Old Trafford, 2021-09-11 16:00

Manchester U - Newcastle
4 - 1

Manchester United 4 - 1 Newcastle

Manchester United 4 - 1 Newcastle

Total dominans från United när säsongens tredje seger blev ett faktum. Tjuven som stal showen heter Cristiano Ronaldo som dundrade in två mål. En strålande prestation innebär att vi nu är Top of the League.

Sammanfattning: 
Manchester United var dominanta och bärgade tre nya poäng efter stor show av en viss portugis. United klev ut med ett lag som stod högt och med ständiga djupledslöpningar från Bruno, Greenwood och Sancho skapade oro i Newcastleförsvaret. Prestationen mot The Magpies visar att man verkligen är något på spåren och värvningen av Ronaldo kommer bara spä på det ännu mer. Inför hemmapubliken sken United som den sol vi alla älskar och spelet var otroligt stabilt, effektivt och dominant vilket ger en klar mersmak inför framtiden. 

Det såg dock länge ut som att pausvilan skulle innehålla ett oavgjort resultat men sekunderna före så var CR7 påpassligt nog framme med tårna och stötte in returen från Greenwoods skott, som Woodman stötte ut rakt i gapet på portugisen. Tio minuter in i andra halvleken var det dock dags för Newcastle att utjämna då Javier Manquillo tryckte in bollen i bortre gaveln efter ett oerhört fint och effektivt omställningsspel från The Magpies. Sen då? Jo, United trummade på och tryckte in ytterligare tre bakom otursgubben Woodman, där dagens mål tillskrivs Bruno Fernandes. Woodman som för övrigt bjöd den ena tavlan efter den andra vid Ronaldos båda mål. 

Visst fanns det sekvenser där vi tappade boll lite onödigt mycket, framför allt när den eviga gåtan Matic ges för mycket betänketid med bollen. Det överskuggades dock av prestationen Cristiano Ronaldo visade upp. Två mål i sin återkomst gav supportrarna den drömlika eftermiddagen de alla hade hoppats på. 

Vi kan nu konstatera att vi är Top of the League, och att Cristiano börjat ta upp jakten på skytteligatoppen. 

Manchester United (4-2-3-1): 
De Gea - Wan Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Matic, Pogba - Greenwood (Van De Beek 85´), Bruno (Martial 85'), Sancho (Lingard 66') - Ronaldo

Newcastle (5-3-2): 
Woodman, Manquillo (Murphy 77'), Hayden, Lascelles, Clark (Lewis 84'), Ritchie - Almiron, Willock (Hendrick 85'), Longstaff - Joelinton, Saint-Maximin

Statistik: 
Målskyttar med assist: Ronaldo, Manquillo (Saint-Maximin), Ronaldo (Shaw), Bruno (Pogba), Lingard (Pogba)
Gult kort: Pogba 66'
Bollinnehav: 65% vs 35%
Avslut på mål: 7 vs 4

Bäst i United: 
Cristiano Ronaldo

Fem tankar om matchen: 
1. Det blåser onekligen nya vindar i United
Jag kan inte vara den enda som tyckte mig se ett helt annat lag med en helt annan inställning och förtroende i sin prestation. Cristiano Ronaldos hemkomst har onekligen haft större intryck än vad vi ens hade kunna tro på truppen. United såg ut som världserövrare och man spelade med ett otroligt stort självförtroende med lite finjustering och putsning kan detta förhoppningsvis vara guld värt i årets turneringar. Vi alla vet att påverkan från Ronaldo skulle komma att bli stor, se på de unga spelarna som nu har en ikon att träna med och försöka lära efter. Jag väljer att tro och hoppas på att detta bara var en försmak på vad som komma skall...

2. Den eviga gåtan Van De Beek
Jag blir verkligen inte klok på vad syftet är eller kommar att vara med Donny Van De Beek. Personligen gillar jag honom och vill se han spela betydlgit mer, men det verkar mer och mer som att Solskjaer inte riktigt har en plats för honom i lagbygget, eller ens en idé om hur och när han vill använda honom. Att byta in honom med fem minuters speltid kvar av dagens match, är inte tid nog för någon spelare att hävda sig under. Förhoppningsvis så kan detta kanske vara en infasningsperiod där det kan visa sig att Solskjaer visst har en tanke med Donny och hur han vill använda honom, men det får helt enkelt tiden utvisa. Jag är inte säker på något när det kommer till hans plats och positionering i truppen. Jag önskar bara att vi kan få se honom mer och att det kan vara det där lilla extra som krävs för honom för att det ska lyfta på riktigt. 

3. En defensiv mittfältare måste prioriteras
Som de flesta nog vet vid det här laget så jag inte speciellt förtjust i varken Fred eller Nemanja Matic, och det blir tydligare för mig efter varje match att en defensiv mittfältare måste prioriteras kommande övergångsfönster. Matic var långsam, seg och slarvig med bollen. Tur för honom att försvaret var på tårna idag och kunde ge den assistans som behövdes, men detta kan vi alltså inte förlita oss på i det långa loppet. En defensiv mittfältare av hög klass måste in och det är snart. I den bästa av världar önskar jag att vi går all in för Declan Rice eller Wilfred Ndidi. Låt oss se vad det blir nästa sommar. 

4. Förläng Pogbas kontrakt, omgående!
Paul Pogba stod idag för assist nummer sex och sju, på fyra spelade matcher och var en av planens giganter. Hans bollbehandling, passningsspel och förmåga att se ytor som ingen annan ser är ett vapen United varken kan eller vill vara utan. Han har blivit en bärande spelare som mer ofta än sällan håller hög klass i sitt spel, så även idag. Med värvningarna som gjorts och siktet inställt på titlar så hoppas jag verkligen att man nu gör allt man kan för att förlänga hans kontrakt och inte låter han gå gratis nästa sommar. Med rätt material runt Pogba kan United på riktigt vara med och slåss om alla titlar. Förläng Pogbas kontrakt, omgående! 

5. Jesse Lingard skiner igen
Efter utlåningen till West Ham förra säsongen kom Jesse Lingard tillbaka till Manchester United och frågan var vilken klubb han skulle säljas till. Han blev inte såld och istället har han fortsatt på inslagen väg och krigar för att vara en del av ''det nya United'' under Solskjaers ledning. Jag blev knäsvag när jag fick se Jesse Lingard, inför hemmsupportrarna punktera matchen med sitt otroliga 4-1 mål och således sätta spiken i kistan på Newcastle. Glädjen och kärleken jag känner gentemot honom är enorm för att han trots alla motgångar i karriären fortfarande är kvar och krigar dag ut och dag in för att få vara del av laget, om än i en mindre roll. Idag betalade sig det hårda slitet. Hatten av för Jesse Lingard, jag tycker mig se att han skiner igen. 

GGMU
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-09-12 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham