Old Trafford, 2020-11-24 21:00

Manchester U - Basaksehir
4 - 1

Manchester United 4 – 1 Istanbul Basaksehir

Manchester United 4 – 1 Istanbul Basaksehir

En till storseger i Champions League för Manchester United som städade av Istanbul Basaksehir redan i första halvlek. Huvudanledningen till segern var återigen Bruno Fernandes som stod för två mål och fortsätter vara den viktigaste spelaren för Manchester United. Dagens vinsten betyder att man fortfarande leder gruppen med nio inspelade poäng.

Manchester United startelva: De Gea, Wan-Bissaka (Williams, in: 59:e min), Lindelöf (Tuanzebe, in halvtid), Maguire, Telles, Van De Beek, Fred, Martial (Matic, in: 82:e min), Fernandes (Greenwood, in: 59:e min), Rashford (James, in: 59:e min), Cavani
 
 
Istanbul Basaksehir startelva: Gunok, Rafael, Skrte (Ponck, in 86:e min), Epureanu, Bolingoli-Mbombo (Ali Kaldirim, in: 74:e min), Ozcan (Giuliano, in: 74:e min), Turuc, Kahveci (Tekdemir, in halvtid), Chadli (Gulbrandsen, in: 59:e min), Ba
 
 
Summering

 
Champions League kvällar verkar vara något som passar Manchester United bättre än Premier League. Rashford som tänder till efter att fått höra Champions League hymnen, fick första chansen tidigt in när han drog med sig bollen i hög fart och dansar sig fram till straffområdet men fick inte iväg ett skott. Redan där satte Manchester United prägeln på matchen. 
 
Bruno såg till att man tog ledningen med en rejäl smällkaramell. Bollen landar till honom utanför straffområdet efter en hörna och portugisen var nära att spränga bollen med en Paul Scholes-esque träff. Ingen spelare har gjort lika många mål för ett Premier League sen Bruno gjorde sin debut i februari. 21 stycken mål i alla tävlingar. Kan även lägga till 15 assist på det
 
Basaksehir trupp består fortfarande av mycket kvalité och det fanns stunder när Manchester United försvaret verkligen sov. Visca kom till ett riktigt bra läge som han borde ha utmanat De Gea mer. Det fanns definitivt offensiv kraft i det turkiska laget. Precis efter Visca fick lagets första läge gör målvakten Gunok en katastrofal tabbe, när han boxar bollen perfekt till Bruno och Manchester United tog en 2-0 ledningen efter bara 20 spelade minuter. 
 
Rashford löste en straff när han blev nerknuffad efter Lindelöf uppmärksamt såg ytan bakom och slår en perfekt boll. Bruno som redan hade två baljor hade kunnat göra ett hattrick men gav bort straffen till Rashford istället. Kyligt gjorde Rashford sitt femte mål i tävlingen. Straffen var även hans 75:e mål för klubben. 
 
Trots att ha gjort två mål var Bruno inte nöjd och ville ha mer. I andra halvlek matade han anfallarna med bollar konstant. Cavani fick den främsta chansen då han blev framspelad av Bruno på en kontring. Men uruguayanen tog en touch för mycket och tappade bort chansen. Stundtals letade Bruno andra istället för att avsluta själv. Resterande av matchen blev väldigt stängd och Solskjaer valde att rotera mycket på truppen för att vila upp inför söndagen. Greenwood fick göra sin första match på en lång tid och såg mer ut som den spelaren som man har lärt att känna. 
 
Basaksehir hade sina chanser i andra halvlek och fick även göra sitt första mål på engelsk mark. Med 15 minuter kvar att spela får Basaksehir en frispark och Turuc får till en riktigt bra träff över muren. I första läget ser det ut som De Gea räddar men efter repris hann bollen över linjen. De Gea verkade inte helt med i spelet och man kan diskutera om han borde ha räddat den. Efter målet blev det totalt kaos i Manchester Uniteds försvar. Visca träffade ribban och oron i laget fick Solskjaer att byta in Matic för stabilitet. Inhopparna James och Greenwood löste ett fjärde mål på övertid och säkrade upp en 4-1 vinst. 
 
Slutresultat: 4-1
Målskyttar: Bruno x 2, Rashford, James, Turuc
Bäst i United: Bruno
 
 
Mina tankar
 
Until Bruno I was never happy! Finns väldigt få spelare som jag kan minnas som har varit så avgörande på sån kort tid. Är nästan som när Van Persie kom och blev faktorn för titel nummer 20. Det är inte bara i siffrorna som han har haft en påverkan, men mentaliteten och auran i truppen har förändrats. Tydligaste exemplet är när man märkte att han verkligen ville försöka få igång spelare som Cavani och är utan tvekan den främsta ledaren i truppen. Portugiser från Sporting brukar bli rätt så framgångsrika i Manchester. 
 
En stor anledning till resultatet idag är elvan. Förmodligen den bästa elvan som Solskjaer har ställt upp med i år. Fred klarar rollen som ensam defensiv mittfältare men får även hjälp av Van De Beek. Nederländaren bidrar med flera olika kombinationer, höjer bolltempot, gör rätt löpningar och förtjänar inte att vara på bänken i Premier League. Martial och Cavani var båda väldigt aktiva i sina rörelser och fungerade riktig bra tillsammas. Cavani gjorde sin första start och tog upp båda mittbackarna och kan komma att konkurrera om första platsen. Att se Greenwood tillbaka på gräset värmde hjärtat.  
 
Vinsten idag kan visa sig bli väldigt betydelsefull. Vi leder fortfarande gruppen och har en bra målskillnad. Nu gav vi oss andrummet som vi kommer att behöva inför de två resterande matcherna i gruppen som man vet i förhand kommer vara svåra. Redan i helgen får vi ett klurigt motstånd i Southampton på St Mary´s. Gäller som vanligt att fortsätta momentumet efter en fin prestation som idag och ge bollen till Bruno. 

GGMU

Eric Länje2020-11-24 23:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham