Manchester United 3-3 Everton

En match som innehöll hela sex mål slutar tillslut oavgjort efter att båda lagen gjort tre vardera. United såg länge ut att haka på City i toppen men med matchens sista spark kan Calvert-Lewin skjuta hem en pinne för Everton. Snöpligt för Solskjaers mannar som annars står för en bra insats men tappar idag på grund av defensiven.

Manchesters Uniteds startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba (Fred, 40´); Greenwood (93´), Fernandes, Rashford; Cavani

Evertons startelva: Olsen; Holgate, Keane, Godfrey, Digne; Doucoure (King, 81´), Davies (Iwobi, 75´) , Gomes; Rodriguez (Sigurdsson, 69´), Calvert-Lewin, Richarlison

Summering
Två lag med bra säsonger bakom sig hitills gör upp på Old Trafford. Inledningen av matchen är ganska jämn och båda lagen har svårt att komma till chanser. United spelar dock med en väldigt intensiv press som funkar bra matchen igenom och man vinner ofta tillbaka bollen snabbt. Greenwood går på en soloräd 20 minuter in och efter att ha gjort bort både Digne och Gomes får han ett bra läge men skottet med högern blir väldigt misslyckat.
Men bara några få minuter efter dyker nästa läge för United upp och denna gång görs det inga misstag. Rashford får bollen ute på kanten och får god tid på att sikta in ett inlägg. Detta är perfekt på Cavanis panna och United leder med 1-0. United hittar ett mer lugn i sitt spel efter målet och fortsätter trycka ned Everton. 40 minuter in sätter sig Pogba ner efter nån form av skada i låret. Fransmannen kan inte fortsätta och in istället kommer Fred. Kan bli ett tungt tapp efter den form Pogba haft under senare tid. Richarlison och Fred får varsitt läge där de båda skjuter utanför innan Bruno visar hur det skall gå till kort innan halvtid. Efter att Everton återigen inte satt någon press på bollhållare får Fernandes sikta in sig och skjuter skickligt in bollen över Olsen och in i bortre hörnet utanför straffområdet. Precis efter målet får Everton sitt bästa läge under den första halvleken när Calvert-Lewin rinner igenom men som tur är lägger han bollen utanför. Moss blåser av för halvtid och det alltså 2-0 till United som såg ut att ha god kontroll.

Dessvärre tappar United all typ av kontroll direkt i andra halvlek. Det börjar med att De Gea slarvigt släpper ett löst inlägg rätt ut till Doucoure som kan raka in reduceringen. Minuten senare skulle det smälla igen bakom De Gea efter att James Rodriguez visat upp sin klass. Doucoure slår en hård pass i luften snett bakåt som Rodriguez kontrollerar och drar in på ett väldigt snyggt sätt. Från ingenstans var det alltså kvitterat igen och matchen var helt öppen. United börjar sakta men säkert få kontroll på matchen igen och första bra läget i andra får Rashford men Olsen kommer snabbt ut (se och lär De Gea) och kan rädda ut till hörna. United lyckas ta ledningen tillslut efter att McTominay återigen lyckas hitta rätt. Fernandes lyfter in en frispark som skotten skarvar in i bortre med bakhuvudet. Jag vet inte hur McTominay lyckades få in den men ledning United. Everton har svårt att hota hemmalaget efter detta utan istället får både Bruno och Rashford chanser att utöka ledningen men utan resultat. Evertons första farliga chans efter Uniteds tredje mål kommer när Calvert-Lewin snor bollen från Maguire, kunde mycket väl vart frispark, och hittar Richarlison som kommer en mot en mot Lindelöf. Richarlison skjuter dock utanför efter att Fred snabbt hunnit tillbaka och kan störa. Fyra minuter tillägg skall spelas och det ser väldigt mycket ut som att United kommer kunna hålla undan och ta hem de tre poängena. Men så den i matchminut 95 så drar Tuanzebe på sig en frispark. Hela Everton finns i Uniteds straffområde när den slås in av Digne och efter en skarv från Keane kan Calvert-Lewin placera in 3-3. Ett rejält bakslag för United som tappar i jakten på City.

Slutresultat: 3-3
Målskyttar: United: Cavani, Fernandes, McTominay Everton: Doucoure, Rodriguez, Calvert-Lewin
Bäst i United: Edinson Cavani

Mina tankar
Självklart känns det otroligt tungt efter ett ha tappat de tre poängen med matchens sista spark. Försvaret som överlag annars varit bra denna säsong visar upp sina brister denna match då man inte skall lyckas spela oavgjort när man gör tre mål framåt. De Gea står för en tabbe vid Evertons reducering och även vid kvitteringen måste kan kunna släppa sin förbannade linje och komma ut snabbare. Det blir välidgt enkelt för Calvert-Lewin att göra mål när han ostört kan rulla in bollen istället för att ha rusande målvakt mot sig som skär av vinkeln. Även Maguire och Lindelöf hade några svajiga ingripanden och jag känner mig pessimistisk till att det är detta mittbackspar som skall ta United tillbaka till titlarna.
Men trots ett tungt poängtapp finns det även en del positivt att ta med sig. Presspelet denna match är bland de bästa jag sett denna säsong och man gjorde det väldigt svårt för Everton i uppspelsfasen. Cavani fortsätter göra mål och även Bruno står för ett klassmål och en bra prestation i övrigt. Även Greenwood börjar se bättre och bättre ut även om det inte leder till några poäng från hans sida idag
Nästa match för United är på tisdag då man tar emot West Ham i FA-cupen. Bör roteras mycket i den matchen och även om det känns tungt nu är det mycket kvar och jag tror inte City kommer gå rent även om de ser starka ut för stunden.