchester United 3 – 0 Sheffield United

Manchester United 3 – 0 Sheffield United

Första matchen på Old Trafford på evigheter, och United visade att formen från innan uppehållet finns kvar. Från första spark var det hemmalaget som tog hand om taktpinnen och tar med sig tre viktiga poäng efter hattrick av Anthony Martial.

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba (79’ Andreas), Matic, Fernandes (79’ McTominay) – Greenwood (79’ Mata), Martial (79’ Ighalo), Rashford (79’ James)
Avbytare: Romero, Bailly, Williams, Fred
 
Sheffield United: Moore – Baldock, Basham, Jagielka, Robinson, Stevens – Lundstrom, Norwood (46’ Berge), Fleck – Mousset (46’ McBurnie), McGoldrick (64’ Zivkovic)
Avbytare: Verrips, Freeman, Sharp, Osborn, Freeman, Rodwell
 
Summering:
 
Spelarna tågar in på en tom arena, märkligt men ändå så himla härligt att vara tillbaka och se fotboll från Old Trafford igen. Det är hemmalaget Manchester United som rullar igång matchen efter att alla på plan visat stöd för Black Lives Matter-rörelsen. Och det är United som tar tag i matchen och visar vilka som ska utmana om CL-platsen.
Mason Greenwood kommer till ett bra läge tidigt efter en längre boll från Nemanja Matic, men efter några överstegsfinter täcks skottet undan. Greenwood, Martial och Rashford är rörliga och byter positioner för att skapa oreda mot ett lägre stående Sheffield.
Just den rörligheten ger också resultat redan i sjunde minuten när Rashford snappar upp ett inkast och tar sig runt försvararen innan han skjuter in bollen framför mål, där Martial hugger och stöter in 1-0. Perfekt start för United.
Efter målet var det United för hela slanten, rullar runt och hittar en del finurliga lösningar när Bruno Fernandes och Paul Pogba får bollen. Likaså samarbetet mellan Martial och Rashford, ett samarbete som så när ger ytterligare ett mål när Martial spelats fri av fransmannen som i sin tur ska bjuda tillbaka till Rashford. Engelsmannen får öppet mål, visst blir han lite trängd, men ledningen skulle definitivt dubblerats innan kvarten var spelad.
Fernandes drar en frispark på mål och Rashford missar i ett farligt läge. Ja ni förstår att det är Manchester United som dominerar matchen.
Efter halvtimmen spelad kommer gästerna in i det lite mer och trycker vid vissa tillfällen ner United och vinner någon hörna. Men försvaret är på tå och kan styra undan. Det kommer in några inlägg och Lundstrom skjuter från distans, men De Gea behöver inte ingripa vid något tillfälle.
Precis innan paus skulle ändå Uniteds ledning dubbleras, återigen var det Martial som befann sig på rätt plats och placerade in 2-0. Wan-Bissaka lurar bort en försvarare och slår ett inlägg som liknar det Rashford slog tidigare i matchen och Martial är precis lika het i straffområdet som vid första målet.
 
Det är Sheffield som skapar det första som kan kallas målchans i andra halvlek när inhopparen McBurnie sånär får huvudet på bollen efter ett fint inlägg. Därefter är det egentligen bara United som spelar av matchen och letar efter ett tredje mål som definitivt innebär tre fina poäng in på kontot. Greenwood försöker med vänsterfoten men skottet styrs ut till hörna, sen försöker han med en högerkanon men träffar inte mål.
United kan spela runt, hålla i boll, försöka hitta öppningar med fina kombinationer utan att känna någon stress. Efter att Luke Shaw spelat in bollen centralt efter dryga timmen snappar Pogba upp den och bjuder på lite magi när han lurar bort Berge och Jagielka med lätta vickningar innan Martial får bollen och avslutar strax över. Och Martial fortsatte att jobba, vinna boll och ständigt vara farlig. Med dryga kvarten kvar skulle han också få göra sitt tredje mål i matchen. Eller få och få, tillsammans med Rashford väggspelade han och gjorde sitt tredje mål med en elegant chip över Simon Moore i gästernas mål. Första hattricket i karriären för Martial, första hattricket för en Unitedspelare sedan van Persie gjorde de där tre målen som säkrade ligatiteln för sju år sedan.
Om vi inte är vana vid att se en Unitedspelare göra tre mål i samma match, är vi inte heller vana vid att se fem byten på samma gång för samma lag i en tävlingsmatch. Men det fick vi se när Solskjaer bytte ut hela offensiven för att spela av sista tio minuterna.
3-0, tre poäng och jakten på en CL-plats är verkligen igång.
 
Resultat: 3-0 (2-0)
Målskyttar: Anthony Martial x3
Bäst i United: Anthony Martial
 
Mina tankar:
 
Så himla härligt att se fotboll från Old Trafford igen, även om det är märkligt att göra det utan någon publik. Just idag var det inget som påverkade United, som tog hand om matchen från första spark och Sheffield var egentligen aldrig nära att få med sig några poäng hem. Speciellt efter att Martial tidigt gav United ledningen.
Vi var nog många som var grymt spända på att se hur samarbetet mellan Paul Pogba och Bruno Fernandes skulle bli. Och vi såg en del fina intentioner, och det finns potentiellt mycket mer att hämta. Och visst ser Pogba väldigt spelsugen ut. Många aktioner som sticker ut och ger United ytterligare verktyg för att låsa upp lag. Ser ut att kunna bli en viktig pusselbit under avslutningen.
Idag var det snarare Martial och Rashford som hittat tillbaka till sitt samarbete som vi sett många gånger tidigare. Två assist av Rashford, och nog skulle Martial haft en assist han med. Och de målen Martial gör, chipen har vi sett flera gånger tidigare och där är han världsklass. Men jag tar framför allt med mig de två andra målen, när han befinner sig på plats i straffområdet och hugger som en riktig skyttekung. Kan vi få se det mer kontinuerligt framöver kan Martial kanske ta steget från en bra nia till en som kan hota om skytteligan.
När Pogba och Bruno idag fick chansen tillsammans klev Matic in som ankare centralt. Han skötte den positionen bra, men mot bättre lag kan risken finnas att United blir sårade i omställningsspel. Nu var det första matchen med detta mittfältet, och det finns mer att bygga på och mot denna typ av motstånd passar det utmärkt.
Kan United fortsätta på detta spåret, och med ett bra spelschema framöver, är varken Chelsea eller Leicester omöjliga att hämta in.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-06-24 21:20:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham